Primera División 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Primera División во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    297
Статус
Затворена за нови мислења.
А вашава лига пука интересност.....тоа чудо некое едвај да чека да почне следсната утакмица.....Четири години по ред Интер зема титула:):tapp::nesvest:

Јас не реков ништо за Сериа А, само си кажав мое мислење за Примера. :smir:

Ај ај не ти реплицирам оти ме мрзи да се расправам така да ШШШШШИБАЈ. Ќе правиме муабет на 12ти април:)

Без расправање бре..... вие ги посакувате Суарез, Рибери, Фабрегас.... тие нема за џабе да дојдат.
Ајт поздрав. :smir:

Како сакате да не се радуваме, вие бевте уверени дека ќе ја задржете таа лидерска позиција, дури и имаше некој кој се надеваа дека Барселона ќе нема пораз оваа сезона. Реал е моментално во многу подобра ситуација, во наредните 5 кола може се да се одлучи, Барса ја дочекува Валенсија, гостува кај Мајорка која нема пораз оваа сезона на домашен терен, гостува на Бернабе (знам дека некој ќе се јави сега, и ќе ги спомне 2-6 :)). Реал од друга страна пак едино тешко гостување им е кај комшии у Гетафе, ма да со ваква игра како во последните натпревари уверен сум дека и таму ќе тепате. Како и да е, ќе биде многу интересно Ел Класикото кое ни претстои..

Има пораз Мајорка, од Севиља мислам сеа скоро беше:wink:

А вашава лига пука интересност.....тоа чудо некое едвај да чека да почне следсната утакмица.....Четири години по ред Интер зема титула:):tapp::nesvest:
Исти к*р се сите лиги. Во Шпанија од секогаш биле Барса и Реал, во Италија, Интер, Милан и Јуве, во Англија пред да им се придружи Челзи како конкурент беа само Манчестер и Арсенал, така да ако видиш реално секое првенство има по 2-3 конкуренти за титула и е досадно на свој начин. Нема екипи кои можат да им ги замрсат сметките и да се замешаат во борбата за титулите, со многу мали исклучоци кои се случуваат на 10-15 години, како на пример, Валенсија, Депортиво, Атлетико, Лацио, Рома, Блекбурн итн.

Сакам Валенсија да се врати во борба за титула од догодина, еден од поомилените тимови во Шпанија ми е. Само 90% ќе им заминат Силва и Виља, а без нив Валенсија е сосема друг тим. А би сакал да биде како пред 5-6 години кога се водеше мртва трка помеѓу Реал, Барса и Валенсија.

Играчиве мислам не направија толку добро за Примера како што викаш, затоа што ако сакаат да ја подигнат лигата за едно,две скалила, прво треба другите тимови да се засилат и да бидат конкуренти на Барса и Реал а и со тоа повеке ке биде гледана примера. Вака што....? Секоја година иста приказна - шампиони или Реал или Барса. :smir:

Факт е дека годинава Примера е поинтересна за гледање, бар за неутралните фанови а и факт е дека е погледана.
Иначе, константно во Шпанија се 2 тима, чат пат еднаш во 10 години ќе се деси повеќе тима да се во трка за титулата како во времето пред 6,7 години кога Валенсија и Сосиедат беа доста силни .

иако реал ги имаат најголемте ѕвезди во тимот кој не се воиграни а од спротивната страно имаат еден од најдобро воиграни тимови барселона и очекувам да биде шампион барселона валенсиа парем до лига на шампиони да дојде ама до тука имаа доста силна конкуренција

Реал Мадрид ке останат до крајот на сезоната фаворити ни браселона не му може оваа година само го чекам дербито Рала.М-Бареселона и после ке видеме :baeh:

шо ќе гедаме реал ќе ги потопат барса. како што ги тепаат у последниве три години:pos2:

Џабе ви се збори на вас не капирате ама ништо. Читам баш нешто последниве постови јадете гомна за што било, а коа зборев јас не глеј историја ми викате. Што сакате бе куртони? Меѓусебни ве водиме...Титули во Л.Ш. повеќе во Примера исто така повеќе.

победа од 2-6 не гледам во резултатите.историјата.
6 титули во една сезона.исто така.

Оваа година примера ми е далеку најинтересна лига.
Мечевите се уживање, уште и коментаторите се најдобри на Алфа.

Само еден пример ќе дадам: просечен тим во оваа лига, како Алмерија ме воодушеви како никој. Оние Пјати и Крусат слободно би можеле да го предводат нападот на Милан или Арсенал.

Типувам на Реал.

шо ќе гедаме реал ќе ги потопат барса. како што ги тепаат у последниве три години:pos2:

хахаха ете колку памет носиш...

2007- Реал Мадрид
2008- Реал Мадрид
2009 - барселона
2010 - Реал Мадрид сега за сега
И КАЈ ДОМИНИРАТЕ ВИЕ ?? со 2-6 резултат...браво секоја чест...да не ти спомнам 11-1 резултат од куп..ќе се чудиш..

хахаха ете колку памет носиш...

2007- Реал Мадрид
2008- Реал Мадрид
2009 - барселона
2010 - Реал Мадрид сега за сега
И КАЈ ДОМИНИРАТЕ ВИЕ ?? со 2-6 резултат...браво секоја чест...да не ти спомнам 11-1 резултат од куп..ќе се чудиш..

Остај ѓи па и ти гледаш дека им се плаче сеа коа во 25 коло паднаа на второ место:pos:

Што се палите одма бе??? Вака изгледа како да едвај чекате некој да пише нешто такво за да имате за што да пишете.

Реал конечно на врвот брао брао...ќе има топ натпревар Реал - Барса...до крај на сезоната ќе биде возбудливо..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom