- Член од
- 30 август 2011
- Мислења
- 1.106
- Поени од реакции
- 1.364
Најверојатно хеликоптерите ќе бидат сварени ракија следно
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Најверојатно хеликоптерите ќе бидат сварени ракија следно
Абе овие цело оружје ќе го дадат на Украина...Па ако гледаш што оди на телопот, можда мислат да им го пратат Велешанецот што се обидел да лиши од живот жена. Тотално ќе се вклопи во воената доктрина на Украинците.
Мада јас би направил и мобилизација во Арачиново, Шипковица, Слатино-Тетовско, Зајас и Мала Речица... редно е рамковните администратори да си ја заслужат позицијата што им ја даде вујко сем.

Да им е зорт, па да се брзаат. Економијата им е во ред, западна Европа моментално крвари. Што треба сега да напраи Русија, да убрза за да не искрвари Европа? Не бе Муерте. Здравје ако завршат пред време со Украина ќе треба да удрат и во Молдавија, тек тогаш ќе почне квичењето.Ех сега јас сум се брзал, дечково вика за едно попладне, тоа сакав да му кажам не се брза така на русија што подолго тоа повеќе и одговара, ама не разбираат сите воена доктрина како тебе бе јамајкаИм се брза на децава
Кое оружје остана за да се дава, ги дадовме сите технкови, хеликоптери и авиони. Што ќе даваат повеќе? Останува само Албанците како оружје да ги праќаат во Украина.Абе овие цело оружје ќе го дадат на Украина...
Едно ловечко друштво може потоа да нè окупира.![]()
Така е, сега да се паметни оние дупкине околу бахмут пет метра длабоки ќе ги ископаат и ќе седат тука 20 години, кој ја ебе европа, сакате да победиме, епа на!Да им е зорт, па да се брзаат. Економијата им е во ред, западна Европа моментално крвари. Што треба сега да напраи Русија, да убрза за да не искрвари Европа? Не бе Муерте. Здравје ако завршат пред време со Украина ќе треба да удрат и во Молдавија, тек тогаш ќе почне квичењето.
И викаш генералите Руски се маоумни и задоени со нафта уште од мали...Тоа што го правеа од Суми и Чернихив, јуришајќи стотици километри по главен пат, од денешен аспект изгледа ептен сулудо.
Од изјавите на нашиот бестрашен воин Славјанка и од тоа по порталите како што сфатив ни е наложено толку и толку помош да пратиме. Дали го имаш, дали ќе го купиш ти треба да се снајдеш.Најверојатно хеликоптерите ќе бидат сварени ракија следно
Грешка си, треба од овие комуњарите што гласаа за промена на име за НАТО да улегнеме. Да ги осетат придобивките на бесплатно ЕУ здравство.Мада јас би направил и мобилизација во Арачиново, Шипковица, Слатино-Тетовско, Зајас и Мала Речица... редно е рамковните администратори да си ја заслужат позицијата што им ја даде вујко сем.
Ако е тоа решението и тоа ќе го прават. Ама тоа ќе беше решението пред 30 години. Денеска ниту Европа, ниту САД не се што беа пред 30 години. Две зими и да не мрднат од Бахмут и Европа ќе колабрира.Така е, сега да се паметни оние дупкине околу бахмут пет метра длабоки ќе ги ископаат и ќе седат тука 20 години, кој ја ебе европа, сакате да победиме, епа на!
Вака првични впечатоци со овој Суровикин е дека има позитивна промена во начинот на кој Русија ја води војната. За разлика од иницијалните спринтови кон Киев како муви без глави и фронталните напади на Дворников каде што се губеше еден тон опрема и луѓе за да се заземе едно село кое е срамнето со земја, делува дека Суровикин разбира за што е способна руската војска во моментов. Суровикин изгледа е свесен дека Руските воени сили во моментов се руска салата и имаат нула капацитет да спроведат некоја посериозна офанзива од напад на некое напуштено село и имаат потешкотии да го одбранат тоа што е заземено. И што е побитно изгледа ги има убедено Путин и политичкиот врв околу него дека Одеса и слични екскурзии ќе треба да почекаат подобри времиња и дека ситуацијата на теренот е лоша.
Таа свесност за фактичката состојба е многу битна бидејќи кога човек е свесен за реалноста може да носи рационални одлуки а не да фантазира. Следствено на тоа, се реши за користење на нивното доминантно оружје - ракети со долг домет и дронови. Суровикин изгледа е свесен дека треба да “купи време” за да дојдат мобилизираните и да се регрупира војската, па според тоа го користи нивното доминантно оружје со таа цел, а тоа е уништување на енергетската инфраструктура во Украина.
Со оглед на тоа дека нападот како одговор на бомбардирањето на мостот во Крим испадна дека не е “one time thing” туку дел од поголема слика, таа стратегија веќе раѓа со плод. Украина сега спроведува целосни рестрикции четири часа во денот, а многу региони блиску до фронот се скоро по цели денови без струја. Спремање на големи контра-офанзиви и немање на струја не одат рака под рака. Мислам дека овие напади веќе влијаат на украинската способност за спроведување на офанзиви со што Русите успешно спроведуваат активна одбрана преку уништување на енергетскиот сектор. Вториот проблем од ваквите напади и уништување на цивилна инфраструктура е тоа што има сериозен деморализираефект и покрај тоа што ја отежнува воената логистика, влијае сериозно на секојдневниот живот на украинците.
Ќе видиме како ќе се развива ситуацијата во наредните три четири недели и дали Украинците можеби ќе ја откажат офанзивата или сепак ќе се обидат да ја спроведат.
Русија по се изгледа добива командант кон е свесен за предностите и слабостите на Русија во Украина.
Истото прашање до Кајгана познавачите, @gjoko-mkd, @PROROKOT, колку време теоретски би и требало на Украина да го поправи ова?
![]()
![]()
![]()
![]()
Проруска мапа за ситуацијата со струја во Украина.
![]()
Не можам да најдам легенда која боја што значи, претпоставувам црно нема струја, шарено рестрикции, бело нормално. Овие црвениве објекти претпоставувам дека се погодени/оштетени/уништени објекти.
Искрено да ти кажам и јас прво на тоа си помислив. Ама така си ставаме трн у здрава нога бе. Таква педерана расипана да пратиш во војна дефинитивно ќе неможеме да си го исчистиме името со векови. И така не се способни за репродукција, ќе треба да ги изолираме во некој камп и некоја следна генерација само да фрли жива сода, за да може земјата да ги свари полесно.Грешка си, треба од овие комуњарите што гласаа за промена на име за НАТО да улегнеме. Да ги осетат придобивките на бесплатно ЕУ здравство.
Ова мора да биде со најава, да може персоналот на време да спреми гасење на реакторите. Автоматиката некогаш закажува, а нема ризикување со вакви работи. Само на Америте им одговара нуклеарна катастрофа, на никој друг.Инаку кога сме кај електричниот систем на Украина:
Значи ако пробаат нацистите да ја дигнат браната во воздух, тогаш со сигурност Суровикин ќе им поебе сè.
Добро не научи до сега дека те провоцира?И Рибар го праќам што според двете страни е докажан веродостоен извор за информации.

Можеби ме љуби. Во секој негов втор пост ме спомнува. Повеќе од идол сум му. Мислам дека Еди е хомичус, а таквите по автоматизам заедно со Шеки Меки се за Украина.Добро не научи до сега, дека те провоцира?
Ако се симнеш на негово ниво, таму си во калта - на искуство ќе те добие таму. Не мора на секој пост да му враќаш, врати му кога ептен ќе се напенали (а често го прави тоа, така да не е дека ќе чекаш многу). Лабаво...![]()

Некој гледа многу CNN.путин во резерварите за вода, одма и украинците, само така лудакот може да се откаже од ваков тип ракетирања, нема добиено со месеци битка во војното поле, па од гнев гаѓа цивилни цели, изгледа и тие нема веќе лесно да му поминат.
Ако теоријата ти е точна... Дали навистина сакаш да си заедно со него, таму долу во калта?Можеби ме љуби. Во секој негов втор пост ме спомнува. Повеќе од идол сум му. Мислам дека Еди е хомичус, а таквите по автоматизам заедно со Шеки Меки се за Украина.![]()

Башка, замисли каква пандорина кутија ке се отвори со давање ракети на Украина, ќе треба Русиве да дадат балистички на Египет, Либија, Алжир.Офтопик, но Србија да ги имаше овие оружја во '99, НАТО нема да можеше да летне ни дрон, а камоли авион во Србија.