Premier League - 2023/2024

Шампион за 23/24 ќе биде?

• Вкупно гласачи
    232
Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
neodamna mi teknuva kako chitav fanovi deka im falelo sportski direktor na shitchester i deka trebalo da go sledat primerot na site top klubovi so sportski direktor, eve, zemaa sportski direktor, pak se grevovi taka da sekoe vashe mislenje e neoriginalno, glupo i prepishano od nekoj english pundit, ni ste znaele shto e sportski direktor ni koi ovlastuvnanja gi ima.
mlatite prazna slama ali neka vi mine denot, sho vi ostanalo drugo.

O

ob1

Гостин
Не, вистинското прашање е зошто воопшто се дадени толку пари за играч кој имал проблеми со дисциплината цела кариера? Признавам дека ептен сакав да дојде Санчо кај нас, ама немав појма дека имал вакви проблеми и во Сити, и во Дортмунд, и во репрезентацијата. Ама тие што го скаутирале и купувале морале ова да го знаат.

Па ајде и нека е бидејќи сметале дека е млад и незрел и дека ќе се оправи. Ама бар не му давај 350к неделна плата. Стави му перформанс бонуси, што и да е, заштити се колку толку. Сега кога ќе размислам, Санчо иако беше топ талент пред некое лето, не се сеќавам кој знае колку екипи да залетаа по него. Ваљда бидејќи "they did their homework", што би рекле англичаните. :)

Тен Хаг сака да се ослободи од ѓубрето иначе. Ама не е толку лесно, оти најголемото ѓубре или се британци и ни требаат како хоум-гроун играчи или имаат мала заштита од управата. Пример Мектоминеј не го пушти управата за сосема солидна сума и тоа (35-40м фунти). Друг проблем се високите плати, примери Мегваер и Марсијал. Мегваер бараше да му ја исплатат цела разлика за да потпише за Вест Хем за помала плата и затоа го одби трансферот на крај.
На секој клуб може да му се случи ова, бидејќи клубот кога купува играч не секогаш условите под кој го купува играчот се идеални, поготово кога очајно има потреба од тој играч.

Не е ова ситуација само со Јунајтед.

Реал со Хазард го направи истото, не е дека Реал не знаеше за каков "непрофесионалец" станува збор кога го купуваше Хазард. Меѓутоа потребата од Хазард беше огромна тогаш и ризикот беше оправдан да се направи. На крај Реал не успеа да го смени менталитетот на Хазард, истито го опипа дното во Реал и неговата неуспешна кариера си е целосно негова заслуга. Меѓутоа сфати дека Хазард не е играчот што они мислеа дека го купуваат и пробаа да го продадат. Не успеаа да најдат купец и на крај му го раскинаа договорот.

Исто пример што ми текнува е Баерн и Барса со Кансело, поготово Барса, иако е само позајмица. Барса и Баерн свесни се дека станува збор за лош карактер меѓутоа на Барса очајно им требаше десен бек сезонава, зашто претходно на таа позиција им играше Серџи Роберто.

Можеби примериве не се од А до Ш исти, меѓутоа мислам дека ја доловуваат поентата.

Грешка е што Јунајтед не ставиле некаква клаузула со која што би можеле да се заштитат, меѓутоа кога тоа не го направиле, не е дека нема начини да се ослободат од играчот. Тен Хаг тука требаше да пресече летово и да сфати дека од дечково нема леб и да и каже на управата да го продадат.

За последниов пасус ако е така како што викаш, дека он сака да продаде играчи меѓутоа управата не му дава, тогаш он не ја ужива целосната подршка од управата. Што искрено на мене, како не фан на Јунајтед и некој што не ги прати day-by-day случувањата во клубот не ми изгледа така. Баш напротив, ми изгледа дека Тен Хаг ужива потполна и целосна подршка од управата.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.792
Поени од реакции
44.073
За последниов пасус ако е така како што викаш, дека он сака да продаде играчи меѓутоа управата не му дава, тогаш он не ја ужива целосната подршка од управата. Што искрено на мене, како не фан на Јунајтед и некој што не ги прати day-by-day случувањата во клубот не ми изгледа така. Баш напротив, ми изгледа дека Тен Хаг ужива потполна и целосна подршка од управата.
Не знам која е причината поради која не го продадоа Мектоминеј. Можеа со тие пари да го донесат Амрабат на перманентен трансфер на пример. Секако овој ќе биде последна опција кога ќе се комплетира средниот ред. За Мегваер и Марсијал повеќе би рекол дека платите се кочница. Околку поддршката од управата, мислам дека ја има бидејќи играчите што му ги носат сепак се по негова желба, меѓутоа можеа некои работи да ги изиграат попаметно и поефикасно.

Пример за Амрабат читав демек прво нуделе 2-3м за позајмица, од Фиорентина им барале 5 кои им биле премногу. На крај, после изгубени недела дена, се враќаат на последниот ден и плаќаат 10 милиони. Исто беше и со Ентони лани ако не се лажам. Се влечкаа цело лето и платија повеќе од првичната цена, после 2те катастрофални порази од Брајтон и Брентфорд. Роналдо, кој јавно бараше трансфер и се нудеше како најефтина курва низ цела Европа, нејќеа тие да го продадат, па ескалираше ситуацијата со него. Гринвуд исто бил во плановите за оваа сезона, ама на крај променија одлука ради Твитер притисокот и останавме со една опција во напад помалку. Можеа да ја решат ситуацијата со него мнооогу порано.

Тен Хаг инаку полека си гради свој тим, тоа е јасно, но фали уште малку за да биде комплетно негов тимот. Дури и сезонава е принуден да крпи во поголем дел од мечевите и затоа сметам дека Јунајтед ќе има многу подобри резултати кога ќе се вратат од повреда дел од играчите. Сепак, има уште малку ѓубре да се исчисти и уште некоја позиција (посебно назад) да се пополни.

Член од
4 август 2023
Мислења
373
Поени од реакции
940
Тен Хаг инаку полека си гради свој тим, тоа е јасно, но фали уште малку за да биде комплетно негов тимот. Дури и сезонава е принуден да крпи во поголем дел од мечевите и затоа сметам дека Јунајтед ќе има многу подобри резултати кога ќе се вратат од повреда дел од играчите. Сепак, има уште малку ѓубре да се исчисти и уште некоја позиција (посебно назад) да се пополни.
Убаво што гради, но додека гради дел му се разградува, Касемиро и Варан на пример, догодина можат да бидат само полоши. Треба нешто и да освои, инаку ќе му се сведе престојот само на градење на тимот. Оваа година на пример има комплетен состав, покриен скоро на сите позиции. Не може да се вади на градење на тимот. Еве нека и не освои, барем да даде Јунајтед борба во ПЛ. Не може вака после 6 кола 9 бода да ти бега Сити.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.792
Поени од реакции
44.073
Убаво што гради, но додека гради дел му се разградува, Касемиро и Варан на пример, догодина можат да бидат само полоши. Треба нешто и да освои, инаку ќе му се сведе престојот само на градење на тимот. Оваа година на пример има комплетен состав, покриен скоро на сите позиции. Не може да се вади на градење на тимот. Еве нека и не освои, барем да даде Јунајтед борба во ПЛ. Не може вака после 6 кола 9 бода да ти бега Сити.
Се согласувам со тоа, Јунајтед треба во најмала рака да биде конкурентен, па и резултатски подобар од ланската сезона. Но не е завршен проект за од освојување на голема титула да му зависи работата, бар не после оваа сезона. Тоа колку ќе избега Сити, мислам дека повеќе ќе зависи од нив. Сепак сега следува период и распоред во кој Манчестер мора да победи на секој натпревар, еден кикс максимум, но со оглед на тоа што 5 од 6 утакмици играме дома пред дербито со Сити, мислам дека сите до една се must win.

Ти убаво пиша викендов, мечот со Барнли им беше еден вид финале и затоа така и го одиграа, крајно тактички и претпазливо. Мислам дека не чекаат уште неколку такви финалиња, иако кога ќе се комплетира тимот против ваквите екипи, посебно на Олд Трафорд, ќе мора и да се демонстрира сила со доминантни изданија.

За Касемиро и посебно за Варан се сложувам. Мислам дека наредно лето ќе бараат класа стопер што ќе влезе во комбинација за прв тим. Варан и премногу се повредува, па секако добро ќе му дојде ротација.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.972
Поени од реакции
8.217
Идиотот вчера пак задоцнил на тренинг 30 минути со резервите, па Тен Хаг му исклучил пристап до сите простории каде што е првиот тим, дури и од кантината.

Уште пак Рашфорд, Шо и Мегваер му советувале да си извини. 2 добри утакмици нема врзано откако е дојден. Само се надевам дека ке го продадат во Јануари, и да завршиме со оваа приказна.
И така драги читатели, полека завршува една долгогодишна епоха на „уште Санчо и освојуваме титула“.

Дали после Хојлунд 75м, Маунт 64м, Онана 52м, Антони 95м, Касемиро 70м, Мартинез 57м, Варан 40м, Санчо 85м, Ван Де Бек 40м, Мегваја 87м, Бруно 65м, Ван Бисака 55м, Фред 59м, Лукаку 84м, Линделоф 35м, Матич 44м, Погба 105м, и така натаму 80м, ќе се најде клучната алка која недостасува за оваа прекрасна збирштина на најдобри индивидуалци на својата позиција на фудбал менаџер конечно да освои титула, останува да видиме.

Член од
4 август 2023
Мислења
373
Поени од реакции
940
И така драги читатели, полека завршува една долгогодишна епоха на „уште Санчо и освојуваме титула“.

Дали после Хојлунд 75м, Маунт 64м, Онана 52м, Антони 95м, Касемиро 70м, Мартинез 57м, Варан 40м, Санчо 85м, Ван Де Бек 40м, Мегваја 87м, Бруно 65м, Ван Бисака 55м, Фред 59м, Лукаку 84м, Линделоф 35м, Матич 44м, Погба 105м, и така натаму 80м, ќе се најде клучната алка која недостасува за оваа прекрасна збирштина на најдобри индивидуалци на својата позиција на фудбал менаџер конечно да освои титула, останува да видиме.
Секоја чест за постов, јас како навивач на Јунајтед нема да можев да ги набројам сумите,ти ептен пратиш. Туку не видов во ЛШ, во која група падна Ливерпул?

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430

sega slednata etapa e da go izbrkaat sancho i gjubreto da se ischisti, posle veruvam pak kje se krenat nadezite za potoa shitchester da gi spushti nivnite bedni ochekuvanja.
kakva patetika i komedija od klub i fanovi :icon_lol:
volku pari da trosheshe ferguson kje osvoeshe 5 LSH
Автоматски споено мислење:

Секоја чест за постов, јас како навивач на Јунајтед нема да можев да ги набројам сумите,ти ептен пратиш. Туку не видов во ЛШ, во која група падна Ливерпул?
aaa mn go zaeba so postov so gol gaz mu naleta

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.972
Поени од реакции
8.217
Чекор 1: Search Пиши на Гугл Manchester United Transfers

Чекор 2: Кликни на првиот линк.

Чекор 3: Во полето за сезони избери неколку наназад

1695731773706.png

Вкупно потрошено време, 2 минути и 20 секунди

Меморија за памтење, не е потребна

Битно алката следна да се најди, или евентуално ѓерданот

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Многу е подлабок проблемот во Јунајтед од Санчо и Тен Хаг. И ова не е од сега ова трае со години. И доста играчи што си одат од таму го кажуваат истото. Проблемот во јунајтед е во управата и сопствениците па продолжува се до играчите. Иако нема нешто најсјајни резултати Тен Хаг сепак се обидува да воведе некој ред и дисциплина. Нешто што со години фали во јунајтед. Овој проблем не се решава во сезона две. Треба малце време и треба му се остави да работи. И треба малце да ја сменат трансфер стратегијата нешто што го почнаа сезонава. Само ќе треба време се тоа да се среди. А Санчо искрено е само еден во низата талентирани морони што си ја упропастија кариерата. Џабе се тој талент и квалитет кога има мозок на пиле.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.912
Поени од реакции
10.216
Еј почнаа да мрдаат малку фановите на челзи не извршиле самоубиство. :D
Автоматски споено мислење:

neodamna mi teknuva kako chitav fanovi deka im falelo sportski direktor na shitchester i deka trebalo da go sledat primerot na site top klubovi so sportski direktor, eve, zemaa sportski direktor, pak se grevovi taka da sekoe vashe mislenje e neoriginalno, glupo i prepishano od nekoj english pundit, ni ste znaele shto e sportski direktor ni koi ovlastuvnanja gi ima.
mlatite prazna slama ali neka vi mine denot, sho vi ostanalo drugo.
Ако некој е поставен на позиција спортски директор што преходно бил во клубот не значи дека си ја разбира работата. Туку е поставен таму да си зема плата и да го слуша извршниот директор.
Далеку ни е управата од средена.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.259
Еден драгонски го снема, ама сета среќа еве друг дојде.
Костич е ова бе, само овој профил го чува така за понормален и не пцуе и не вреѓа преку него, а иначе неделно праи по 20 000 други акаунти и спама по темите и по ДМ со слики од Новак со број 24. Забеган е скроз, двоен виртуелен живот води, кој го знае може и сам на себе си праќа пораки и слики.

Член од
4 август 2023
Мислења
373
Поени од реакции
940
Ако некој е поставен на позиција спортски директор што преходно бил во клубот не значи дека си ја разбира работата. Туку е поставен таму да си зема плата и да го слуша извршниот директор.
Далеку ни е управата од средена.
Не му реплицирај на дегенот. Многу му е него гајле и за Манчестер, и за спортскиот директор и за било каква дискусија. Се работи за ретард болен за внимание. Ако му изигнорираш неколку постови ќе исчезне.

Член од
24 септември 2023
Мислења
69
Поени од реакции
337

Klucnata alka e da ispratis nekoja bratucetka da gi pocasti igracite so po eden blowjob vo soblekuvalna pred utakmica.

Kajgana Shop

На врв Bottom