Premier League - Season 2020/2021

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
За да не се нервира Rick.UTD, во најава следува една непопуларна прогноза на темата:

Арсенал нема да загуби од Тотенхем.

* со сиот ризик да ме урнисате од цитирања месец дена

Дали тебе или на било кој овде ви мења нешто тоа што некоја секунда пред да почне натпреварот фудбалерите клекнуваат, или што еве колово носат капитенски траки со боите на виножитото? Затоа што мене буквално ништо не ми мења. Ми нема некое значење тоа, и не му ни обрнувам внимание. Буквално ист ми е фудбалот кој го гледам и со тоа и без тоа. Јас верувам дека им е така и на 99.9% од луѓето. Е сега, ако е така тогаш зар не е глупо да има реакции ко да земале со сила да ви перат мозок, или ко да ти е страв дека од гледање бои на виножито може да станеш педер по грешка?
Јас мислам дека е сепак нешто сосема трето. Повеќето мислам дека не можат да разберат дека UK како општество е класи над нас. Како го стекнале тоа богатство и стандард е друга тема. Еве прашање - за што ќе протестира и ќе се бунтува просечниот граѓанин на UK?
Неасфалтиран пат?
Загадување?
Нема да има пари поради коронава да оди на одмор на Gold Coast па наместо тоа ќе треба да оди на Закинтос?
Некој со трето одделение си сменил Устав и си исплатил бонус додека деца немаат пари да одат на операции?

Еве во моментов јас соработувам со една Белгијка програмерка што е на 17к месечна плата, нето и тоа. Ми вика неделава ќе се збирале таму пред општина ли не знам што им е тоа во градот каде што живее, ќе протестирале зошто им е наложено по закон да имаат зимски гуми кога во покраината најладно што било последни 20 години било 6 степена :pos:
Пази сега, Белгијкава и луѓе налик нејзе со платите кои имаат пари да и купат зимски гуми на цела Македонија, се замараат со протест не зошто немаат пари, туку а) зошто некој насила да ги прави мутави според нив и б) зошто нема со што друго да се замараат.

Затоа мене ми е многу нормално дека граѓанин на UK ќе се занимава со вакви за нас глупи и смешни кампањи. Сум пишала 100 пати, ниту сме граѓани на таа земја, ниту па ни менува нешто во фудбалот што ќе играле со шарени врвки наместо црни. Затоа и пишав дека кој и да стигне во UK зошто е малку покомплицирано со правила (слична е и Норвешка ама кој иде таму да игра фудбал), треба да оди на обука за општеството.
Истово е горе доле и со темине за селење на форумов, ќе се преселат во некоја земја каде што без да се распрашаат, ќе налетаат на некој данок или акциза и после крива е Меркел, не е крива Меркел, не може таму кој стигне системот да го мења.

Да да, реално брат, албанска мафија, италијанска, цела источна европа, руска мафија секако тоа се црнци.
Црнците не се мафијаши. Црнците се глупави гангстери односно џепароши што влагаат со глок у рандом бензинска и ја пљачкаат. Истотака дилаат хероин на семафори додека не ги отвори од ќутек некој агент. После квичат како се угнетени.

Супер споредба на мафијашки организиран криминал со неписмени насилници.

И не сум расист ако ме нервира некоја црнчуга зошто има 4 одделенија школо а бара права да работи у Белата куќа.

Црнците не се мафијаши. Црнците се глупави гангстери односно џепароши што влагаат со глок у рандом бензинска и ја пљачкаат. Истотака дилаат хероин на семафори додека не ги отвори од ќутек некој агент. После квичат како се угнетени.

The Wire е супер серија, реално.

The Wire е супер серија, реално.
А да, забораив, од филмови и серии ни се таквите стереотипи за црнците.
Еве сега со новиот тренд ќе ни се смени тоа, ќе гледаме црнци адвокати, претседатели кои од Amistad или 12 years a slave сценарија ќе се искачат до Белата куќа. Секако Махершала Али ќе добие нови 12 Оскари.

Ja неам глеано Wire. Ова од The Shield ми е мислењево.

апропо на твоето, и Boardwalk Empire е супер серија, реално. И таа ја неам глеано, Стек ми кажа топ била. Со мојот човек Стив Бушеми.

А да, забораив, од филмови и серии ни се таквите стереотипи за црнците.
Еве сега со новиот тренд ќе ни се смени тоа, ќе гледаме црнци адвокати, претседатели кои од Amistad или 12 years a slave сценарија ќе се искачат до Белата куќа. Секако Махершала Али ќе добие нови 12 Оскари.

Ja неам глеано Wire. Ова од The Shield ми е мислењево.

апропо на твоето, и Boardwalk Empire е супер серија, реално. И таа ја неам глеано, Стек ми кажа топ била. Со мојот човек Стив Бушеми.
Да не ја глеаш, реално, со муабетов се' веќе знаеш што ќе се случува.

Chances created in the Premier League this season:
35 - Bruno Fernandes
34 -
33 -
32 -
31 -
30 -
29 -
28 - Kevin De Bruyne

Дали КДБ не е повеќе најдобар креатор во лигава? :cautious:

Chances created in the Premier League this season:
35 - Bruno Fernandes
34 -
33 -
32 -
31 -
30 -
29 -
28 - Kevin De Bruyne

Дали КДБ не е повеќе најдобар креатор во лигава? :cautious:
Не. Само моментално нема креирано најмногу шанси.

Не. Само моментално нема креирано најмногу шанси.
А мислиш на крај на сезона ќе има?
Нели, фала богу статистиката не мора да значи ништо, ама шо знам, во Сити повеќе ќе има ротација, има неколку играчи што може да креираат шанси, а кај Јунајтед Бруно сам ја држи цела екипа, сакаат нејќат ќе мораат преку него.
Вака на прва, ми изгледа дека и на крај на сезона Бруно би бил прв
Автоматски споено мислење:

И нели, не е муабетов за тоа кој е бољи фудбалер, само за креирање шанси збориме

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom