Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .
O

ob1

Гостин
Се осеќа пролет : ))) Не може тим на плачипичкари како Реал да се равња со голем клуб како Барселона. Дури и ако некако со многу среќа успее Реал да земе титула пак не може да биде како Барса - повеќе од клуб ;)
Што си осетил ти од пролет? По цел ден дремеш на компјутер и трескаш глупости во вакви теми. Излезе малце да ја осетиш пролетта..

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Се сменија работите, а? Убаво:cool:
Наредна утакмица уште 2 црвени да добиете.
Гледам Лолињо, пак се буни:icon_mrgr: Ептен ми е мило, што за тренер го имаме Пеп, а не овој Special Looser. Пеп после секој кикс кажуваше, дека не сака да зборува за судии. Овој плачкото, на една утакмциа киксна и одма почна да плаче како пичка!!

Само ако може некој да ми најде податок, кога последен пат е свирен пенал против Реал.
Не бе, вие слабо плачете :pos: Да не ти барам сега изјаве на Иниеста, Чави и остала багра цигани како плачеа после неколку кикса на судиете на утакмица на Барса. Не се прајте цвеќиња за мирисање, 2-3 титуле зедовте заради тиа исти судие и сега вие имате образ да зборите за тоа дека вас ве оштетуеле? Иди лечи се бе.
Се осеќа пролет : ))) Не може тим на плачипичкари како Реал да се равња со голем клуб како Барселона. Дури и ако некако со многу среќа успее Реал да земе титула пак не може да биде како Барса - повеќе од клуб ;)
Оффф бе и ти покоен си станал. Немој бе дете, од пред 3 године навијаш за Барса, ги гледаш само ка играа со Реал и сега ти најде да збориш дека Барса била поголем клуб од Реал? :pos: Мада те знаем каков провокатор си, само врз која основа провоцираш? ТОА ШТО ИМАМО 6 БОДА ПРЕДНОСТ?? До кое ниво дојдовте, “најдобриот“ клуб да се радуе што има САМО 6 бода негатива :pos: Постов ти е скроз контрадикторен.

А за болдираното морам да се согласим, многу појќе од еден обичен селски клуб сте.

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Ајдеееее... толку од мирната тема а?

Да напоменам нешто... фановите на Барселона се радуваме затоа што разликата од 10 за една недела се намали на 6. И немојте да ме сфатите погрешно таа разлика сеуште е голема во однос на двата клуба, но овде е психолошкиот притисок, којшто повеќе ќе биде на страната на Мадрид отколку на Барселона.

И да го поправам ТетексФан... дечкото што го цитираше не навива за Барселона од пред три години али ајде, ако сака да си мисли така, тогаш така нека биде. И добро, разбирам дека има ривалство како помеѓу двата клуба така и помеѓу нас фановите. Ама сме биле повеќе од еден обичен селски клуб бе?:vozbud:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Не бе, вие слабо плачете :pos: Да не ти барам сега изјаве на Иниеста, Чави и остала багра цигани како плачеа после неколку кикса на судиете на утакмица на Барса. Не се прајте цвеќиња за мирисање, 2-3 титуле зедовте заради тиа исти судие и сега вие имате образ да зборите за тоа дека вас ве оштетуеле? Иди лечи се бе.

Оффф бе и ти покоен си станал. Немој бе дете, од пред 3 године навијаш за Барса, ги гледаш само ка играа со Реал и сега ти најде да збориш дека Барса била поголем клуб од Реал? :pos: Мада те знаем каков провокатор си, само врз која основа провоцираш? ТОА ШТО ИМАМО 6 БОДА ПРЕДНОСТ?? До кое ниво дојдовте, “најдобриот“ клуб да се радуе што има САМО 6 бода негатива :pos: Постов ти е скроз контрадикторен.

А за болдираното морам да се согласим, многу појќе од еден обичен селски клуб сте.
Барај.

Не е срамота, секоја година да губите од селски клуб?

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Барај.

Не е срамота, секоја година да губите од селски клуб?
Навијачите са најважни за тоа каков впечаток ќе добиеш за еден клуб, па после играчите. А вие овде со сила се праете слепи за тоа од вчера, па уште видов коментар од навијач на Барса: “Господ гледа“. Па да гледаше Господ за све грешкете, до сега вие највише ќе го изедевте. Таке да, нема проблем, ваше си е да се радуете што сте дошле на -6.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Што си осетил ти од пролет? По цел ден дремеш на компјутер и трескаш глупости во вакви теми. Излезе малце да ја осетиш пролетта..
Цути пролет на све стране, и дома се осеќа а посебно кога ќе споредим температурата од пред 1 недела и сега. А ќе споредимо и за 1 месец температура да видиш колку ќе ти чади главата : )))

А за болдираното морам да се согласим, многу појќе од еден обичен селски клуб сте.[/quote]

Ако Барса е селски клуб тогаш аналогно на тоа Реал треба да биде од некоја утепана околија без никаква инфраструктура и со најутепани жители за кои никој не слушнал ако више глеамо таке :P :*

Уживајте у пролетта дур можете зш глеам паника ве фаќа малце. :D

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
ТетексФан, едно е после два три натпревари каде си оштетен да дадеш нормална критичка изјава кон судиите, дали од Чави или Иниеста, небитно, а друго е да ствараш огромни тензии, со извикување на грабежи, со давање на изјави по медиумите као демек се води небаре хајка против вас, да пцуеш директно по судијата у тунел, да не излагаш после натпревар на пресконференција, демек протестираш и слично.

Ако до "вчера" имаше медиуми и поединци кои му веруваа слепо на Мурињо, верувај дека веќе нема, освен фановите на Реал. Ова што го прави Мурињо со неговите мело драми, Пепе со неговото мајмунско однесување, и чат пат уште некој кој паѓа под исто влијание, само ја руши и ја гнаси сликата за Реал.
Мене искрено ме заболе тасе, само незнам како некој може да е горд на тоа и да го подржува истото.

Мене лично ми сметаат глуматењето на Бускетс, на Дани, повремено и Педро, а верувам и на 90% од фанови на Барса, никако неможам да бидам горд на тоа, али кога гледам како некои фанови се палат на Пепе, на Рамос - "вистинскиот мадридиста", како се горди на драмите на Мур, е тоа стварно не ми е јасно.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Навијачите са најважни за тоа каков впечаток ќе добиеш за еден клуб, па после играчите. А вие овде со сила се праете слепи за тоа од вчера, па уште видов коментар од навијач на Барса: “Господ гледа“. Па да гледаше Господ за све грешкете, до сега вие највише ќе го изедевте. Таке да, нема проблем, ваше си е да се радуете што сте дошле на -6.
Да да да, во некој твој шизосвет.
Не знам како може, за некој клуб да добиеш впечаток, заради некои навиачи на истиот од Македонија xD
Многу битен фактор сме сите ние тука...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
ТетексФан, едно е после два три натпревари каде си оштетен да дадеш нормална критичка изјава кон судиите, дали од Чави или Иниеста, небитно, а друго е да ствараш огромни тензии, со извикување на грабежи, со давање на изјави по медиумите као демек се води небаре хајка против вас, да пцуеш директно по судијата у тунел, да не излагаш после натпревар на пресконференција, демек протестираш и слично.

Ако до "вчера" имаше медиуми и поединци кои му веруваа слепо на Мурињо, верувај дека веќе нема, освен фановите на Реал. Ова што го прави Мурињо со неговите мело драми, Пепе со неговото мајмунско однесување, и чат пад уште некој кој паѓа под исто влијание, само ја руши и ја гнаси сликата за Реал.
Мене искрено ме заболе тасе, само незнам како некој може да е горд на тоа и да го подржува истото.

Мене лично ми сметаат глуматењето на Бускетс, на Дани, повремено и Педро, а верувам и на 90% од фанови на Барса, никако неможам да бидам горд на тоа, али кога гледам како некои фанови се палат на Пепе, на Рамос - "вистинскиот мадридиста", како се горди на драмите на Мур, е тоа стварно не ми е јасно.
Абе имењак, едно е да ти суда 1-2 непостоечки офсајди на некоја утакмица, или да не ти судат пенал а друго е цела утакмица судијата да ти прае тоа што вчера педерот му го праеше на Реал. Дај бе се прајте слепи, па зар на Реал оваја сезона не му беа судени непостоечки офсајди и не му беа судени чисти пенали? Дај да не се праемо будали со сила, ако не си ја гледал вчерашната утакмица незнам зошто коментираш, а ако си ја гледал тогаш не ти го сфаќам постов како реален.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Абе имењак, едно е да ти суда 1-2 непостоечки офсајди на некоја утакмица, или да не ти судат пенал а друго е цела утакмица судијата да ти прае тоа што вчера педерот му го праеше на Реал. Дај бе се прајте слепи, па зар на Реал оваја сезона не му беа судени непостоечки офсајди и не му беа судени чисти пенали? Дај да не се праемо будали со сила, ако не си ја гледал вчерашната утакмица незнам зошто коментираш, а ако си ја гледал тогаш не ти го сфаќам постов како реален.
Ја гледав бе имењаку, и што видов, видов у прво недосуден чист пенал за Виљареал, у второ чист втор жут за Рамос, видов можеби престрого досуден црвен за Озил, видов драма претходно од фитнес тренерот на Реал, видов драма од Мурињо после голот на Сена.

Ќе повторам пак од пред две страни, ако е точно тоа со двата жолти на Рубен, ондак да, тогаш сте оштетени, али ако тоа е само грешка, ондак незнам каде сте биле повеќе оштетени од Виљареал. Напротив, незаборавај дека имаше чист пенал у прво за Виљареал.

А за болдот, зар е мала работа при 1-1 да ти поништат гол у 80 и некоја минута, или при нерешено да не ти досудат два пенали, или со Еспањол при 1-1 у 90-та да не ти дадат чист апла направен пенал. Не зезај.

Не ги заборавај утакмците на Реал со Рајо и Бетис пред неколку кола, каде и двата клуба ( Рајо и Бетис) беа директно оштетени.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Моментот кога навивач на Реал вика дека не им судат пенали! :facepalm::ROFLMAO:
Па кој пенал бил неоправдано досуден бе??? Еден или два преку сила, кој к*р им е крив на противниците што фаулираа у 16м? Или само за вие да сте задоволни, не треба да судат пенали а? Ја зборим за ЧИСТИ НЕДОСУДЕНИ пенали, што е факт у неколку наврати не ни беа судени. Прв на памет што ми паѓа е играњето на Бускетс со рука на Ел Класико, или може сум сонуел? Само да се пишело нешто.

И не реплицирам више, радујте се на тиа -6 ;)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
И све је опет као некада давно.....

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.634
Поени од реакции
14.541
Гледам Лолињо, пак се буни:icon_mrgr:Овој плачкото, на една утакмциа киксна и одма почна да плаче како пичка!!
Кај се бунел Мурињо и каде плачел после синоќешниот натпревар ?

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Кај се бунел Мурињо и каде плачел после синоќешниот натпревар ?
Не реков после утакмица.

Изгледа судијата го прати на трибина, затоа што му бил ептен ружен и не можел веќе да го гледа. Мурињо е најголемиот лицемер и хипокрит во „фудбалскиот свет“, deal with it.

Kajgana Shop

На врв Bottom