Primera División 2014/15

Млад играч со најголем напредок во досегашниот тек од сезоната:

• Кастиљехо

Гласови: 8 21,1%
  • Вието

Гласови: 26 68,4%
  • Криховјак

Гласови: 9 23,7%
  • Гаја

Гласови: 10 26,3%

• Вкупно гласачи
    38
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Де бре ванчо

Martin Ødegaard will earn £80,000 per week at Real Madrid according to reports.
не е точно ова.
marca пишуваше дека ќе зимал 1.25м годишно и дека најдобра понуда била од Баерн (1.8м), а сега викаат дека ќе заработува 2.25м во Реал, рецимо Иско зима 2.5м годишно :D

@Atso Клаузулата му е 20м. Арсенал нуди 6м + бонуси,што би достигнало околу 10тина милиони. 20 милиони Паулиста,30 Хумелс,доџите јебете ме.
знам дека 20м му е клаузулата и прочитав дека Арсенал ќе ја исплати, сега гледам пишуваат дека Арсенал не сака да плати толкава сума и можно е Кембел да се вклучи во договорот. Тоа 6м + бонуси не видов, веројатно на островот така пишуваат, а не верувам дека е точно инфото.

интересна слика за тоа каде и како се следи вечерашниот дуел :)

R

red.devil

Гостин
Ako ne bidat Robinjo vs Bojan vol. 2 (ne bukvalno ali mi ja sfakash poentata). I ako se dodade faktot Real kolku dobro menadzira mladi igraci... So sreka neka mu e, oti ke mu treba :)

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.949
Поени од реакции
30.961
Па у стилот на игра се гледа дека Меси му е идол али секаде е у Аргентински дрес на постовите :D
Како и да е Реал собра доста таленти на едно место колку ќе се докажат до нив е, сепак у Кастиља тренер ќе им биде еден Зизу :cuc:

L.A

Член од
19 јануари 2014
Мислења
1.695
Поени од реакции
1.019
Реал Мадрид го ангажира и младиот среден играч од Крузеиро, Лукас Силва кој има 21 година
Реал си ја осигура иднината со трансферите на млади играчи

Последно уредено:
Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
момче младо да не те мучи нешто во животот, ако ти треба помош искажи се ќе ти помогнеме, не чувај у себе, си има последици тоа ;)
мислам освен барса ако те мучи нешто друго, нема помош сеуште за ова погоре.

барате влакно у јајцето, си се фатил за еден збор е.ати ретардираниот..
ако ми моча на лево ќе те викнам увиџајна да напраиш

Последно уредено:
H

HoT IcE

Гостин
Што осигурал бе, ташаци осигурал. Исто како Челзи, ќе ги купуваат за препродажба. Кај ќе форсираат они млади деца во тимови што се борат за секој трофеј и кај секоја грешка е на максимална медиумска пажња. Не си правете бајрам со паметот, а онај Одегард што се форсираше самиот себе ќе испадне најголемиот копук и фејл на сите времиња. Bookmark this.

L.A

Член од
19 јануари 2014
Мислења
1.695
Поени од реакции
1.019
Што осигурал бе, ташаци осигурал. Исто како Челзи, ќе ги купуваат за препродажба. Кај ќе форсираат они млади деца во тимови што се борат за секој трофеј и кај секоја грешка е на максимална медиумска пажња. Не си правете бајрам со паметот, а онај Одегард што се форсираше самиот себе ќе испадне најголемиот копук и фејл на сите времиња. Bookmark this.
Не сум за Реал јас не реков за то, и препродажбата му се исплаќа, осигурана иднина имат оти или ќе влезат во прва постава или ќе ги продат за големи пари и на финансиски план ќе добијат повеќе

Контрактот на Одегард :

Годишно 3.4 милиони фунти
Месечно 320.000 фунти
Неделно 80 000 фунти
Дневно 11,428 фунти
За еден час 476 фунти
За една минута 8 фунти

:eek:

Последно уредено:
Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Ако се види дека има само 16 години ОК е чудењево за платата. Сепак малиов има играно у А селекцијата на Норвешка, редовно играл за Штромсгодседоикоет :), ваљда у управава рачунаа од догодина да почнат минути да му даваат у прв тим.
Дека е голема платава, голема е. Дека е талент малиов, талент е.
Башка со плативе што се даваат последно време на фудбалериве насекаде, нема више тука ништо чудно.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.461
Поени од реакции
39.143
Секој што сака да продаде фудбалер најмалце 2 пати повеќе од реалната вредност , го шитка на Барса или Реал со испумпани плати. Само што Реал има mastermind бизнисмен на чело , и не им се осеќа многу. Од другата страна па трансфер преговарачкиот тим на Барса е катастрофа.

Одегард 80.000 неделно , 320.000 месечно , 3.8 м годишно.
Рамос 5 м годишно.

Ова ако се чудите зошто не сака да го продолжи договорот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom