Немам коментар за денешнава младина.

И јас спаѓам под младина, али сепак тука мислам на децата до 18 години. Брат ми е 7 години помал од мене и моментално е втора година средно, така да по него и неговите другари гледам што и како се дешава. Се подебили и подебили стануваат и што е најтрагично се помалце се интересираат за спорт и општо за физички активности.
Прв проблем е исхраната, односно немањето тајминг за јадење. Се знае кога е доручек, кога ручек, а кога вечера, али у денешно време тој ред воопшто не е запазен. Од сабајле јадат тостови, хамбургери и такви срања, па кога ќе дојдат од училиште што има дома направено тоа ќе се јаде, па подоцна цела Милка чоколада, па вечерта ај со другарите ќе искочат до Вили и после дебел сум, епа дебел си нормално, со пореметен биоритам секој ќе е дебел.
Втор проблем се компјутерите и модернава технологија која од децава прави се поголеми и поголеми дебили. Селфиња, мелфиња, сликање безпотребно, дремење на ФБ и остали социјални мрежи безпотребно и да не набројувам понатака. А сето тоа го прават додека седат на столче или додека лежат во кревет (ако имаат лап топ нормално). И увек уз тоа иде по некоја чаша Кока Кола, чоколада, чипс..., ствари кои највеќе дебелеат.
Трет проблем, според мене можда и најбитен се навиките. Ако дете не го навикнеш дека треба да има физичка активност џабе е се. Исто како на пример ако наставничката од прво до четврто одделение не ги научи децата редовно да пишуваат домашно, нормално дека од 5 до 8 одделение, па и во средно ќе имаат проблем со учењето и со извршувањето на домашните задачи.
Јас бидејќи работам со деца, ги тренирам кошарка, ги пратам какви се. Све некои лењави бре, свилени, без желба да се докажуваат, да се борат... Вчера баш со постариот тренер праевме муабет, вика ова е нешто ненормално, толку да се лигави децава па ја не знам како ги чуваат дома. Абе ние сме се бореле, сме се тепале, дури и кога ќе ме акнеле постарите со лакт или со нешто од страв сум ќутел, глупо ми било да се жалам дека ме боли нешто.
Нема везе забегав малце, али сакав да ја доловам поентата околу денешниве деца.