Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    777
За 2001, незнам, тешко ќе беше по другиот начин, но и ние многу буљашки постапивме. Пример за инструкторите во Арачиново, демек Хавиер Солана му кажал на Борис сектата, дека полетале авиони од Италија и ќе бомбардират.
Да бев јас ќе го земев Арачиново, баш да видиме каков зулум ќе на направеа НАТО.
Многу брзо без борба капитулиравме, требаше да ги оставиме да ни бомбардираат рафинерија, РЕК Битола, ние за тоа време можеше да ослободиме се, и ќе беше друга варијанта на иднината.
Иначе проблем е за Македонија, нема излез на море, зависни од МВФ, СБ, покрај украина ги видовме што луѓе се тоа, такво ембарго удрија на Русија, притисок врз Кина, Индија да воведат ембарго. Да бевме ние, ќе не средеа тогаш.
Во секој случај, доброволно прифативме ропство, без да пробаме да се заштитиме, бориме. Од друга страна има народи со муда, пример Авганистан, Јемен, мали но борбени успеале да парират на глобалистите, Авганистан дури се ослободи од американското ропство.

Касно било веќе 92'ра кога заглибуваат у Босна...
Нас не признаа 60тина држави, меѓу кои и Русија и Кина до 93'та кога станавме и членка на ОН.
УНПРОФОР ни ги чуваше границите, посебно северната...
А и Слобо после распадот ја изгуби сета поддршка, т.е. и онака беше искористен како куртон, па Србија стана бр.1 непријател на НАТО.

Никаква теорија немало ни Грчка екскурзии да си прави... оти турците од другата страна би го искористиле тоа како casus beli за нивни интереси и претензии...
Па не знам баш . Ако Киро како Алија дрско им се испонашал и дури не дозволел од територијалната одбрана да го соберат оружјето, ќе бранеа и тука некое српско полтлачено малцинство и ќе цртаа карти на вести со стара Србија.
И Босна 1992 ја признаваат многу држави и баш заради тоа Србите интервенираат затоа што ја учат лекцијата од Хрватска.
Автоматски споено мислење:

Јасно де, не негирам то

Слобо си имаше план одма после грабежот на касарните да мавнит во МК во кординација со Мицо. Имаше и луѓе близу граница спремни за удар, коа го дознаја то во Бугарија му се заканија дека ако влезит само педа овие ке нападнет на Србија. Нас не спаси и БГ шо тогаш застана зад нас и Грција шо не покажа желба за планот на Цобе, во кратки црти то е то горе долу.
Ова дека Бугариве ќе влезеле во војна за нас првпат го слушам. Од каде ти е инфото ?
Повеќе ми се верува дека Мицо ќе удрел овде јако.
Автоматски споено мислење:

Majki da ne odam nadvor tema ama ne znam sho se napnavte. Da Bugarija zastana na nasa strana i stade jasno do znaejne na Milosevic da nemat agresija kon MK. Da Bugarija bese najzasluzna za naseto priznavajne od Rusija. Da Bugarija osven sho prva ne prizna kako nezavisna drzava, ni pomogna i koa imavme embargo od Grcija. Ne prifakajne na navedenoto ne te prajt poglem Makedonec nego covek so ignorantski stav, to e to, ti se svigalo ili ne, pozz
Никој не се напна ама многу научна фантастика е муабетов дека бугарија ќе не бранела. А ако мислиш дека само декларативно и на вилица биле јаки да и се искурчат на Србија , да. Очекувале дека после распадот на Ју ќе им се свртиме на нив ама само на влажни соништа останаа.

Последно уредено:
Па не знам баш . Ако Киро како Алија дрско им се испонашал и дури не дозволел од територијалната одбрана да го соберат оружјето, ќе бранеа и тука некое српско полтлачено малцинство и ќе цртаа карти на вести со стара Србија.
И Босна 1992 ја признаваат многу држави и баш заради тоа Србите интервенираат затоа што ја учат лекцијата од Хрватска.
Види Ска...
Дека Киро изигра убаво тогаш, изигра...
Ама нас реално и југословенски структури ни ги контролираа институциите.
По линија на помал отпор, а и на Слобо му требаше транзит за да ги заобиколи санкциите. Независна Македонија иронично дури и им одговараше од тој аспект.
Кај нас ни малцинство имаа да бранат, ни па нешто важни бевме наспрема Книнска краина или Српска во Босна.
Веројатно очекуваа да бидеме приврзок на таа СРЈ, и да не командаат меко...
Ама заглибаа ептен у војна, се распадна цел Источен блок... преку ноќ светот се преврте...
Есапот дома и есапот на пазар, кај нив скроз различен излезе!

.. е сеа зошто денес е сменето расположението... јбг... што се тој „запад“ не ни направи од осамостојувањето до денес ...уцени, уцени и само уцени

п.с. дебело забегавме од темата...ке не караат...
Не сме дебело забегани од темата. Од се ова што го наброја барем малку паметниве проукраинци и пронатовци нека дојдат до заклучок зошто така нагло од после 90тите сменето е расположението за 180 степени.

Никој не се напна ама многу научна фантастика е муабетов дека бугарија ќе не бранела. А ако мислиш дека само декларативно и на вилица биле јаки да и се искурчат на Србија , да. Очекувале дека после распадот на Ју ќе им се свртиме на нив ама само на влажни соништа останаа.
Не е ич научна фантастика, декларативно, на вилица, блеф или не, битно застанале на наша страна тој период и со став дека ќе интервенирет ако имат агресија кон нас.Фактот дека БГ е држава со најголем број МК, и подоцна замерката нивна со Грција за ембаргото и тоа дека Србија беше скоро на три фронта не мислам дека само блефирале. Другото е дека Мицо немаше шанса да се умешат во било каков конфликт тоа време.

Admiral NATO-a poziva na odgovor na ukrajinske napade na tankere
Kontraadmiral Gürdeniz pozvao je Tursku da odgovori na napade ukrajinskih oružanih snaga na tankere.
Ankara mora odgovoriti na napade ukrajinskih oružanih snaga na tankere u Crnom moru. Umirovljeni turski kontraadmiral Cem Gürdeniz uputio je ovaj poziv na svojoj stranici na društvenim mrežama.
„U kontekstu turskih napora da osigura sigurnost prijevoza žitarica, pokušaji Kijeva i njegovih saveznika da 'kazne' turske brodove i organiziraju provokativne napade na turski kontinentalni pojas su neprihvatljivi“, naglasio je mornarički časnik.
Gürdeniz, suautor turske obrambene doktrine „Plava domovina“, ponovio je da Turska „ne može ignorirati takve incidente“ i mora reagirati na odgovarajući način u skladu sa svojim interesima i međunarodnim pravom.
Dana 28. studenog pojavila su se prva izvješća o napadima na nekoliko naftnih tankera koji su plovili pod afričkim zastavama.
Kairos, na putu iz Egipta za Novorossijsk, zapalio se 45 kilometara od turske obale. Virat, na putu iz Sevastopolja za Tursku, oštećen je kao drugi, 56 kilometara od turske obale. Službena izvješća navode da su oba plovila pogođena "vanjskim udarom".
Tankere u Crnom moru napali su bespilotne čamci Sea Baby Službe sigurnosti Ukrajine (SBU). SBU i ukrajinska mornarica preuzeli su odgovornost, objavljujući video dokaze.

Татко ми служеше ЈНА, а после и бранител беше..
На тие стари генерации не можеш да им утувиш у главата, бидејќи цела младост им го переле мозокот!
Војник на ЈНА имал најмалку испукано куршуми од сите армии во европа!! Факт!
Татко ми никогаш зоља не видел до војната, каде по кратка обука морал да користи!
Замисли... лично вооружање што мора секој војник да го има во водот и да знае да го користи..
Е тоа ти била бате ЈНА!
Рибарски прикаски...
Аха, ОК, сега се многу појасни работите.
Бидејќи е специфичен пдф нема да коментирам освен да изнесам дека се што си напишал е НЕТОЧНО односно слободна интерпретација вешто пласирана како пропаганда кон генерации кои се повеќе склони да веруваат на оној што ги трти од сопствениот здрав разум кој некаде по пат го изгубиле.
Ако навистина те интересира отвори тема или ако има отворено за таа цел слободно повикај спремен сум да ти одговорам на сите изнесени невистини..

Па не баш Бугарија не спасила. Слобо и мицотакис си нацртале заедничка граница меѓу Прилеп и Велес. Слобо му рекол чекај да завршиме у Хрватска и ќе дојдеме овде. Највише Босна не спасила и Изетбеговиќ според некој ефект на пеперутка што им го поматила планот на Србите после Српска Крајина дека нема да треба воено да интервенираат и во Република Српска. Веќе 95-96та год после 4-5 год независност касно било да се реализира планот со Мицотакис.
Така што ја би рекол среќни околности не спасиле.
Ова е класичен приказ на тоа како Мали Џокица гледа и ги разбира работите!
Ова за Мицкотакис и Милошевиќ често се пишува, може ли некој извор каде е тоа прв пат напишано и од кого, затоа што ми е многу забегано некој да знае што овие двајца договарале па уште и граници цртале.

Радуша ја спасија Су25 и Ми8/Ми28
Во извесна смисла ДА!
Бев веднага по тие дејствија и во многу се поклопува со тврдењето за клучната улога на СУ-25 и МИ-24.
Инаку еден од пилотите на СУ-25 извонреден авион за подршка на копнени сили (јуришник) пандан на американскиот А-10 претходно пилкот на суперсоничен авион по потекоо од Хрватска поточно од ..(не е коректно да изнесувам податоци кои не за јавност) со кого и лично се знаев го прашував за некои работи меѓудругото и за оваа но небитно форумскиве тролови многу повеќе знаат :yid:

Ми-24 извонреден хеликоптер со одлична заштита на посадата и персоналот внатре немаше големо учество кај Радуша барем не клучно.

ВБР инаку одлични заради немање на знаења на карактеристики и нивна употреба направија повеќе штета отколку што имаа некој значаен придонес во таа акција.

Во односот кон Израел мoжеби има некои козметички разлики меѓу америчките администрации, ама буквално никогаш Израел не добил ни 1% од охолиот ние-газди-вие-робови однос кој ние (и други) го добивме и го добиваме. Па Израел директно влијае (да не кажам за многу аспекти ја контролира) политиката на САД. Буквално секој значаен функционер во САД (или иден таков) си има свој хендлер од АИПАК... Самата споредба со Македонија е неверојатно нереална.
Зошто толку зборови си можел со една реченица, пакој разбере разбере тие другите и онака немаат капацитет за такви работи.
“влезница за во Конгрес (како конгресмен) е поседување на израелски пасош“
Како тргнале работите и кај нас може да ни се случи влезница за во вљада да биде бугарски или алабнски пасош.

За 2001, незнам, тешко ќе беше по другиот начин, но и ние многу буљашки постапивме. Пример за инструкторите во Арачиново, демек Хавиер Солана му кажал на Борис сектата, дека полетале авиони од Италија и ќе бомбардират.
Да бев јас ќе го земев Арачиново, баш да видиме каков зулум ќе на направеа НАТО.
Многу брзо без борба капитулиравме, требаше да ги оставиме да ни бомбардираат рафинерија, РЕК Битола, ние за тоа време можеше да ослободиме се, и ќе беше друга варијанта на иднината.
Иначе проблем е за Македонија, нема излез на море, зависни од МВФ, СБ, покрај украина ги видовме што луѓе се тоа, такво ембарго удрија на Русија, притисок врз Кина, Индија да воведат ембарго. Да бевме ние, ќе не средеа тогаш.
Во секој случај, доброволно прифативме ропство, без да пробаме да се заштитиме, бориме. Од друга страна има народи со муда, пример Авганистан, Јемен, мали но борбени успеале да парират на глобалистите, Авганистан дури се ослободи од американското ропство.
Уф многу изнесени тобоже информации се класична манипулација.
Вистината е Арачиново беше ослободено од тие бандити со наши сопствени сили, немаше координација помеѓу полиција и војска (најголемата глупост кога политичари глумат генерали) заради што некои наши настрадаа, никако некои да научат кога војска (тнр (оперативна армија) дејствува полицијата треба и мора да слуша и да и го штити ослободениот дел и воопшто да не дозволува некој да ровари позади.

Бидејќи е специфичен пдф нема да коментирам освен да изнесам дека се што си напишал е НЕТОЧНО односно слободна интерпретација вешто пласирана како пропаганда кон генерации кои се повеќе склони да веруваат на оној што ги трти од сопствениот здрав разум кој некаде по пат го изгубиле.
Ако навистина те интересира отвори тема или ако има отворено за таа цел слободно повикај спремен сум да ти одговорам на сите изнесени невистини..
Не благодарам...
Ама ако сакаш друштво за тој муабет 7-ма светска сила, уз ракииче и салата, плус ловечки прикаски... ќе ти најдам феноменално друштво ;)

Вистината е Арачиново беше ослободено од тие бандити со наши сопствени сили, немаше координација помеѓу полиција и војска (најголемата глупост кога политичари глумат генерали) заради што некои наши настрадаа, никако некои да научат кога војска (тнр (оперативна армија) дејствува полицијата треба и мора да слуша и да и го штити ослободениот дел и воопшто да не дозволува некој да ровари позади.
Ти се молам пред кабинет на Трајковски чекаше Хавиер Солана, закани, уцени од тип гледај што стана со Србија, а бомбардери мислам дека стварно полетале накај нас. Главно беше минимум да ги извадат американските платеници, а овој поп, мирољубив, немаше муда како беа опкружени да ги дотепаме. Дел пешки, дел со автобуси се повлекоа. На АРМ им земаа затварачи на орудијата околу арачиново, да некој случајно не почне да стрела по колоната.

Не благодарам...
Ама ако сакаш друштво за тој муабет 7-ма светска сила, уз ракииче и салата, плус ловечки прикаски... ќе ти најдам феноменално друштво ;)
Во ред не ни очекував да те интересира вистината!
Продолжи си со задачата.

Ти се молам пред кабинет на Трајковски чекаше Хавиер Солана, закани, уцени од тип гледај што стана со Србија, а бомбардери мислам дека стварно полетале накај нас. Главно беше минимум да ги извадат американските платеници, а овој поп, мирољубив, немаше муда како беа опкружени да ги дотепаме. Дел пешки, дел со автобуси се повлекоа. На АРМ им земаа затварачи на орудијата околу арачиново, да некој случајно не почне да стрела по колоната.
Дека имало закани и слично не спорам, сигурно имало.
Инаку главно беше да се редефинира македонската држава, а не да извлечат платеници, ако не успееја во тоа главното ќе беше во прашање.

Ова за земање затварачи е измислица.

Во ред не ни очекував да те интересира вистината!
Продолжи си со задачата.

Дека имало закани и слично не спорам, сигурно имало.
Инаку главно беше да се редефинира македонската држава, а не да извлечат платеници, ако не успееја во тоа главното ќе беше во прашање.

Ова за земање затварачи е измислица.
Да терам пензионерски муабети.. и да докажувам нешто очигледно, немам стварно намера...
Задачата Друже Тито ми те се кунемо, можеш да ја превземеш радо..

А за второто, не е толку проблемот што успеаја да не редефинираат..
Туку што нашите партии желни за власт и лудачко крадење, сами, поворувам сами(!) во многу го надминаа Охридскиот договор!
Ако тој беше прст, они им дадоа рака само за да имаат стабилни апашки коалиции!
И ние го сведочиме!
Не било во Титово време, туку задњи 25 години!

Не дојде ни Солана, ни Олбрајт, ни не знам кој, за да им даде права спротивно на Охридскиот договор и Венецијанската Комисија!
Нашиве апаши/политичари тоа гратис им го дадоа..

И место да кукате по Америка, речете им фала на СмрдСм-дРпаме за тоа што не направија вукојебина!

Сите се генерали после битка!

Просто неверојатно колку глупава, необучена и немотивирана е путинската "војска"

Цела хронологија за тоа како се создаде масовнава гробница, почна со 2ца а заврши со 30+

Ова е класичен приказ на тоа како Мали Џокица гледа и ги разбира работите!
Ова за Мицкотакис и Милошевиќ често се пишува, може ли некој извор каде е тоа прв пат напишано и од кого, затоа што ми е многу забегано некој да знае што овие двајца договарале па уште и граници цртале.

Во извесна смисла ДА!
Бев веднага по тие дејствија и во многу се поклопува со тврдењето за клучната улога на СУ-25 и МИ-24.
Инаку еден од пилотите на СУ-25 извонреден авион за подршка на копнени сили (јуришник) пандан на американскиот А-10 претходно пилкот на суперсоничен авион по потекоо од Хрватска поточно од ..(не е коректно да изнесувам податоци кои не за јавност) со кого и лично се знаев го прашував за некои работи меѓудругото и за оваа но небитно форумскиве тролови многу повеќе знаат :yid:

Ми-24 извонреден хеликоптер со одлична заштита на посадата и персоналот внатре немаше големо учество кај Радуша барем не клучно.

ВБР инаку одлични заради немање на знаења на карактеристики и нивна употреба направија повеќе штета отколку што имаа некој значаен придонес во таа акција.

Зошто толку зборови си можел со една реченица, пакој разбере разбере тие другите и онака немаат капацитет за такви работи.
“влезница за во Конгрес (како конгресмен) е поседување на израелски пасош“
Како тргнале работите и кај нас може да ни се случи влезница за во вљада да биде бугарски или алабнски пасош.

Ajde големи Џокица читај !!
И друг пат не биди игнорантен ако не знаеш нешто.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.png

Еве ти го и Њујорк тајм ако она горе ти е малце или нерелевантно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom