Како не е Клоп, никој друг не игра таков систем, нема класичен бек, нема класичен шпиц, нема класичен креатор, нема класични крила, а пак се најдобри. Има знаење копилето само што многу курч пројави последнава година, а ми беше омилен тренер и уште ми е криво што Венгер не го шутнаа порано додека тој беше слободен. Пеп има фетиш на бекови, да седне некој да пресмета сигурно пола од тоа што потрошил на трансфери е за бекови. Зидан со тие ако гледаме статистички е убедливо најуспешен, све освои во тие 3 години со Реал, на страна шпанско три пати ЛШ освои во низа, со тоа е автоматски моментално најдобар тренер/менаџер.Клоп не е тактичар и не е за во ова друштво! Он ти е менаџер, мотиватор, баба, стрина, вујна све што треба за да се победи! Пеп е тактичарот, со Мурџо заедноистури тешки милиарди на бекови и догура до шампионство во ПЛ само! Зидан игра во специфична лига од дваипол тима, ама ЛШ му дава за право да се нарече и менаџер и тактичар!
Па и Пеп е до некаде ама кај него тоа не се одразува на кариерата, сеуште не е избркан на полусезона, немал такви кризи ама ако не му дадат едно 500м летово за трансфери и него го чека слична судбина, се гледа дека не знае да промовира играч, Фоден само што е извикан затоа што е англичанец не би се доберил до прв тим да не беше така.Не би рекол дека е прв провален.
Пеп ми е прв провален и најголема "превара" од тренер. Плус е тоа што ги има менаџирано
Барса (а сите памтиме што тимиште имаше), Баерн Минхен - каде што најголем успех му беше Бундеслига освоена и сега овој Манчестер Сити каде што најголем успех му е освоена Премиер лига. Чоуковите и со Баерн и со Сити во ЛШ на сите ни се добро познати. Едноставно преценет тренер ми е.
Извини ама морам, последен пат ќе е ветувам
1. На Вулвс не им требаше прв напаѓач.
Хименез го имаа којшто блесна во нивен дрес. Фабио го земаа како млад талент, да се учи и да се кали во тимот. Иако се сложувам, доколку ти треба баш напаѓач има барем 10 за таа сума или помалце што можеа да ги земат и што ќе беа подобра опција за сезонава од Фабио. Само сепак, има разлика од дете што ти е замена за првит напаѓач и од прв напаѓач.
2. Феликс
Пошто праиш споредба со Феликс што не иде но сепак ајде, Феликс од Португалија се пресели во Шпанија, во првата негова сезона на 2483 минути изиграни има 9 гола и 3 асистенции. Фабио, дојден од португалија во Англија, во помалце од пола сезона изиграна, во тим како Вулвс, за 593 минути изиграни има дадено 3 гола.
Фабио е платен 40 мил. Феликс 127 милки.
Фабио донесен да му грее клупа на Хименез а Феликс донесен да го замени Гризман.
Епа Nма разлика бе Стефи
Не кажувам дека Фабио е боље играч или поголем талент, само кажувам дека глупа е споредбата. А и дека пред време му судиш на малиот. Според твојата логија Феликс беше епик флоп лани. Пошто според цената треба Феликс да го споресуваме со Мбапе и Хааланд, еве и Санчо, а братот ќе има слична ако не и послаба прва сезона од факинг Фабио Силва, копиљ од порто којшто лани ни од дома не го знаеа дека игра фудбал.
И да, чисто ме интересира што мислиш за Брустер и Соланке?![]()
Коментаторите на СК што коментираат повеќе Ла Лига се многу подобри од овие за ПЛ. Разлика небо земја.
Иван Ходоба, тој што го коментираше преѓеска Лестер, редовно ги коментира Ла Лига натпреварите, најчесто Барса, еден од најдобрите коментатори на нашите простори,со пасија коментира натпревари.Има 1-2 што коментираат ПЛ што се добри, со жар коментираат, ла лига најмртвите ги ставаат, ја убиваат секоја утакмица. Добар коментатор може никаква утакмица да ја направи интересна и обратно. Со шпански коментатор е сосем друга утакмица, кога ќе се раздерат гоооолацо, милион зборови во секунда.
Не знам дали правиме за ист човек муабет, овај јас што викам само на ПЛ го имам слушано. Освен ако не менува начин на коментирање за ла лига, немам впечаток дека е истиот.Иван Ходоба, тој што го коментираше преѓеска Лестер, редовно ги коментира Ла Лига натпреварите, најчесто Барса, еден од најдобрите коментатори на нашите простори,со пасија коментира натпревари.
Автоматски споено мислење:
Жиру >>> Вернер![]()
Тој преѓе шо го коментираше Лестер со ПаласНе знам дали правиме за ист човек муабет, овај јас што викам само на ПЛ го имам слушано. Освен ако не менува начин на коментирање за ла лига, немам впечаток дека е истиот.
Да не не е паЌе искочи на крај Жиру најдобар напаѓач на Челзи...
Ако е оној што се дере на секоја шанса Горан Гргиќ е тој највеќе Премиер лига коментира.Не знам дали правиме за ист човек муабет, овај јас што викам само на ПЛ го имам слушано. Освен ако не менува начин на коментирање за ла лига, немам впечаток дека е истиот.
Не ја гледав, ќе пишам ко ќе начекам да коментира. На Јунајтед е најверојатно или Ливерпул.Тој преѓе шо го коментираше Лестер со Палас