Primera División 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Primera División во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    297
Статус
Затворена за нови мислења.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Ќе гласам за Барса, мислам дека е фаворит за освојување на титулата сезонава, иако омилен клуб од Шпанија ми е Реал.
Реал не покажа ама баш ништо на подготовките. Тимот треба да се уигра а премногу звезди во еден ист тим и сите ќе сакаат да се докажат не знам како ќе им оди.
За разлика од Реал, Барса има уигран тим. Со Ибра покрај Меси и Анри мислам дека ќе гази и во Европа и во Шпанија.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Според мене и оваа сезона ќе им припадне на Барселона, го дадоа Ето како замена за Ибрахимович, тоа и е добро засилување на Барселона. Реал Мадрид земаа многу нови и скапи засилувања, иако се добри мислам дека не се способни да ја освојат ЛА ЛИГА, третото место според мене ќе им припадне на Атлетико Мадрид.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.610
Поени од реакции
14.462
Лани Реал цела полусезона ја одигра со крпен состав, без неколку стандарни првотимци, и пак успеа да им парира на Барса, и на крајот да го направи првенството интеренсо. И лани имаа 3-4 засилувања, и тие одлично се вклопија во тој тим. Мислам дека Кака, Роналдо и останатите засилувања без проблеми ќе се вклопат во овој тим на Реал Мадрид, и со добра игра по 32 пат ќе ја освојат лигата.

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Се знае уште сеа дека Барса ке се шампиони!!:smir:
Мислам дека го имат најдобар напад во Шпанија па очекувам повторно да победат во Primera División.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Барселона-Ќе имаат уште една одлична сезона.Според мене малце згрешија со продавањето на Ето.Тој беше феноменален играч и одличен голгетер,и Ибрахимович е,не велам не,но мислам дека ќе му треба време да се уклопи во играта на Барса.Ако изиграат како мината сезона,мислам дека не им бега титулата.
Реал Мадрид-Ако само некој ги виде играчите со кои располага Реал ќе рече дека тие се најдобри,но јас мислам дека Реал со овие играчи ќе блесне за 1-2 сезони затоа што мислам дека ќе им треба малце време за овие играчи да се вклопат во играта и потоа да газат се пред себе.
Атлетико Мадрид-Ако го задржат истиот тим од минатата сезона и ако малце ги подобрат игрите мислам дека ќе бидат покунрентни од минатата сезона.
Оваа сезона мислам добро ќе се покажат и Валенсија,Виљареал и Севиља.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Многу жално, нека почива во мир.

P

pepito*

Гостин
На само 26 години почина Дани Жарке
Нека почива во мир

Enis_gv

Dictator.
Член од
17 март 2009
Мислења
353
Поени од реакции
9
Очекувам 32 Титула, за Реал Мадрид...:pehar:

В

Вори

Гостин
Очекувам Реал да биде шампион на Шпанија..со Роналдо,Кака,Бензема,Чаби,Игуаин...мислам дека ќе разара.

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
нека почива во мир дани жарке
а за шампиони ке се борат барса и реал али типувам на Барса :респект:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Нека почива во мир Дани Жарке
А во врска со шампионот многу јасно типувам на Барса, иако сигурно е дека годинава ќе биде далеку поинтересна сезоната отколку што беше лани. Барса го заменија Ето за Ибрахимовиќ, го земаа Максвел во одбраната, а Реал купија голем број на звезди правејќи ги ГАЛАКТИКОС 2. Очекувам борба до крај и радоста на Барса на крај:pehar::pehar::pehar:

I

IBIZA SOUND

Гостин
normalno ocekuvam deka barsa povtorno ke bide sampion
iako real e dosta zasilen so novi igraci i nov trener dodeka da go balansiraat timot ocekuvam da imat losi rezultati
i od seta rabota najmnogu zavisat povredite na igracite kolku dusi se povredeni i na kolkav period se povredeni

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom