. Само мислам дека прозивање играчи по медиуми, нивно бркање во младинскиот тим и нивна целосна изолација е многу лоша идеја. Фергусон многу поинаку ги решавше овие работи.
Баш напротив.
Види ги Арсенал. Артета доби одврзани раце од управата, ги исчисти од сите гомна, еден Озил што беше главен играч го седна на трибини и после му раскина договор на штета на клуб и го прати да си бара клуб, на крај заврши во Фенербахче и исчезна од фудбалската мапа.
Зашто не го продаде тогаш летово?
Јасно ми е дека Санчо е unmanageable и да не бидам сфатен погрешно, не сум на страната на играчот, само викам дека Тен Хаг можеше многу подобро да ја изменаџира целава оваа ситуација. Имаше доволно прилика да увиди дека станува збор за лош карактер на играч и дека ова што го прави Санчо не е од вчера.
Фино лепо можеше да го продаде летово, додека сеуште имаше некаква цена играчот.
Зашто го оставија во тим? И ова е дел од менаџирањето на екипата.
Чист пример Артета, се ослободи од цело ѓубре на играчи кои ги имаше Арсенал и клубот почна да реди резултати.
Понекогаш одлукиве на Тен Хаг ми се од типот "сакам да се ебам, ама нејќам да ми влезе".
Околу Болдот.
Кај Арсенал самата управа му даде одврзани раце да чисти се што не му одговара и да склопи тим.
И Магично Арсенал се прероди.
Генерално сите топ6 клубoви од ПЛ го можат тоа заради брендот и финансиската стабилност што ја имаат. Само треба здрава управа што ќе му даде одврзани раце на менаџер.
Јунајтед после САФ со ниту еден тренер го немаше тоа. Буквално сите ги фрлаа во оган и им викаа снајди се. И на крај им се лупна тоа од глава и ќе продолжи да се лупа се дур не сменат политика. Мурињо и Оле колку и да имале маани сепак не биле главни виновници.
На Мурињо после освоена Лига Европа не му донесоа тоа што бараше - Десно Крило и Халф, за од кога го избркаа да донесат Халф а десно крило уште 2 години да не земат. Кај Оле беше друг проблемот, не смееше човекот да се исправи ни да се побуни за ништо. Верувам дека пеколно му било да се влечка помеѓу соблекувална, неспособна и фудбалски неписмена управа + огромен притисок од медиуми а во тимот преплатени балерини што мислат дека се курац и пол а генерално ни во Вест Хем повеќето не би биле стартери пошто им фали work ethic.
У кратки цртни во Јунајтед голем дел мислат дека се курац ипол ради overall от што го имаат на фифа и повремените блесоци + хајпот од медиумите што е огромен само заради тоа што играат во Манчестер Јунајтед. На прсти моеш да ги изброиш тие што вредат да бидат прв тим. Не е се само во талентот.
Јунајтед уште брка бренд и маркетинг а фудбалот е на второ место. Се дур не се смени тоа и прво да се гледа фудбалски да се склопи колектив што ќе биде компатибилен - ништо од работата.
Сепак, не е ова Фифа или ФМ па земи ги најдобрите индивидуалци на позиција и земи титула.
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)