Premier League - Season 2020/2021

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.793
Поени од реакции
44.074
Ептен очигледно ми е.

На Сити само напаѓач им треба. Иако не правеа трансфери како Кејн до сега, сигурно ќе направат исклучок. А и можат само него да го купат и сигурна им е титулата следна сезона, нема потреба други играчи да зимаат.

Јунајтед мислам нема шанси да дадат толку пари, а и секако имаат поприоритетни позиции (ДМ и дефанзивец).

Челзи дури и да сакаат да исплатат, Леви попрво би го пуштил во Манчестер за помалце, а и он веројатно нема да сака да си го наруши статусот кај навивачите.

Друга опција нема.

А и од перспектива на Кејн, сака сигурни трофеи и ако има опција сигурно Сити ќе ги избере.
Вака е наједноставно, да.. Ама се надевам дека нема да биде така. :D

B

Beginner

Гостин
Јас ти одговорив соодветно на твојот пост, не гледам никаква провокација во тоа. Тоа се и некои работи кои и самите сте ги постирале тука низ сезоните.

За твојот критериум дали сум имал нормална дискусија, или не, искрено ми е гајле колку за ланскиот снег, имам и премногу личности кои се име и презиме во светот на спортот со кои скоро секојдневно водам здрава дискусија на голем број теми (ова ти го кажувам најозбилно, а има некои членови кои можат да ти потврдат). Доколку не ти се допаѓа мојата активност на форумот (кој патем и ми служи да трошење на слободното време и по некоја размена на информации со некои побистри членови), можиш слободно да ме заобиколиш.

И нема потреба да се вадиш со инфантилни финти, само ти кажав да не продаваш морал и да глумиш нешто, а секако дека можеш да пишуваш што сакаш и колку сакаш, имаш потполно право на то, како и секој друг.
Ti ljubomorat druze samo prodolzi jako minimum 10 posta na den samo vo ovaa tema a vo drugite po 20+ za 200 milionskite Havertzhehe i Wernerxex.
Mnogu pametno iskoristeno vreme mora da se priznae. :bravobe::bravobe:

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.741
Поени од реакции
8.456
Туф
Красна дискусија за Чехехелзи успеавте да ја сведете на личен двобој :cautious:
Уствари три на еден, не е фер, ќе и кажам на Маринчето;)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.920
Поени од реакции
67.610
Аууу не сум приметил, не знам зошто по default на странава на ПЛ му ги става од таа сезона.
Автоматски споено мислење:

Пак има подобри бројки од Диас, али битно бламот го изедов :D

Oва се најбитните бројки од сите параметри. Ако треба да гледаме статистички на работите, овие се на страната на Диас. Ако гледаш и фудбалски, без да гледаш статистика, трансформацијата која Диас ја направи кај Сити е поизразена од онаа на Мегваер во Јунајтед. Ова што го прави Диас стана толку очигледно што во Декември чинам пишав дека е трансфер на сезоната.

Тука улога игра и фактот што Сити имаат 3 играчи од по 50+ милиони кои може да му бидат партнери на Диас, додека во Јунајтед се Линделоф, секогаш повредениот Баји, Туанзебе и реликвијата Џоунс.

Ова не значи дека едниот е подобар од другиот, или дека Мегваер е лош играч, туку дека сезонава, Диас имаше поголемо влијание од Мегваер и затоа е ставен пред него. Ке земат ПЛ, и се во финале од ЛШ.

B

Beginner

Гостин
Рандом мајмун земен од зоолошка и ставен пред компјутер ќе постира покреативни постови.
Мизерија.
Автоматски споено мислење:

Почетниче, колку години имаш? Ако имаш повеќе од 10, ќе ме разочараш. Описмени се за почеток. Ти кажав дека тука има некои членови кои ме знаат и можат да ти потврдат тоа што го кажувам, и сега јас со тебе треба да се објаснувам?
Не го напишав ова за да се фалам, никогаш и не сум го направил тоа претходно, туку го спомнав во објаснувањето со Донев, кој рака на срце барем има некое ниво за дискусија, за разлика од тебе и овој ретардот со сличињата.
Не знам дали е некоја случајност, но сите фанови на Челзи кои ги познавам се или дечишта од максимум 16-17 години, или некој неписмени дебили. Нормално, со исклучок на поединци кои се во доста мал број.
Чудно зошто се нема некое ниво на дискусија со ликови како тебе стварно ептен чудно.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.639
Поени од реакции
59.490
Повторно со Брентфорд во плеј оф.
Јасно дека сакам и ќе навивам Свонси да влезе во ПЛ. Но, ако бидам објективен Брентфорд е подобра и далеку поинтересна екипа за гледање (мислам дека и ќе бидат новиот прволигаш)
Свонси предводен од Купер ми е некако сеоски Барнли. А многу постови против Барнли имам пишувано тука...

Во случај и да влезе Свонси во ПЛ, мислам дека нема да издржат повеќе од сезона. Има добра основа за да се направи солиден тим, ама америчкиве газди не се познати многу по трошење :(

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.604
Поени од реакции
8.275

Oва се најбитните бројки од сите параметри. Ако треба да гледаме статистички на работите, овие се на страната на Диас. Ако гледаш и фудбалски, без да гледаш статистика, трансформацијата која Диас ја направи кај Сити е поизразена од онаа на Мегваер во Јунајтед. Ова што го прави Диас стана толку очигледно што во Декември чинам пишав дека е трансфер на сезоната.

Тука улога игра и фактот што Сити имаат 3 играчи од по 50+ милиони кои може да му бидат партнери на Диас, додека во Јунајтед се Линделоф, секогаш повредениот Баји, Туанзебе и реликвијата Џоунс.

Ова не значи дека едниот е подобар од другиот, или дека Мегваер е лош играч, туку дека сезонава, Диас имаше поголемо влијание од Мегваер и затоа е ставен пред него. Ке земат ПЛ, и се во финале од ЛШ.
Воопшто не го оспорувам влијанието на Диаз, поентата ми беше да видиме како стои флопот Мегваер покрај најдобриот играч на сезонава (според некои). Инаку лани Јунајтед имаше далеку подобри бројки во одбрана од оваа сезона, за сезонава ти барем знаеш дека прекините беа главен проблем во екипата.

Нека донесат квалитетен штопер и пивот, мислам дека доста постабилни ќе бидат во дефанзивниот сегмент.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Воопшто не го оспорувам влијанието на Диаз, поентата ми беше да видиме како стои флопот Мегваер покрај најдобриот играч на сезонава (според некои). Инаку лани Јунајтед имаше далеку подобри бројки во одбрана од оваа сезона, за сезонава ти барем знаеш дека прекините беа главен проблем во екипата.

Нека донесат квалитетен штопер и пивот, мислам дека доста постабилни ќе бидат во дефанзивниот сегмент.
Извини, ама сам со себе се докажуваш.

Немам видено некој да смета дека Мегваер е флоп во Јунајтед.
Можеби луѓе да сметаат дека е преплатен или дека знае да греши, ама немам видено некаков муабет дека Јунајтед не требало да го купат или дека се заебал, или дека не им е главен дефанзивец или што ти знам.

Тоа е едно.
Другото е... Диас според некои (новинари, играчи, експери и останти) се смета за најдобар играч сезонава токму поради тоа видук што ти објаснува.
Беше missing piece на најдобрата екипа сезоната.

Нешто на пример како..што знам, Бруно Фернандеш што беше кај вас.

Да освоевте титула на пример минатата сезона ќе беше најдобар играч на сезоната.
Пошто е парчето што фали и секоја утакмица игра добро.... и апсолутно не е битно дали постоел стабилен играч во второпласираната екипа што е исто така добар, пошто нели, вообичаено се бара играчот кај шампионот.

Така да тоа ми е муабетот дека сам со себе се докажуваш, пошто не постои никаква дебата за тоа дали Диас е подобар од Мегваер, дали Диас не требало да освои награда за најдобар играч или што знам, ти ја воведуваш дебатата и потоа пробуваш да си го одбраниш аргументот што никој не го внесе во темава освен ти.

Не ми е ова во негативен контекст пишано, нити со цел за расправање само пробувам да ви објаснам каде не се разбирате.

А лично, мене ако ме прашува некој, Диас е подобар од Мегваер, Мегваер е сосема добар дефанзивец што е битен дел од Јунајтед и воошто не е флоп.
А да, и сметам дека Бруно или Кејн треба да бидат прогласени за најдобар играч сезонава, ама јбг вообичаено шампионите добиваат предност, па така, Диас како најбитна алка кај Сити ја добива таа награда. Исто така заслужено, иако мене малце ми е шубе фаворизирањето на екипи со подобри резултати (не само во фудбалов, и во други спортови и награди е тоа така)

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.604
Поени од реакции
8.275
Извини, ама сам со себе се докажуваш.

Немам видено некој да смета дека Мегваер е флоп во Јунајтед.
Можеби луѓе да сметаат дека е преплатен или дека знае да греши, ама немам видено некаков муабет дека Јунајтед не требало да го купат или дека се заебал, или дека не им е главен дефанзивец или што ти знам.

Тоа е едно.
Другото е... Диас според некои (новинари, играчи, експери и останти) се смета за најдобар играч сезонава токму поради тоа видук што ти објаснува.
Беше missing piece на најдобрата екипа сезоната.

Нешто на пример како..што знам, Бруно Фернандеш што беше кај вас.

Да освоевте титула на пример минатата сезона ќе беше најдобар играч на сезоната.
Пошто е парчето што фали и секоја утакмица игра добро.... и апсолутно не е битно дали постоел стабилен играч во второпласираната екипа што е исто така добар, пошто нели, вообичаено се бара играчот кај шампионот.

Така да тоа ми е муабетот дека сам со себе се докажуваш, пошто не постои никаква дебата за тоа дали Диас е подобар од Мегваер, дали Диас не требало да освои награда за најдобар играч или што знам, ти ја воведуваш дебатата и потоа пробуваш да си го одбраниш аргументот што никој не го внесе во темава освен ти.

Не ми е ова во негативен контекст пишано, нити со цел за расправање само пробувам да ви објаснам каде не се разбирате.

А лично, мене ако ме прашува некој, Диас е подобар од Мегваер, Мегваер е сосема добар дефанзивец што е битен дел од Јунајтед и воошто не е флоп.
А да, и сметам дека Бруно или Кејн треба да бидат прогласени за најдобар играч сезонава, ама јбг вообичаено шампионите добиваат предност, па така, Диас како најбитна алка кај Сити ја добива таа награда. Исто така заслужено, иако мене малце ми е шубе фаворизирањето на екипи со подобри резултати (не само во фудбалов, и во други спортови и награди е тоа така)
Разбирам што сакате да кажавте со видук и се слагам со вас, само пробував да го дообјаснам постот за Мегваер, без да го дискредитирам Диас (може да се сфати погрешно коментарот).Да не копам мислења, ама факт е дека Мегваер не го добива респектот што му следи.
За Диас ќе се сложам, немам лош збор за него, си ја изигра сезоната професионално.Секоја чест за него.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.793
Поени од реакции
44.074
А чекајте наградава што му ја дадоа на Диас е од новинарите.. Не е PFA или како и да беше, ако не се лажам?

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Od sporedbata na Megvaer so Dias na slikite sto ste gi stavile, se gleda kolku City bile dominantni so posed i malku davale na protivnikot sansi (14 cleen sheet), i pod difolt Dias imal malku rabota (pomalku interceptions i ostali statistiki na defanzivec vo sporedba so megvaer), a pak dokazuva kolku Junajted e ranliv i dopusta da mu se kreiraat sansi, a so toa i povekje rabota za Megvaer i negovite komradi vo odbranata.. Najvaznata statistika e clin shitot.. Od toa sto go gledav kaj City sezonava, Dias izgledase premokno, i vo razgovor so drugarive, zaklucivme sezonava e najdobar defanzivec.. (nesto sto van dijk bese 2 sezoni unazad, ali povredata go skina)

Член од
26 јануари 2020
Мислења
987
Поени од реакции
1.286
Od sporedbata na Megvaer so Dias na slikite sto ste gi stavile, se gleda kolku City bile dominantni so posed i malku davale na protivnikot sansi (14 cleen sheet), i pod difolt Dias imal malku rabota (pomalku interceptions i ostali statistiki na defanzivec vo sporedba so megvaer), a pak dokazuva kolku Junajted e ranliv i dopusta da mu se kreiraat sansi, a so toa i povekje rabota za Megvaer i negovite komradi vo odbranata.. Najvaznata statistika e clin shitot.. Od toa sto go gledav kaj City sezonava, Dias izgledase premokno, i vo razgovor so drugarive, zaklucivme sezonava e najdobar defanzivec.. (nesto sto van dijk bese 2 sezoni unazad, ali povredata go skina)
Во постов и одеше контра и се демантираше, ај оди излези надвор, види кај си и договори се.

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
А чекајте наградава што му ја дадоа на Диас е од новинарите.. Не е PFA или како и да беше, ако не се лажам?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.793
Поени од реакции
44.074
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom