Препорака на Meтал бендови

• Креатор на темата Креатор на темата tomislayer
  • Време на започнување Време на започнување
Toxic Holocaust
Municipal Waste
Cranium
Darkness
Tankard
Sodom
Bonded by Blood
Evile
Terror 2000

Оф боже.
А ја шо не ги сакам ни Драгонфорс , ни Пантера, Ни Рамштаин , Ни Металика (покрај првите албуми наравно) да не трошам воопшто даунлоад ?
Треба да сватиш дека има различни жанрови , и различни вкусови . И тоа што ги напомена најкомерцијалните бендови на метал сцената (не , не велам комерцијално како правеле музика за пари , туку дека се најпознати , ги имало на ТВ и сл. ) како вредни, кажува дека немаш ислушано други нетолку познати бендови.
Избери си по еден бенд од секој жанр напоменат на темава , симни си го , и слушни го.
Ќе видиш дека и нетолку познатите бендови можат да бидат виртуозни.
Па сигурен сум дека ќе ме сватиш погрешно ама јас го слушам само она што е најдобро. Слегнував песни од сите горенаведени бендови, ѓи слушав и сватив дека неможат ни половина да се добри како Металика и Рамштеин и знаеш кои. Па дај мајка му стара малце направите споредба помеѓу:
Песна:
и Ѓубре:
Па не ме зафркавајте, кога ја свиревме со другарите песнава на Guitar Hero 3 се смеевме од што е глупа.
Па тие па Manowar од што не им текнувало наслови и текстови на песни се имаат некои по име Die for metal, Brothers of metal, Kings of metal, Gloves of metal итн.
А за тебе се гледа дека не си слушнал нешто посалам од Death Metal. Без навреда ама Death Metal е нај згрешениот правец од историјата на Рок музиката и од што се е ѓубре веќе треба да земам класик рок да слушам.

Ова повеќе го правам за да им покажам на Томи Слејр и компанијата дека не е добро на други форуми да пишуваат глупости и да ѓи вреѓат сите присуни членови на форумов и да видат дека тоа се враќа!

и Ѓубре:
Па не ме зафркавајте, кога ја свиревме со другарите песнава на Guitar Hero 3 се смеевме од што е глупа.
Па тие па Manowar од што не им текнувало наслови и текстови на песни се имаат некои по име Die for metal, Brothers of metal, Kings of metal, Gloves of metal итн.
А за тебе се гледа дека не си слушнал нешто посалам од Death Metal. Без навреда ама Death Metal е нај згрешениот правец од историјата на Рок музиката и од што се е ѓубре веќе треба да земам класик рок да слушам.

Не го навредувај она што не го разбираш :nenene:, како може бе да кажеш дека Slayer se ѓубре , ти изгледа не си остетил како е да бенгаш на Postmortem , Epidemic.А ти што си слушнал од Death Metal , па што заклучи дека е срање.За да слушаш Death , треба да имаш уши за тоа , а за да имаш уши , треба да слушаш подолго време метал , за да дојдеш до тој степен.Металика се супер , ама ми се веќе 1000000000000000000000000000000000 (да не редам уште нули) , пати ислушани и ако останеш да слушаш еден бенд , тогаш ти си робот , затоа што колку сакаш слушај било кој бенд , по некое време станува досаден.А природно е да се бара цело време нешто ново и добро.

оф гревче....ај да не се лажеме и ти нас и ти самиот себеси. Заеби ова металов земи слушај си ти некој поп на MTV или нешто такво. Како можеш Slayer да ги споредиш со металика бе море!!! И стварно што ти си слушнал од Death метал за да го оцениш така?

Inevitable End - The Sever​ed Incep​tion (2009)
Genre - Death Metal/Grindcore
Lyrical Тheme - Christianity, Life and Death
Origin - Sweden (Alingsås)

Track List:
1. The Sever​ed Incep​tion 04:04
2. Dream​sight​ Synop​sis 03:34
3. Embra​cing The Origi​n 04:29
4. Perse​verin​g Incit​ement​ 04:12
5. Colla​pse In Rever​se 03:43
6. Disto​rted 01:03
7. First​born Of All Dead 04:07
8. Appre​ntice​ Lumin​ous Acqua​intan​ce 04:13
9. The Art Of Corru​ption​ 04:40

3231553158_37df6-eb544.jpg

Многу квалитетна музика......мора да го слушнете :helou:
Ова е прв албум на овој бенд

Човече па овој Џомбастик е поглуп него што мислев :pos:
За име божјо кажи само како закључи дека Дет метал е згрешен правец ?

Дибек
.

Па сигурен сум дека ќе ме сватиш погрешно ама јас го слушам само она што е најдобро. Слегнував песни од сите горенаведени бендови, ѓи слушав и сватив дека неможат ни половина да се добри како Металика и Рамштеин и знаеш кои. Па дај мајка му стара малце направите споредба помеѓу:
Песна:
и Ѓубре:

Ова повеќе го правам за да им покажам на Томи Слејр и компанијата дека не е добро на други форуми да пишуваат глупости и да ѓи вреѓат сите присуни членови на форумов и да видат дека тоа се враќа!

Ти нормален ли си бе да ги нарекуваш Slayer ѓубре? Иди играј тетрис бе таму.

Песна:
и Ѓубре:

Кога металика ќе ја достигнат величината на DEATH во металот и музиката уопште, ја на трупче го ставам, па бирај сакаш ти или ја да маваме..... ти друже од дет метал немаш слушнато нишо! Само дробиш тука! Прво, слушаш РАМШТАЈН! и си опасен металец! Абе знаев дека не си нормален ама до толку!? После, Slayer за Metallica се измислени!Ја имаат брзината и агресијата што трешот ја бара! Трето! Од дет метал слушни Death, Quo Vadis, Cannibal Corpse, Necrophagist, Obscura и да не редам! Уствари не слушај! Џабе ќе симињаш ти мутав си! Ајт сиктер сеа

ПС! За разлика од тебе ние песните ги свириме на вистинска гитара.... и уше една замерка! Кењаш за дет метал дека е најсрање а реченица предтоа за Слеер и Мановар...не спомна ни еден дет метал бенд! Ама нвм! Иначе за болдираното, мене нишо не ми покажуеш освен колку многу глуп еден човек може да биде! Ама you can do it! You can cross the limits!

Еј да и да ви кажам за еден бенд шо го најдов пред некое време на нет!

DARKNESS! Треш од германија од 80тите! 3 албума имаат, првиот мене највеќе мерак ми праи :)

Mislam deka treba da se preslusaat dobro speed thrash metal bendovite od osumdesetite za da se vidi kako vlijaele na muzikata, vo taa smisla bi gi spomnal Darkness, Cranium, Vectom i drugi kako i onie koi se seuste aktivni od toa vreme kako Slayer, Sodom, Tankard...

Препорачувам за тие шо слушаат технички дет метал.
Gorod е бенд од Франција формиран 2005-та година.
Имаат издадено три албуми, од кои најновиот му е најдобар (Со нов тапанар) :smir:

Gorod - Process of a New Decline (2009)

234814.jpg

1. Disavow Your God
2. Programmers of Decline
3. Diverted Logic
4. Rebirth of Senses
5. The Path
6. Splinters of Life
7. Guilty of Dispersal
8. Gilded Cage
9. A Common Hope
10. Watershed
11. Almighty Murderer

Препорачувам за тие шо слушаат технички дет метал.
Gorod е бенд од Франција формиран 2005-та година.
Имаат издадено три албуми, од кои најновиот му е најдобар (Со нов тапанар) :smir:

Gorod - Process of a New Decline (2009)

234814.jpg

1. Disavow Your God
2. Programmers of Decline
3. Diverted Logic
4. Rebirth of Senses
5. The Path
6. Splinters of Life
7. Guilty of Dispersal
8. Gilded Cage
9. A Common Hope
10. Watershed