Пријател е оној што знае се за тебе и покрај тоа се уште те почитува

Минус еден на мојата листа... Ја сметав девојката за вистинска пријателка, ама изгледа бев во заблуда... Not anymore.

Зар уште постојат ВИСТИНСКИ ПРИЈАТЕЛИ?!:toe:

Јас си имам една што си ја нарекувам вистинска, се дружиме 7 години, ама многу не се гледаме од друг град е :) Ама сепак, најмногу се познаваме и разбираме и почитуваме. Си ја кажуваме вистината в лице се радувам што е така:back:

Имам неколку вистински пријатели кои во многу ситуации се докажале како вистински луѓе, не ме изневериле т.е. не ги изневериле моите очекувања и секогаш биле и се покрај мене кога ми е тешко и кога сум среќна. Пријател не значи дека мора да биде личност која перманентно ќе биде со мене, туку едноставно да знам во себе дека е тука , дека ме сака, почитува и разбира без разлика какви одлуки ќе донесам (нормално и да ми даде некоја позитивна сугестија) и што и да направам.
Среќна сум што ги имам тие неколку покрај мене, затоа што никогаш не се чувствувам осамена, непотребна , безполезна или отфрлена и исклучена од било какви облици на социјално општење.
Сепак за да имаме вистински пријатели, првично мораме и ние да бидеме добри луѓе и добри пријатели, да ги препознаеме вистинките квалитети кај луѓето и да еволуираме во личности свесни за сопствените дела и зборови.

Охи! Пријатели да, ама вистински, "мало-сутра"...

Вистински пријатели? Ретка појава во денешницава. Пред кратко време раскинав една таква "верна" пријателска врска.

Вистински пријатели? Да имам и тоа доста добри,вчера малку посериозно се дружевме, и денес сеуште ги чувствувам последиците од таа дружба :).

За жал, се помалку има вистински луѓе и вистински пријатели.

Имам неколку луѓе на кои им се доверувам и кои секогаш биле тука за мене..исто како и јас за нив.. верувам дека сеуште постојат вистински пријатели..:toe:

Ja se druzev so edni devojcinja mn dolgo vreme, i na kraj mi svrtea grb a toa ne e vistinski prijatel i od togas ne veruvam deka postojat vistinski prijateli:S:smir:
Pozz

Има такви другарства.... кои не се од корист.... јас имам 3 подобри другарки од кои само 1 би издвоила за вистинска.... За себе можам да кажам дека кој и да ми побара помош ќе помогнам.. едноставно таква сум без разлика дали вчера сме се карале и слично... секогаш сум отворена за нови пријателства, но постојат и такви луѓе кои го искористуваат тоа и некако ми се одбивни..

Со мојата вистинска другарка се дружиме веќе 1 година... доволен беше само 1 месец за да знам дека таа секогаш ќе биде тука за мене, а и јас за неа.... Си помагаме колку можеме во се’....и знам дека тоа е тоа... дека тоа е Вистинското...

јас имам неколку другарки на кои можам да им се доверувам,но сепак мислам дека вистинските пријатели се ретки во сегашноста:toe:

ма не се ретки..ги има..но тешко е да ги најдеш..сепак сметам дека пријателите што се околу мене,..што ме сакаат и поддржуваат..мислам дека се вистински пријатели или сепак јас ги доживувам така, горда сум на тоа! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom