Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Преводот нема чудни букви, на кирилица е. Програмата со која го пушташ не е подесена. Ќе најдиш subtitles во менито некаде, и кога ќе гледаш филм со македонски превод ќе наместиш Cyrillic, а кога ќе гледаш со српски/хрватски превод ќе наместиш Central European (или East European, зависи од програмата).
ок , оваа програма е за креиранје на свои преводи колку што разбрав , а ќе може ли некој да ми објасни преку која програма и како се ставаат преводи на ЦД (да изрежам некој филм на ЦД со се превод SRT - Subtitle File) слушнав дека било тешко , па ај ако може некој да ми објасни накратко , Фала.
До фонтот е, отвори го notepad документот од преводот и ќе видиш. Не е нешто страшно... Јас ги менувам во notepad, ја копирам на пример буквава ћ и одам во Edit -> Replace, и ја вметнувам во горното делче, долу ја пишам буквата која сакам да е мената, пишам z, и кликам на Replace All и така сум завршил со првата буква која не чини. Останатите се за ч и за ш.еве уште едно прашање ако може некој да ми каже зошто вака ми се појавува на преводите што се на српски(латиница)
Misliљ da moћe или Veruj mi oseжaju
дали е до фонтот или ?
еве уште едно прашање ако може некој да ми каже зошто вака ми се појавува на преводите што се на српски(латиница)
Misliљ da moћe или Veruj mi oseжaju
дали е до фонтот или ?
Одлична работа заврши IoSono. Мене лично ми заврши работа туторијалов и програмата, цел живот се мачев да најдам превод за Lock Stock and Two Smoking Barrels![]()
Нема ништо да менуваш во преводот (.srt или .sub датотеката). Во плеерот кој го користиш одиш каде што се сменува фонт, и десно долу има едно мену, во него избираш Central European. За македонски е Cyrillic.
Ако имаш Media player classic, мале е поинакво. Кога ќе пуштиш филм, десен клик>Subtitle>Styles,и од менито EASTEUROPE. За македонски преводи, RUSSIAN.
Кај мене во менито Subtitles е сиво односно неможе да се селектира. Има чаре за тоа или да си спуштам BS Player?