По се изгледа си станал на лева нога.Немири и смена на Путин?
Извини, ама сега гледам дека слабо имаш контакт со реалноста!
Цела Русија да ја запалат, едно село да остане и тие ќе се борат до последен против окупаторот.
Таа опција им беше во главите на западњаците пред 10 години.
Сега и они знаат дека не игра тоа.
Гасење сателити? Русија и Кина се поблиску до таа опција.
Ај уште еднаш ако и сега не разбереш дигам раце.
Значи напишано е ако Путин не одговори, нема соодветна реакција (на употребата на секирки по Русија), незадоволството од Путин и оваа постава ќе се зголеми во Русија и ќе се користи за немири и смена на Путин.
Дека до таков развој на состојбата (ако хипотетското сценарио се покаже за точно) ќе дојде до немири и обид за смена сум убеден.
Никаде не спомнав дека Русите не сакаат да ја бранат Русија туку токму спротивното, заради водење на политика на попуштање од страна на Путин расте револтот кај Русите, читај со разбирање молам.
Околу гасење на сателити е реакција од страна на Русија ако дојде до употреба на секирки и ова ли не ти е јасно, и плус напоменав дека според мене тоа би бил можниот одговор од страна на Русија
И не нема да гасат само канали на сателитите туку ќе ги гасат сателитите со сите канали на него колку и да се!
Добро ако ти велиш дека нема воени сателити јас ќе ти вервамГлонас и Беидоу се дупло во однос на ГПС.
Нема воени сателити, туку на тие сателити има канали за воени цели.
Прво ГПС така беше и создаден, ама ги зачеша рачето и на Тримбл му дозволија примена за цивилни цели, покасно Џавад( Иранец) кој работеше кај Тримбл ги наговори Русите и Глонас да го пуштат исто, за цивилни цели.
ЕУ го има Галилео, исто со двојна намена, а Кина( Беидоу) е најбројна на небото и на земјата.
Не се така црно бели работите! Клик и изгаси светло.

Дали во рамки на комуникациони сателити има и посебни наменски канали за воени потреби е небитно во одлуката да се руши тој сателит, дали бил цивилиен или воен.
Последно уредено: