Primera División 2012/13

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2012/2013 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    324
Статус
Затворена за нови мислења.
Не бе, со авион :ROFLMAO:
Колку пати се игра во НБА?

Почна да мешаш баби и жаби. Колку измени можеш да направиш во НБА, колку км се трча во НБА просечно на натпревар, колку напор е потребен?
Колку од домашните натпреварувачи ке се летнат да идат во Мадрид од Манчестер, па во Милано, па во Москва.

Не бива, да е добра идејата, некој веќе би ја остварил.

Почна да мешаш баби и жаби. Колку измени можеш да направиш во НБА, колку км се трча во НБА просечно на натпревар, колку напор е потребен?
Колку од домашните натпреварувачи ке се летнат да идат во Мадрид од Манчестер, па во Милано, па во Москва.

Сеуште не сфаќаш дека за сеир дечкото го пиша првото мислење? :)

Јасно ми е што сакаш да кажеш :)

:tapp:
И да се отцепи Каталонија(што според мене нема да биде во скоро време), не ми е јасно како не сфаќате дека Барселона ќе продолжи да се натпреварува во дивизиите на Шпанската фудбалска федерација. Монако не игра во француска лига? Сан Марино во италијанска? Неколку клубови од Андора исто така играат во шпанските лиги.
Чудно е и тоа што навивачи на Реал се најмногу засегнати со оваа информација, што би се случило кога Каталонија би се отцепила.

Значи колку глупа споредба правите тоа е чудо, Монако е држава од околу 40 000 жители, Каталонија само Барселона е над милион и петсто илјади жители, два сосема различни случаеви во кои има разлика колку од тука до Барселона и назад !

:tapp:
И да се отцепи Каталонија(што според мене нема да биде во скоро време), не ми е јасно како не сфаќате дека Барселона ќе продолжи да се натпреварува во дивизиите на Шпанската фудбалска федерација. Монако не игра во француска лига? Сан Марино во италијанска? Неколку клубови од Андора исто така играат во шпанските лиги.
Чудно е и тоа што навивачи на Реал се најмногу засегнати со оваа информација, што би се случило кога Каталонија би се отцепила.
Едвај чекаме ние навивачите на Реал да се оддели Каталонија од Шпанија. Мислам на повеќето од нас тоа ни е животна желба. Јас како студент во Скопје ќе имам голема полза од таа случка, а и на Македонија може конечно ќе и тргне со ЕУ и Грчка. :vozbud:

Уствари има нешто слично на тоа и се вика ЛШ/ЛЕ.
Инаку убаво ти објаснија дечките погоре. Стварно незнам што те буни.

да бе еве не можеме да спиеме едвај чекаме да се оддели Каталонија
ме заболе мене за Каталонија

Едвај чекаме ние навивачите на Реал да се оддели Каталонија од Шпанија. Мислам на повеќето од нас тоа ни е животна желба. Јас како студент во Скопје ќе имам голема полза од таа случка, а и на Македонија може конечно ќе и тргне со ЕУ и Грчка. :vozbud:
Немој да ме јебеш.
И без да се правиш интересен со овие 'интересни' коментари, факт е дека вие најмногу пишувате за оваа тема. ;)

напишал некој на заебанција и одма се попалија

Немој да ме јебеш.
И без да се правиш интересен со овие 'интересни' коментари, факт е дека вие најмногу пишувате за оваа тема. ;)
Ноуп. Вие се палевте уште на почетокот. Јас си прашав уште од порано што полза имате вие како навивачи на Барса, тогаш сакавте да се оддели Каталонија од Шпанија а некои и се радуваа од вас, од политиката на една земја што нема врска со фудбалот, и никој не ми одговори. Сега ги вртите работите во ваша полза дека ние се засегаме за тоа повеќе од вас.

Мене искрено ме заболе. Секако дека Барса ќе остане да игра во Примера што и да случи понатаму. На нас ни останува само да тераме сеир на таа тема.

Што џабе бистрите политики за нешто што не верувам дека ќе се случи уште долго долго време.
Не сум многу запознаена ниту засегната со моменталната почитичка ситуација во Шпанија, ама тоа отцепување на Каталонија не би било така лесно ко што овде си пишуваме.

Отцепувањето на Каталонија би значело дека Каталонија ќе остане надвор од Европската Унија( а за да стане членка ќе мора да ги помине сите процедури ко секоја друга држава и да добие согласност за членство од сите земји членки, вклучувајќи ја и Шпанија, што би било проблем доколку Каталонија се отцепи еднострано, без согласност на Шпанија, а реалната ситуација покажува дека Шпанија не би се согасила со такво отцепување, зошто тоа е спротивно на Уставот нивен ), и сето тоа ќе има катастрофални ефекти на каталонската економија, зголемена невработеност и осиромашување на каталонскиот регион. Плус тоа доколку дојде до отцепување ќе се зголеми и јавниот долг на Каталонија, зошто на него, согласно принципите на меѓународното право за поделба на средствата, ќе се додаде и дел од јавниот долг на Шпанија.

Ако се формира каталонска лига, и таа треба да бара членсво во УЕФА и ФИФА, слично ко Хрватска по распадот на Југославија. А ваква посебна лига не би им одговарала ни на Барса ни на Реал, пред се затоа што тоа ќе ги погоди во џебот и двете екипи, а плус тоа и конкурентноста на лигите ќе биде никаква, со што ќе се намали и значењето на кантерите на овие тмови, трансфери ќе се бараат од поголемите и поконкурентните лиги.
Некаде читав дека можно било доколку дојде до независност на Каталонија, Барса да се приклучи и кон Француската лига, незнам по кој основ и како.

По мене, и ако дојде до отцепување на Каталонија, каталонските тимови треба да останат и да играат во шпанската лига, најлогично и најрелно би било.

Уствари има нешто слично на тоа и се вика ЛШ/ЛЕ.
Инаку убаво ти објаснија дечките погоре. Стварно незнам што те буни.

Слично е, ама различно е.
Лига на Шампиони се играат 3 натпревари надвор од дома во групи, 2 во осминафинале, 2 во четврт-финале, 2 во полуфинале, и евентуално финале.
Во најлош случај, тоа се 10 натпревари за кои треба да се патуваат финалистите. Нема потреба да потенцирам дека нема секоја екипа да игра во финале. Просек би било некаде околу 6-7 натпревари за патување.

Да се формира првенство, пандан на Премиер Лига, ке има минимум 19 натпревари за кои ке мора да патува една екипа.

7<19.

Peja989, Drain нешто друго кажа околу сериозноста.

Покетино конечно доби отказ од Еспањол. Последните вести велат дека Хавиер Агире веќе пристигнал во Барселона, да го потпише договорот со Еспањол.

Дуел на двете екипи кои сакам да опстанат во Ла Лига и да изборат што подобар пласман.
Сега изгледав хајлајтс и од тоа што видов жалам што го пропуштив натпреварот, а имав намера да го гледам. Шанси на двете страни, Сарагоса цело време поконкретна и поблиску до постигнување на гол но одличните одбрани на Хави Варас го направија своето. Немаа среќа на последните два натпревари и време беше среќата да опали кај нив.
Акцијата за голот на Селта (y) Крон Дели (y)
Крон Дели, Иаго Аспас, Лаго, Густаво Кабрал, Парк Чу Јунг, сосема добра екипа имаат Селта и сигурен сум дека ќе опстојат во Ла Лига.

п.с. Иаго Аспас 6 голови во Ла Лига сега за сега. (y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom