Јас ти се кладам дека повеќе луѓе во светот знаат за тоа дерби него за Лидс-Јунајтед или Сандерленд-Њукасл.Има некој баг у софтверот на темава, некако све се ориентира према некоја српска надркана утакмица за која никој у светов нит слушнал нит го интересира.
Кој англиски тим е купи продај како Дортмунд? Баш ме интересира.Англиската лига стана пластика како ПСЖ и купи продај како Дортмунд...(2 у 1 - нес кафе)Какви дербиња, какви бакрачи...маркетинг -финансиско бизнис лига....француското првенство не може да пркне од ПЛ...ги купуваат играчите уште пред да клецнат нешто ...
Повеќето луѓе у светот не знаат дека постои нешто што се вика Србија.Јас ти се кладам дека повеќе луѓе во светот знаат за тоа дерби него за Лидс-Јунајтед или Сандерленд-Њукасл.
Општо за лигата зборам....Кој англиски тим е купи продај како Дортмунд? Баш ме интересира.
Повеќе луѓе во светот слушнале за Србија, него за Милвол, Сандерленд и мислат дека Њукасл е само град во Аустралија.Повеќето луѓе у светот не знаат дека постои нешто што се вика Србија.
Може не знаат што е Србија, ама сигурно многу знаат за дербито, ипак е во топ 10 во свет.Повеќето луѓе у светот не знаат дека постои нешто што се вика Србија.
Па тоа реков погоре. Живеат за белградското дерби англичаните. И по неколку пати доаѓаат да го гледаат, пошто не можат да одолеат на тоа да гледаат 22 полуаматери. За жал оваа глетка ја немаат во домашното првенство.У реду е, кога се нема аргументи и само твоето мислење е точно ќе пишуваме сказни. Си бил некогаш на тоа дерби да видиш колку туристи од цела европа има низ Белград специјално за утакмицата? Си отворил на Јутуб да видиш репортажи од АНГЛИЧАНИ што ги прават за тоа дерби со по неколку милиони прегледи.
Пред 2 години на Звезда-Ливерпул баш бев во коп со англичаните и сите беа воодушевени од атмосферата и сите знаеа за дербито, имаше и дечишта со партизан реквизити.
И не го пишувам ова пристрасно пошо ниту навивам за Звезда, ниту за Партизан, а и општо србите ми се одвратен народ, ама тоа дека дербито им е тотално анонимно и небитно, никогаш.
Да, од фудбалски аспект е мизерија, но дербито не секогаш го прави фудбалот. Ете земи го Римското Дерби двете екипи со години се умрени, па важи за едно најпопуларните натпревари во светот.
Англија има доста дербиња. Дербито о прават навивачите, а не ние -фановите што од дома/на тв ја пратиме утакмицата.Добро ај вака. Разграничете прво што е дерби, а што утакмицата на колото, пошо гледам и во Англија тие термини ви се мешаат, па ќе дискутираме.