Premier League - Season 2020/2021

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Види ги годините што ти се болдирани и кажи ми колку пати земал Лига или ЛШ во последните 10 години? Два пати, така?

Заклучокот е дека тактиката што му била успешна пред 10-15 години, многу веројатно не е баш најпаметен избор во модерниот фудбал. Океј е да ја практикуваш и се добиваат утакмици со неа, посебно на битни мечеви каде можеби и Х ќе ти заврши работа. За тоа е мастер, го покажа неколку пати и сезонава. Но која е потребата да тераш инат за да им докажеш на тие што те критикуваат и против екипи како Њукасл и Палас место да го убиеш и да го решиш мечот, ти се повлекуваш и се молиш да не ти го шибнат?

Замисли Ливерпул да се повлечеше со Палас на 1-0. Овие 5 шанси им направија во прво, една само треба да влезе.
Sto e bitno koga gi osvoil, vazno gi osvoil. Toa sto cel forum e iskopleksiran od Mourinjo sto gi pleskal nivnite timcinja kako Justin Biber tinejdzerki ne e moj problem.
не се губи, пиша дека од втората половина со Челзи па со Јунајтед а еве и со Тотенхем глуми лудило со бранење на 1:0 и факт е дека сто пати го попуши, респектира екипи сто ранга подоле и наместо да ги избуши он ке се брани

Sent from my iPhone using Tapatalk
Za vas trenerista se Ole, Lampard, Poketino, Howe so nula tituli, vazno kje se osporuvaat titulite na koj nacin gi osvoil Mourinjo ili Alegri.

Tuka na forumot se degradirase edno vreme i Gvardiola, pa i Zidan( se slepal na grb na Ronaldo) taka da se mi e jasno ponatamu.
Ne planiram da pisuvam po ovaa tema vekje, ne ste so dovolno kapacitet da postuvate ime koe ostavilo neverojaten trag vo fudbalot.

Ps. Mourinjo do krajot na negovata kariera da ne osvoi nisto( a nema) kje ostane kako vtor najdobar menadzer vo istorijata na fudbalot.

Последно уредено:
Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Сликава првпат ја гледам, но доволно кажува за неговото шупачко его. Се слави титула на Јунајтед во ЛЕ, а он покажува колку титули освоил во ПЛ со тим што нема врска со Јунајтед. Во моментот му се побитни неговите три титули во ПЛ него ли тутулата што Јунајтед ја освоил 5мин пред тоа.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Сликава првпат ја гледам, но доволно кажува за неговото шупачко его. Се слави титула на Јунајтед во ЛЕ, а он покажува колку титули освоил во ПЛ со тим што нема врска со Јунајтед. Во моментот му се побитни неговите три титули во ПЛ него ли тутулата што Јунајтед ја освоил 5мин пред тоа.
Кажува дека им е трета титула таа сезона. Фамозниот требл.

Член од
21 февруари 2011
Мислења
385
Поени од реакции
487
Ни тоа не беше Требл, затоа и брукава. Се знае кој е оригиналниот Требл, ЛШ, ПЛ, и ФА куп.
Годинава идеме ол ин требл, oh wait... не играме ЛШ. Не е битно, битно победивме 6:2 против екипа од Чемпионшип.
Уште поважно, како беше она ДНА > Култура > ... :pos:

Член од
14 април 2012
Мислења
32.889
Поени од реакции
67.520
Годинава идеме ол ин требл, oh wait... не играме ЛШ. Не е битно, битно победивме 6:2 против екипа од Чемпионшип.
Уште поважно, како беше она ДНА > Култура > ... :pos:
Пресмешно.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Пишав јас кога се водеше дискусија за Мурињо и неговиот мандат во Јунајтед. На човекот му е побитно тој лично да се докаже, да успее на "неговиот начин" и да им се измоча на тие што го критикуваат во фаца, отколку да смени тактика и да дојде до титула.

Така ќе признае дека бил грешка што бранел гол водство против аутсајдери, а од човек со его како неговото не очекувам такво нешто. Останува да видиме дали ќе ги стокми Тотенхем да не паѓаат под притисок и да не примаат голови во клучни моменти од мечот. Ако успее во тоа, има добри шанси за супер резултат сезонава.
А кој од топ 5 тренериве не е таков?
Исто е со Пеп, Клоп, Зидан, егото ги вози сите само што Мурџо е прв провален на тактички план.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.672
Поени од реакции
8.291
Исто е со Пеп, Клоп, Зидан, егото ги вози сите само што Мурџо е прв провален на тактички план.
Клоп не е тактичар и не е за во ова друштво! Он ти е менаџер, мотиватор, баба, стрина, вујна све што треба за да се победи! Пеп е тактичарот, со Мурџо заедно :D истури тешки милиарди на бекови и догура до шампионство во ПЛ само! Зидан игра во специфична лига од дваипол тима, ама ЛШ му дава за право да се нарече и менаџер и тактичар!

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Не би рекол дека е прв провален.
Пеп ми е прв провален и најголема "превара" од тренер. Плус е тоа што ги има менаџирано
Барса (а сите памтиме што тимиште имаше), Баерн Минхен - каде што најголем успех му беше Бундеслига освоена и сега овој Манчестер Сити каде што најголем успех му е освоена Премиер лига. Чоуковите и со Баерн и со Сити во ЛШ на сите ни се добро познати. Едноставно преценет тренер ми е.

Ок така нека е ама јас пак ќе речам со тие пари подобро би купил готов производ од колку некоја патарушка од Порто кој вкупно има изиграно 15 натпревари во кариера и има нула голови.
Готово не ме цитирајте поќе за играч шо не постои на фудбалската мапа :)
Плис
Извини ама морам, последен пат ќе е ветувам :smirce:

1. На Вулвс не им требаше прв напаѓач.
Хименез го имаа којшто блесна во нивен дрес. Фабио го земаа како млад талент, да се учи и да се кали во тимот. Иако се сложувам, доколку ти треба баш напаѓач има барем 10 за таа сума или помалце што можеа да ги земат и што ќе беа подобра опција за сезонава од Фабио. Само сепак, има разлика од дете што ти е замена за првит напаѓач и од прв напаѓач.
2. Феликс
Пошто праиш споредба со Феликс што не иде но сепак ајде, Феликс од Португалија се пресели во Шпанија, во првата негова сезона на 2483 минути изиграни има 9 гола и 3 асистенции. Фабио, дојден од португалија во Англија, во помалце од пола сезона изиграна, во тим како Вулвс, за 593 минути изиграни има дадено 3 гола.

Фабио е платен 40 мил. Феликс 127 милки.
Фабио донесен да му грее клупа на Хименез а Феликс донесен да го замени Гризман.

Епа Nма разлика бе Стефи :)
Не кажувам дека Фабио е боље играч или поголем талент, само кажувам дека глупа е споредбата. А и дека пред време му судиш на малиот. Според твојата логија Феликс беше епик флоп лани. Пошто според цената треба Феликс да го споресуваме со Мбапе и Хааланд, еве и Санчо, а братот ќе има слична ако не и послаба прва сезона од факинг Фабио Силва, копиљ од порто којшто лани ни од дома не го знаеа дека игра фудбал.

И да, чисто ме интересира што мислиш за Брустер и Соланке? :)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.110
Поени од реакции
19.505
Не би рекол дека е прв провален.
Пеп ми е прв провален и најголема "превара" од тренер. Плус е тоа што ги има менаџирано
Барса (а сите памтиме што тимиште имаше), Баерн Минхен - каде што најголем успех му беше Бундеслига освоена и сега овој Манчестер Сити каде што најголем успех му е освоена Премиер лига. Чоуковите и со Баерн и со Сити во ЛШ на сите ни се добро познати. Едноставно преценет тренер ми е.

Извини ама морам, последен пат ќе е ветувам :smirce:

1. На Вулвс не им требаше прв напаѓач.
Хименез го имаа којшто блесна во нивен дрес. Фабио го земаа како млад талент, да се учи и да се кали во тимот. Иако се сложувам, доколку ти треба баш напаѓач има барем 10 за таа сума или помалце што можеа да ги земат и што ќе беа подобра опција за сезонава од Фабио. Само сепак, има разлика од дете што ти е замена за првит напаѓач и од прв напаѓач.
2. Феликс
Пошто праиш споредба со Феликс што не иде но сепак ајде, Феликс од Португалија се пресели во Шпанија, во првата негова сезона на 2483 минути изиграни има 9 гола и 3 асистенции. Фабио, дојден од португалија во Англија, во помалце од пола сезона изиграна, во тим како Вулвс, за 593 минути изиграни има дадено 3 гола.

Фабио е платен 40 мил. Феликс 127 милки.
Фабио донесен да му грее клупа на Хименез а Феликс донесен да го замени Гризман.

Епа Nма разлика бе Стефи :)
Не кажувам дека Фабио е боље играч или поголем талент, само кажувам дека глупа е споредбата. А и дека пред време му судиш на малиот. Според твојата логија Феликс беше епик флоп лани. Пошто според цената треба Феликс да го споресуваме со Мбапе и Хааланд, еве и Санчо, а братот ќе има слична ако не и послаба прва сезона од факинг Фабио Силва, копиљ од порто којшто лани ни од дома не го знаеа дека игра фудбал.

И да, чисто ме интересира што мислиш за Брустер и Соланке? :)
Кој се тие Брустер и Соланке
И ако ме читаш наназад и за Феликс сметам дека беше апсурд цената која ја плати Атлетико ама тоа е нова ера во фудбалот се вртат тешки милиони преку телевизиски права, спонзорства и шо ти јас знам.
Муабетот ми е дека ми е чудно да се фрлат толку пари за толку млад играч кој не постои на фудбалската мапа сфаќаш.
Има повеќе примери како Силва ама барем тие играчи имале нешто, некој бил најдобар стрелец, некој најдобар млад играч во таа лига итн.
Не знам што виделе скаутите на Волвс ама засега со ништо не покажува дека ќе биди од него играч.
Нејсе нека помини една сезона па ќе прајме пак муабет.
И за Винициус вака се инаетеа пола форум па видовме дека од него салам фудбалер тешко да бидни.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom