Причини зошто Андроид смрди (сакс, не чини)

• Креатор на темата Креатор на темата Paramour
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурно е на репорт кај Мијалков сега, отишол да му го лиже газот да ни го избришат форумот Кајгана и да не шпионира кој од членовите е за атентат...

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk now Free

Нема лижење гз, му оди у канцеларија му дава нов Ајфон и овој одма знае што да прави.
Исто како на поранешниот модел.

;)

Нема лижење гз, му оди у канцеларија му дава нов Ајфон и овој одма знае што да прави.
Исто како на поранешниот модел.
;)

Сигурно сега на ајфоните си праќаат геј сликички, затоа го нема никаде да се појави. :pos:

Јас ги пласирав тие информации на форумов, бидејќи рецензијата за iP5s/iP5c, која ја читав т.е. на која тие информации за перформанси беа преставени, не успеав да примeтам дека голем дел од бенчмарците, беа правени на нативна резолуција на уредот, или во превод, iP5s, се тестираше на 1136 x 640 vs наспорти хај енд Android базираните телефони кои се тестираа на 1920x1080 што е огромна разлика.

Биди сигурен, дека во реалните тестови, (offsceen) или тестовите во кои сите телефони се тестираат на иста резолуција, - интензивни графички игри/апликации, iP5s, ќе биде поспор, или еднаков на другите Андроид телефони во тој ценовен ранг.

Само ако споредуваш нашминкан Android (OEM) наспороти iOS ако споредиме сток Android, со iOS на пример Nexus 4/Nexus 7 v2 со iP5s/iPad4 лесната работа, без загуба на фремови - мазноста ќе биде еднаква во најмала рака.

:icon_lol:

Мислев дека не си Андроид фан бојче, ама дефинитивно си и не гледаш реално

http://www.gsmarena.com/apple_iphone_5s_vs_lg_g2_vs_nokia_lumia_1020-review-997p5.php

ЦИТИРАМ

In the end, raw benchmark numbers don't mean a lot but this much is clear - the iPhone 5s performance is superior to that of the rest of the mobile world. Having beaten the best of the non-Apple chipset, Apple could easily keep its gadgets at dual-core processors and the same GPU for the foreseeable future (though the iPads will probably have a few more cores in the GPU).

Значи ајде сега ти докажи дека знаеш повеќе од GSMArena...

58170.png

58172.png

58196.png

Сума сумарум - 5s ги јаде за доручек мометалните процесори кои се користат на другите платформи. Ова е ФАКТ. И не пробувај да се оправдаш со смешното образложение за резолуцијата. Toa MOЖЕ да има ефект во тестирањето на графиката, но за сите други тестови НЕ. Можеш да се вадиш со тој факт на Paramour, на мене не

LOL, што читам не ми се верува, продолжи го муабетов со некој друг, не со мене.

Нормално дека нема да продолжиш пошто имаш

Signs_foil_hat-thumb-550x373-17996.jpg

Убаво е да го зезаш Paramour, ама кога има некој кој може да ти контра аргументирано не ти се верува што читаш

Нормално дека нема да продолжиш пошто имаш

Signs_foil_hat-thumb-550x373-17996.jpg

Убаво е да го зезаш Paramour, ама кога има некој кој може да ти контра аргументирано не ти се верува што читаш

Погорниот пост, прочитај го уште еднаш.

http://www.gsmarena.com/apple_iphone_5s_vs_lg_g2_vs_nokia_lumia_1020-review-997p5.php

ЦИТИРАМ

In the end, raw benchmark numbers don't mean a lot but this much is clear - the iPhone 5s performance is superior to that of the rest of the mobile world. Having beaten the best of the non-Apple chipset, Apple could easily keep its gadgets at dual-core processors and the same GPU for the foreseeable future (though the iPads will probably have a few more cores in the GPU).

58170.png

58172.png

58196.png

Сума сумарум - 5s ги јаде за доручек мометалните процесори кои се користат на другите платформи. Ова е ФАКТ. И не пробувај да се оправдаш со смешното образложение за резолуцијата. Toa MOЖЕ да има ефект во тестирањето на графиката, но за сите други тестови НЕ. Можеш да се вадиш со тој факт на Paramour, на мене не
Ne zezaj tolku fama za ios 7 i na kraj dobivte 3d ikoni i fingerpint scanner....Nemoj da me jebes bre...procesorot bil brz ....za sto ke go iskoristis realno..? 1 GB memorija ? resolocija od pred tri godini ? Give me a break...

iCoffee.jpg

Сите Apple продукти се едно исто срање ти продават нешто што има едни исти перфоманси со останатите продукти за некои нешта можеби и полоши само во фенси паковање.

Ако сакам мобилен (смс и јавување) ќе си земам некој дури и што не е со фенци оперативен систем.
Ако сакам компјутер ќе си земам лаптоп.

ЦИТИРАМ

58170.png

58172.png

58196.png

Не се согласувам со тебе.

П.С. ЧДА е, добар ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom