Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.638
Поени од реакции
22.674
Lendoiro: "Barça y Madrid no son tan superiores por los derechos de televisión"

El presidente del Deportivo, Augusto César Lendoiro, ha asegurado que si el Real Madrid y Barcelona compitieran en una liga europea con los mejores clubes del continente la dominarían como han hecho en las últimas temporadas en el campeonato español, que se ha convertido en una 'liga escocesa' en la que el resto de equipos no puede hacerles frente

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.766
Добро, англиски разбираме колку толку скоро сите, ама овие работи ќе ве молам да ги преведувате.

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.638
Поени од реакции
22.674
Добро, англиски разбираме колку толку скоро сите, ама овие работи ќе ве молам да ги преведувате.
Претседателот на Депортиво, Лендоиро вели дека Реал и Барселона не се толку супериорни само заради ТВ-правата.
Тој вели дека доколку Реал и Барселона учествуваат во европска лига со најсилните екипи од континентот, тие повторно ќе доминираат како што доминираат последните години во Шпанија.
--- надополнето: Sep 4, 2011 6:33 PM ---
Вели дека и таа европска лига би ја нарекувале 'Шкотска лига', затoа што тие 2 екипи(Реал и Барселона) се на тоа ниво, што и во таа континентална лига, само 1 англиски тим би можел да им прави проблеми.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
And so it began...

Del Nido convoca una reunión contra los grandes de la Liga
Será el jueves en Sevilla y no invita a Madrid ni Barça

Претседателот на Севиља организира состанок во Севиља во петокот на кој се поканети 18-те екипи од Ла Лига без Барса и Мадрид. (y)
Се очекува да присуствуваат 15, една од оние екипи кои нема да присуствува е Гетафе - сателитот на Реал, од каде се обидуваат на секој начин да го бојкотираат настанот и притискаат екипите каде што имаат позајмено играчи да не присуствуваат во Севиља...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Оваа како цел свет да се крене против Америка и Русија :D

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ако не се Реал и Барса Примера ќе биде нeшто како украинска или белгиска лига со гледаност ќе има колку македонска прва лига.

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.638
Поени од реакции
22.674
Голема работа. Дел Нидо свикал состанок. Сигурно ќе направат некој договор, против Барса и Реал да играат со 200% од своите можности, сите останати 18 екипи(или 17, 16....) меѓу себе нема да се ругаат многу, ама кога ќе им дојде ред да играат со Барса и Реал, да ги скинат.
Јао, ухватио ме страх. Догодина во Сегунда. И ние и Реал. :pos:

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Не се ни очекува фановите на Барса и Реал да се задоволни со ова, (некои како ЧЕ како и обично дури не ја ни разбираат поентата), но ако Реал и Барса не се плашеа, немаше да прават сè и сешто само да го бојкотираат овој настан :D

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Највише што сакам е, да се договорат сите да земаат еднакво од телевизиските права. А после, пак Реал и Барса да им лупаат по 5 гола на свите у Ла Лига, после да видим кој ќе им биде изговорот.

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.638
Поени од реакции
22.674
Не се ни очекува фановите на Барса и Реал да се задоволни со ова, (некои како ЧЕ како и обично дури не ја ни разбираат поентата), но ако Реал и Барса не се плашеа, немаше да прават сè и сешто само да го бојкотираат овој настан :D
1. Целосно ја разбирам поентата. И ако нешто ти значи, да сум јас навивач на Валенсија или на било кој друг тим(освен Барса и Реал), исто така би се чувствувал, може и пореволтиран би бил.
2. Ова дека прават се и сешто да го бојкотираат настанот, ми звучи како некои негативци од шпанските серии. Обично кога треба некој тестамент да се прочита.:icon_mrgr:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.442
Највише што сакам е, да се договорат сите да земаат еднакво од телевизиските права. А после, пак Реал и Барса да им лупаат по 5 гола на свите у Ла Лига, после да видим кој ќе им биде изговорот.
Изговорот тогаш ќе им биде дека Реал и Барса во минатото зимале повеќе пари од нив и си имаат пари од тогаш.. И ќе имаат ново барање, да зимаат дупло повеќе пари од Реал и Барса, затоа што во минатото Реал и Барса биле тие тимови што зимале многу повеќе од другите.. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom