Пријателство за (прв) секс па врска - добро или лошо?

• Креатор на темата Креатор на темата HalfAlive
  • Време на започнување Време на започнување
И на 25 години, this is the best you could come up with?
Прво тој најладнокрвно со насмевка на лицето ме праша дали сум запознала некој друг за ова време додека не се гледавме. Му реков да, излегувам со еден другар, а ова не е точно нормално. И ништо не ми рече повеќе. Значи не му беше гајле што се гледам со други и зошто да му биде кога е само другар за секс. И наместо во 12 сакаше да заминеме во 11 оти не му се седеше повеќе со мене. И јас му реков не мора да ме возиш до дома со такси ќе си одам, не прифаќаше и ме однеса. И во кола после му спомнав многу работи. Му реков ако немаш трпение да седиш со мене неколку сати зошто воопшто доаѓаш? Ништо не велеше. Пак му реков со сите жени исто вака се однесуваш ? Ми рече не се однесувам добро? Па дали си ваков со сите? И ми рече не знам, не се сите жени исти. Јас ништо веќе не реков, ми рече чао на крајот и толку. Го избришав бројот негов за да не дојдам во искушение да го побарам и мислев дека е крај на светот. Никогаш во животот не сум била толку разочарана.
Прво, како си ТИ разочарана у ситуацијава? Си му кажала дека си почнала да излегуваш со некој друг и си РАЗОЧАРАНА шо само те префрлил до дома? А што требало да направи за да не бидеш разочарана ти? Да ти се расплаче, да те моли?

Ти ги прочитав сите постови иначе, уште сум у неверување како може некој со функционален мозок што е 25 години во употреба да се понаша волку инфантилно да лаже и драми неодговорно ко дете од градинка.
Не можам да се распишувам атм пошо треба да учам XD ама ти советувам да си ги преиспиташ малце постапките и да не се понашаш ко дете. Не може светот да игра ти како што ќе свириш кога ќе ти текне, и почни да си превземаш одговорност.
Ако си се согласила да сте фак бадис, не си требала да комплицираш.
Ако со бившиот си прекинала, нема што после милијарда години ти да се превртуваш у кревет пред спиење мислејќи на него.
Ако си сакала да дознаеш дали има типот чувства за тебе, си можела да го ПРАШАШ не да измислуваш дека имаш нов дечко или шотијазнам, па да заклучуваш работи од негово име според неговата реакција на нешто што не е ни ТОЧНО.
А и не си нешто брилијантна според ова шо те читам искрено, подобро нареден пат коа нешто нема да знаеш, ПРАШАЈ девојче. Не си смислувај сама одговори.
Не знам, ко седмоодделенка да читам..
Твоите постапки влијаат и на луѓето околу тебе, луѓе што исто така имаат чувства. Act your age.

И сочувство до типот. Не знае у што се вплеткал.

Си ги побркал работите. Како прво не лажев воопшто туку ме повреди неговото прашање дали имам друт како да не му е гајле и затоа реков дека се гледам со друг. А разочарана не бев затоа што не ме молел туку навечерта некако се ми стана јасно и изгубив надеж за се. А зборовите што му ги реков на телефон беа од нервоза спомнав и погоре дека ова беше наша прва кавга. Обично така не се однесувам ме понесе нервозата. А за тоа дека не сум го почитувала нашиот договор за фак бадис и сум ги искомплицирала работите, па не беше намерно што се заљубив во него. А и него никој не го држи со сила ако не сака може слободно да си оди. Јас навечерта кога се скаравме и воопшто нему не му реков ништо лошо ниту го направив крив оти сама знаев во што се впуштам уште на почетокот. Ама многу ми беше тешко и затоа ги кажав сите тие работи кои не негирам дека се детски ама и тој ги игнорираше зашто знаеше дека се е на нервоза. Но нема врска немам многу време за реплицирање затоа не ќе можам пак да ти напишам после овој пост.

Си ги побркал работите. Како прво не лажев воопшто туку ме повреди неговото прашање дали имам друт како да не му е гајле и затоа реков дека се гледам со друг. А разочарана не бев затоа што не ме молел туку навечерта некако се ми стана јасно и изгубив надеж за се. А зборовите што му ги реков на телефон беа од нервоза спомнав и погоре дека ова беше наша прва кавга. Обично така не се однесувам ме понесе нервозата. А за тоа дека не сум го почитувала нашиот договор за фак бадис и сум ги искомплицирала работите, па не беше намерно што се заљубив во него. А и него никој не го држи со сила ако не сака може слободно да си оди. Јас навечерта кога се скаравме и воопшто нему не му реков ништо лошо ниту го направив крив оти сама знаев во што се впуштам уште на почетокот. Ама многу ми беше тешко и затоа ги кажав сите тие работи кои не негирам дека се детски ама и тој ги игнорираше зашто знаеше дека се е на нервоза. Но нема врска немам многу време за реплицирање затоа не ќе можам пак да ти напишам после овој пост.

Женско сум.
Зашо викаш дека не си лажела ако лага било тоа дека се глеаш со друг, а си го рекла? Собери два и два, си лажела или не?
Да. Знаеш кој лаже? Мали деца. Шо нејќат да сносат последици.
За момент не се понашај као класично женско и Прашувај.
Сум приредувала и сум присуствувала на женски ритуали кај што се собираме три четири девојчиња и тумачиме што се дешава во главата на некој дотичен со НУЛА информации добиени од него :pos: . Све се изведува од наши мислења и претпоставки.
Знаеш во колку ситуации од вкупниот број сме биле во право? Нула.
Жените не размислуваат како мажи, и секој нивен обид да го сменат тоа е бесцелен.
Енивејс.
Не постои глупаво прашање. Се' што не знаеш, ПРАШАЈ.
Кога ќе престанеш да носиш заклучоци врз база на твојата перцепција и претпоставки за нештото, а ќе почнеш да ги носиш врз основа на точни информации околу тоа нешто, да видиш што убаво ќе се наредат работите.
Нема да мора да се скубеш сама у соба и да размислуваш за двајца и да не знаеш што е што, него ќе можеш да разговараш како возрасна и место да ствараш проблеми со overthinking, ќе почнеш да ги решаваш.

Јас тебе те разбирам што сакаш да кажеш, но ти објаснувам дека јас бев во многу лоша ситуација и јас до тогаш со него сум немала никакви разговори за врска и не знаев како воопшто да постапам со некој кој на почетокот ми кажал толку јасно дека не сака никаква врска со мене? Да појдев и да му речев еј сакаш сега да бидеме во врска? Едноставно не знаев што да правам и што да мислам. Прво се плашев дека ќе го изгубам ако му се отворам, второ кога собрав малку надеж немав храброст и неговата ладнокрвност ме донесе до тој степен да се откажам и да заминам. Од инает реков имам друг не за да му видам реакција туку ме заболе што така ладно ме праша како демек си правиме муабет ко другари. Едноставно решив да не се занесувам веќе и да ставам крај на се затоа и го одбив кога ме викна пак. Зборовите на нервоза ми излетаа непромислено знам, а разочараноста беше лично поради мене оти мислев дека немам шанси да бидам со тој што го сакам. Јас никогаш ништо лошо не кажав за него зашто тој никогаш не ме лажеше. Иначе се сложувам со тебе, подобро е директно да прашаш ако сакаш одговор ама јас веќе немав надеж а игри никакви не играв. Сепак ќе го прифатам твојот совет ќе ми се најде за во иднина ако се најдам во сличен проблем. За бившиот само да ти одговарам, јас не мислам уште на него ама тешко ми дојде кога не можеше да прифати дека веќе немам чувства за него. Ништо лошо не ми направил па да го мразам. Сепак бевме блиски некогаш. А овој другиот секс другарот :-D знае он убаво во што се вплеткал ако ништо друго најубав пар ќе бидеме блескаме заедно. Ова се од радост го зборам хаха :-D Како и да е нека ми биде со среќа понатака... Добра ноќ.

Немав време многу сум зафатена во последно. Иначе да, со задоволство ќе ви раскажам што се случи.. :-D Ќе пробам на кратко иако не ме бива за кратки верзии јас се раскажувам до детали кога уживам во тоа што го кажувам. Се видовме еднаш и јас уште кога го видов ми помина целиот филм низ главата за една секунда, се што се случуваше меѓу нас. Па тој ако сакаше нешто озбилно со мене зарем ќе имавме ваков почеток? И до сега ништо не се сменило. И немав храброст да отварам такви муабети, решив да не се занесувам и повеќе да не се гледам со него. Ама ноќта све нормално се однесував со него и мислев кога ќе заминам ќе исчезнам. Ама не се деси така зашто неговата ладотија и игнорантност беа неподносливи и не можев да издржам да не предизвикам кавга. А не беше ваков порано. А и јас никогаш не сум направила кавга. Прво тој најладнокрвно со насмевка на лицето ме праша дали сум запознала некој друг за ова време додека не се гледавме. Му реков да, излегувам со еден другар, а ова не е точно нормално. И ништо не ми рече повеќе. Значи не му беше гајле што се гледам со други и зошто да му биде кога е само другар за секс. И наместо во 12 сакаше да заминеме во 11 оти не му се седеше повеќе со мене. И јас му реков не мора да ме возиш до дома со такси ќе си одам, не прифаќаше и ме однеса. И во кола после му спомнав многу работи. Му реков ако немаш трпение да седиш со мене неколку сати зошто воопшто доаѓаш? Ништо не велеше. Пак му реков со сите жени исто вака се однесуваш ? Ми рече не се однесувам добро? Па дали си ваков со сите? И ми рече не знам, не се сите жени исти. Јас ништо веќе не реков, ми рече чао на крајот и толку. Го избришав бројот негов за да не дојдам во искушение да го побарам и мислев дека е крај на светот. Никогаш во животот не сум била толку разочарана. Ама другиот ден на мое големо изненадување ми се јави и ме викна кај него. Го одбив. Ме праша зошто му реков ми помина желбата за забава, доволно ме задоволи. И му реков не ти се лутам напротив секогаш ќе те памтам. Ти ми беше прв а и ми симна голем терет со тоа што ми ја зема невиноста, сега се осеќам слободно и поубаво ми е, можам да имам секс секогаш а и фала на се што ме научи. И тогаш ми се развика: Што сум ти јас тебе овде, машина за секс? :-D Прв пат успеав да го изнервирам и да слушнам како се дере. Нема врска, му реков не дери се сега си и агресивен!!! Нормално дека не ти требам веќе си се зближила со другарот. Му реков да и не само со него. Ми рече не биди детинеста и дојди да збориме. Излегов!!! Дотогаш за мене беше крајот на светот а не можам да поверувам дека вакво нешто се случи после. Излегов и решив да глумам дека сум супер и ми рече од ништо правиш проблем. Синоќа не можев да останам до касно а не дека не сакав. Му реков ок нема врска тоа јас и ти секако не се гледаме веќе. Ми се смачи и од сексот и од тебе и овие тајни средби, не можам повеќе да се гледам со некој што воопшто не ме цени па да на крај памет не му падне дека сум можеби малку добра за озбилна врска. Ми рече: Јас и ти сме во врска од моментот кога ти реков дека ќе се гледам само со тебе. Му реков ова не ми изгледа на врска. И ми рече меѓу нас има љубов, пријателство, имаме редовен секс и не се гледаме со други. Што е тоа ако не е врска? Не можев да сфатам дали до водката е или навистина слушнав дека рече меѓу нас има љубов. Меѓу НАС има љубов !!! Мислев дека срцето не ми беше на место, се изгубив на друга планета бев. Значи и тој е заљубен во мене како јас во него а јас не сум го приметила тоа. А тој мене ме приметил иако јас никогаш не покажав некој знак. Напротив многу пати бев ладна и арогантна со него и изгледав како само за секс го сакам. Се преправав. Многу сум среќна. Толку сум среќна што кога заминав дома саботата на сред улица вреснав колку што ме држи глас, нормално кога замина тој. Не можам да поверувам дека за една недела мојот живот од кошмар се претвори во ваков сон. Ќе го сменам никот во FullAlive !! А иначе муабетот навечерта го оставив недовршен откако рече тој што е ова ако не е врска. Го прекинав муабетот зашто глупо ми беше да продолжувам понатаму и отворив нова тема за тоа дали е уште болен и така натака. Обични муабети. И му реков побарај ме ко ќе си слободен да се видиме. Ова од навика ми излета оти ние пишувавме само кога ќе требаше да се видиме. Ама ми напиша и денес онака ќејф а треба да се видиме дури сабота. Што мислите ќе ја биде врската или не ? Јас мислам да, до сега се беше супер ова се единствените кавги што биле меѓу нас. И да не беше кавгата никогаш немаше да се разјаснат работите меѓу нас за врска. Јас од гордост не дозволував да примети а не па да му спомнам врска. Иако јас лично мислам дека јас и тој не сме во врска од моментот кога се договоривме да се гледаме само ние двајца, туку тоа го размисли тој ноќта кога се скаравме и одлучи да биде со мене. Ама нема врска сега.

Со подвлеченото сè е кажано. Само да доспецифицирам: ти и тој сте стапиле во редовна врска оној момент кога сте почнале да се договарате да се најдете за да имате секс. Поедноставно: првиот пат сте се договориле за секс заради запознавање (другарство); вториот секс бил веќе договорен зашто ви било убаво еден со друг и сте *се сакале* еден со друг, макар и само физички (што е нормално на почетокот).

Сето ова што го кажа тука, т.е. дека си среќна што си со него, што ти е јасно дека си кажала во афект дека се гледаш со друг (иако не било така) и дека си свесна дека тоа не е во ред... Кажи му го нему! Заслужува да знае. Дечко ти е, на крајот на краиштата.

И биди сигурна дека онолку колку што ти си тупела глава и на само и на форумов дали те сака или не, што значат неговите постапки - истото тоа и тој го правел, дали на само, дали на некој друг форум, дали со другари итн. Со други зборови, тој ќе те разбере, само ако му се отвориш. А имаш што да му кажеш.

Би сакал ова да биде последен совет до тебе на оваа тема: веќе не пишувај на форумов. Сè што го имаш како нејаснотии во врска со дечко ти и животот (особено љубовниот), дискутирај дечко ти. Тој е сега оној којшто има задача да биде покрај тебе во секој момент кога ти е потребен.

Со лесно и сè најдобро.

Катастрофа! Ок е тоа сите кажуваме непромислени работи на нервоза и од болка како ти тоа дека имаш друг и дека си го користела за секс. Ок тоа ама според мене права катастрофа е тоа што си се заљубила во него и си сакала да ти биде дечко па убаво ти кажал на почетокот дека немаш шанси со него. Што после си му се нафрлила да ти биде дечко??? Која глупост човече!!! Не верувам оваа врска да има иднина. Загреота човекот сакал само секс а сега мора да те трпи за девојка. Поглупо нешто амин.

^ Човекот што го жалиш не е дете од 10 години да не може сам за себе да одлучи и да МОРА некого да трпи, не сум му ставила пиштол во глава. И тој е заљубен во мене како јас во него и знаеш што нема врска, дали ќе биде од нас нешто или не времето ќе покаже а мене Бог ми е сведок дека лоши намери сум немала за него. А тоа што се заљубив во него не знам дали е глупо или не мене ми е преубаво. Значи не ме интересира глупо или не. И да во право е Крусер нема веќе што да коментирам на темава и онака доволно и во живо исти коментари добив. Како не било фер од моја страна да влечам во врска некој што уште на почетокот објаснил дека сака само секс и бил фер према мене. Не знам јас кого влечам во врска, па тој сам сакаше и прв призна дека е заљубен во мене. Јас никого нити влечам ниту присилив да биде со мене. Ако не сака нека си оди ама тој сака да биде со мене. И не знам веќе што да кажам и имам многу за учење и не ме интересира. Секако и не коментирам веќе на темава.

Како можела да се заљуби во некој со кој се онади онака само? :pos:
Боже мој, што се нема да се прочита овде, абе не знам, ко ние да сме на батерии, намали емоции онака, роботи, никакви чувства.

Девојкава (ПолаЖива) имаше ретко свесен пост бар од овие што бараат помош во темава.
И нејзе и најдовте утка, ја направивте 14 годишна.

ПолаЖива, мило ми е што излегле работиве ок со типот, супер што сега сте во врска, терај си онака и ич да не ти чуе.

Јас мислам дека типот на интелигентен начин извлекол реакција од тебе. И тој самиот не знаел на што е пошто ти си се воздржувала да не те примети дека си заљубена. Намерна провокација дали си запознала друг и ти си изреагирала баш онака како што сакал. Да поверувал дека имаш друг немало ни да те бара. И сите тие зборови како не ми требаш веќе, фала за сексот, јас продолжувам со сексот даље, се тоа се познава дека е од лутина и типот добил зелено светло и затоа после ти кажал дека е заљубен во тебе. А можеби се исплашил дека ќе те изгуби.
Интересно е тоа што до тогаш пробувал да те игнорира и ти рекол сака да ги излади работите, приметил дека се заљубува и сакал да го спречи тоа но ете се фатил на јадицата. Потсети го на првите зборови НЕМОЈ ДА МЕШАШ ЉУБОВ ОК ? И ЈАС НЕ СУМ ВИСТИНСКИОТ! Тој сам се замешал во љубов и тоа можеби и порано од тебе и испаѓа сега тој можеби не ти е тебе вистинскиот ама ти си му нему вистинската. И јас ти посакувам среќа и се најдобро.

Како можела да се заљуби во некој со кој се онади онака само? :pos:
Боже мој, што се нема да се прочита овде, абе не знам, ко ние да сме на батерии, намали емоции онака, роботи, никакви чувства.

Девојкава (ПолаЖива) имаше ретко свесен пост бар од овие што бараат помош во темава.
И нејзе и најдовте утка, ја направивте 14 годишна.

ПолаЖива, мило ми е што излегле работиве ок со типот, супер што сега сте во врска, терај си онака и ич да не ти чуе.

Како можела Она да очекува да Не се заљуби во некој со кој што ќе се онади, тоа е правото прашање.
Мене ми е јасно дека шансите девојка да се заљуби во факбади се огромни.
Нејзе не и' е.
Ретко свесен пост имала :pos:

Како можела Она да очекува да Не се заљуби во некој со кој што ќе се онади, тоа е правото прашање.
Мене ми е јасно дека шансите девојка да се заљуби во факбади се огромни.
Нејзе не и' е.
Ретко свесен пост имала :pos:

epa na filmovite ne bilo taka :pos:

Женско сум.
Зашо викаш дека не си лажела ако лага било тоа дека се глеаш со друг, а си го рекла? Собери два и два, си лажела или не?
Да. Знаеш кој лаже? Мали деца. Шо нејќат да сносат последици.
За момент не се понашај као класично женско и Прашувај.
Сум приредувала и сум присуствувала на женски ритуали кај што се собираме три четири девојчиња и тумачиме што се дешава во главата на некој дотичен со НУЛА информации добиени од него :pos: . Све се изведува од наши мислења и претпоставки.
Знаеш во колку ситуации од вкупниот број сме биле во право? Нула.
Жените не размислуваат како мажи, и секој нивен обид да го сменат тоа е бесцелен.
Енивејс.
Кога ќе престанеш да носиш заклучоци врз база на твојата перцепција и претпоставки за нештото, а ќе почнеш да ги носиш врз основа на точни информации околу тоа нешто, да видиш што убаво ќе се наредат работите.
Нема да мора да се скубеш сама у соба и да размислуваш за двајца и да не знаеш што е што, него ќе можеш да разговараш како возрасна и место да ствараш проблеми со overthinking, ќе почнеш да ги решаваш.

Се надевам дека и во ријалити лајф вака размислуваш :cuc:
Не ќути, прашај што не ти е јасно....браво, конечно.
До прееска мислев дека поголема шанса има да видам сирена во Вардар одколку да го прочитам/слушнам ова од девојка.

Ah, sve sto edno masko posakuva. :rolleyes:

Abe koga ke se uozbileme?
Abe oti ne mi titna snosti?
Abe oti bese online u 3 sabajle?
Abe sto imavte za rucek?
Abe disese denes?
Abe koja e taa?
Abe oti poveke ne sme bliski?
Abe............

Postojat glupavi prasanja. Oti neli, postojat glupi devojki.
Nekogas i hint e dovolen, poso analogno primerot, morav ja direktno so bukvalni zborovi da prekinam fuck buddy vrska.
Ne sve se prasuva, sakam da kazam, a i filosofijata ne ti cini, sve sto neznaes prasaj, oti nekad e: sve sto ne kapiras - fucking razmisli. :)

Ah, sve sto edno masko posakuva. :rolleyes:

Abe koga ke se uozbileme?
Abe oti ne mi titna snosti?
Abe oti bese online u 3 sabajle?
Abe sto imavte za rucek?
Abe disese denes?
Abe koja e taa?
Abe oti poveke ne sme bliski?
Abe............

Postojat glupavi prasanja. Oti neli, postojat glupi devojki.
Nekogas i hint e dovolen, poso analogno primerot, morav ja direktno so bukvalni zborovi da prekinam fuck buddy vrska.
Ne sve se prasuva, sakam da kazam, a i filosofijata ne ti cini, sve sto neznaes prasaj, oti nekad e: sve sto ne kapiras - fucking razmisli. :)

Ама не цепидлачи сеа :D Демек не ме разбра :D
Се подразбира дека прво треба да се уклучи мозок, да се одржаваат сивите ќелии активни :) И дека некои прашања нема Потреба да се постават.
Јас зборев за Битни ствари шо Не моеш сам да си ги одговориш за сигурно, треба да се прашаат :)
Не да се претпоставуваат и да се градат цели сценарија и филмови шо можда врска немаат со реалноста.

Ама не цепидлачи сеа :D Демек не ме разбра :D
Се подразбира дека прво треба да се уклучи мозок, да се одржаваат сивите ќелии активни :) И дека некои прашања нема Потреба да се постават.
Јас зборев за Битни ствари шо Не моеш сам да си ги одговориш за сигурно, треба да се прашаат :)
Не да се претпоставуваат и да се градат цели сценарија и филмови шо можда врска немаат со реалноста.

Шознам, мене и разговорите за Битните ствари ми се формалност. Се осеќа, сигурно не се станува фак бадис со: потпиши тука. Како што тоа се подразбира, така и другите ствари. У стил, нема шо девојката да му праи муабет за Битни ствари кога место да и даде влажно да се забрише измеѓу цицка, тој си врзува веќе патики. А кога веќе и пишува и не само за секс, покажува интерес, зборуваат и зборуваат и зборуваат после секс или штагод, се осеќа. Се осеќа, обострано, се знае кога е зреена ситуацијата.

Симплифицирано, у 7мо се прашуваше дај ми да те доппрам таму.
Во 8мо веќе знаеш што треба да праиш, па сама се прчи.

Исто ти е. А го прашала, а не, а битни ствари, а не. Се треба осет. Разговорот е, и секогаш ќе биде само формалност.
Барем ја така мислам. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom