Пресвртница за Косово

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
Уффф со каков мерак си ги читам коментарите... Колеги, зимајте пуканките и седнувајте на читање. :)

Во меѓувреме само ќе го пренесам далекувидиот коментар на Лиридон за САД: „Wow, nothing about Serbia, Belarus, Russia, Iran, North Korea however, thankfully you are at last stage of relevancy in the world.“.

Хаха... За САД вели: „thankfully you are at last stage of relevancy in the world.“ Сега уште само останува Лиридон и сонародниците да соберат два плус два што ќе (им) се дешава кога конечно САД нема да бидат фактор во регионов. Пуно, Дарди, итн... Спавате ли мирно? :unsure:

Вчера во српската покраина Космет имаше избори на кои излезноста беше нешто под 40 проценти.
Замислете колку се иселени.ако на избори излагаат толкав процент и тоа со сите уфрлања на гласови семејно гласање и и се што оди со тоа.Сите ние за жал се иселуваме ама тие се апсолутни шапиони,.
Тие се номади и оваа шанса за демек подобар живот нема да ја пропуштат.

Косово го забранува хиџабот во училиштата

Косово го забранува хиџабот во училиштата
Само кај нас си останаа затуцани

Јас сметав дека Турците се малку понормален и различен народ по менталитет од останатите муџоси - тука и Босанците од БиХ сум ги ставал како сепак словенски народ а не мешавината од Санџак. Растев покрај нив во Чаршија и стварно ок луѓе се претежно, сме немале проблеми и не ги сакале ич Албанците. Ама погрешно сум сметал или работите се смениле во меѓувреме. Сепак, џганот од Турција е нешто друго. Денес поминував покрај стадионот на Шкупи и имаше колона возила со турски знамиња, шабанска музика, закочено све, пички излезени низ прозор, мислев албанска свадба дека е, а може и тоа беше, они си се додворуваат на Турците со нивното знаме.

Евентуално дел од нив од Истанбул се можеби нешто нормални, како и секој народ во секој поголем град кој доаѓа во допир со странци на дневна основа. Секако местото не им е меѓу нас.

До вчера што и да направеа ги подржуваа, сега им контрираат. И тоа јавно со објави...

Изглеа им фали демократија на Косово, ќе треба да ургираат јенкиве :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom