Преку глава ми е од тезга бендовиии :@

• Креатор на темата Креатор на темата Sofist?
  • Време на започнување Време на започнување
Многу ме радува тоа што Демо Фест и Рок Фест како организации поттикнаа многу млади да свират со тоа што им е овозможен сопствен албум, и се повеќе и повеќе имаме оригинални бендови а се помалку тезга бендови.
E па поради тоа нивно заработување метал бендовите остануваат на улица и нормално нема да има мн оригинални бендови пошто тезгаџиите им ја земаат работата... за среќа постојат овие два феста кој ги спомна Аурора плус Мораториум и Дојди веслај инаку ќе треба цело време да седам некаде со тампони во уши...:duel:

E па поради тоа нивно заработување метал бендовите остануваат на улица и нормално нема да има мн оригинални бендови пошто тезгаџиите им ја земаат работата... за среќа постојат овие два феста кој ги спомна Аурора плус Мораториум и Дојди веслај инаку ќе треба цело време да седам некаде со тампони во уши...:duel:

Не остануваат на улица - не се будали да живеат од музика во земја кај што уметноста, креативноста и музиката не се ценети, само не успеваат да се пробијат затоа што немаат финансиска потпора и нивното место ќе го завземе или некој тезга бенд кој е општоприфатен и свири по локални кафичи или некое татино милениче на кое неговите ќе му платат за да успее.

Тезга бендови се прават за профит и само профит:smir:

Тоа се вика Заработување.

Не, тоа се вика проституција...
А таа дејност резултира со некаква заработка...:smir:

Не мислев на геј поп/рок сцената туку на метал сцената.

Јас мислев на се што можеш да замислиш...
И пак појма немам од кај ги извади тие многу нови бендови, афторски и оргинални... :uvo:

^Да не мудруваме сеа со дефиниции од нет за тоа што е проституција а што е заработување.
Велат музика се прави за мерак, за уживање.
Тезгарите праат музика за пари, а тие пари им праат мерак и им пружаат уживање.
Само еден чекор повеќе. Не е некоја филозофија.
И шо? Ќе ги обвинуваш?
Небиди смешен. Не ги слушам зашо ми се гнасни, али не ги обвинувам. Толку им е школата, једини начин за заработка им е шиткање ветер и магла на слепи и глуви, џабе пукаш ќорци, или уби ги, или придружи им се.

А кој бенд не е тезга бенд, како да станат популарни ако не на тезгите , а што е тоа тезга, пеење и свирење по кафулиња? па сите познати бендови и непознати, сите секој петок сабота се во некое кафуле кое едвај собира 100 луѓе, само така можеш да живееш во Македонија, друг начин на живеење е продажба на албуми ама ОРГИНАЛИ кога тоа во Македонија НИКОГАШ

1. Типичен детски муабет, е твојот...
2. Тоа што го бара широката маса, а ти и го овозможуваш, се вика проституција.. :pusk:
3. Нема сцена, да, не ни треба да има... :smir:

Наведи ми ги детстките точки во мојот муабет, кога : тоа што го бара масата а и го овозможуваш е правење пари и вадење од калта и гомната и шанса за успех (а и обострано задоволство); А кога викате дека не ни треба да има сцена, не го ни правете муабетов и не плачете што седите во гаражи и не преземате ништо.
Btw после свирка, не сте дупени во чмар, туку полн ви е џебот...па и покрај сите предрасуди, добро е да се премине преку таа фаза, и еден ден да си се смеете на таквите демек "open mind" муабети.

Јас мислев на се што можеш да замислиш...
И пак појма немам од кај ги извади тие многу нови бендови, афторски и оргинални... :uvo:

Незнаеш од кај ги извадив? Знаеш ли дека македонската блек/дет метал, па и треш сцена е почитувана многу повеќе надвор од границите на Македонија, секако, затоа што тука тоа се смета за глупост, за дерење и врескање на наркомани!

Ние имаме многу голем потенцијал, кој е спречен да напредува поради финансиските средства.

џабе се карате пак ќе дојде на моето пари се во прашање а и мрзата или незаинтересираноста на бендовите да воведат нешто ново

наеш ли дека македонската блек/дет метал, па и треш сцена е почитувана многу повеќе надвор од границите на Македонија, секако, затоа што тука тоа се смета за глупост, за дерење и врескање на наркомани!
Tocno nie samite kvalitetot go turkame kon periferija.Jas bi rekol na koj ne mu e preku glava od tezga bendovi jas licno ednas ili dva pati imam odeno na svirka na tezga bend i si pominav najtapa:baeh:Pa do koga avtorskite bendovi nema da se ceneti i ke im se zastanuva na patot i ke bidat kritikuvani dali pravedno dali ne nema vrska a tezga bendovite ke bidat vozdignuvani?:smir:Navistina i do slusatelite na muzikata e za avtorski bend sekogas se jade gomna a za nekoj tezgaroski nikogas ne e ni tema na muabet.Ama jas si imam edno pravilo podobr ke bidam vo avotrski bend i neka jadat gomna kolku sakaat me boli cef za site otkolku da bidam vo tezga bend i krevan do nebo za nisto.Pa neka prodolzat nasite muzicki ,:toe:,kriticari'' da si jadat gomna i taka scenata ke ni ,,raste'' a tezgi nema da ima:).Sekoj si ima svoja opredelba so ke sviri i jas ne bi mu se mesal ali tezga bendovite nemaat moja poddrska neka si napravat nesto svoe i originalno i neka pokazat deka se dostojni da zastanat na scena i da bidat slusani,a ne samo cover od ovaj i cover od onaj gluposti.AMa toa e samo moe mislenje ako nekoj se pooseka navreden se izvinuvam.

Msv, можеш да напишеш што бендови ти слушаш?
И не си во право. Секаде и се се прави за да се задоволи широката маса и да се оствари на тој начин профит- што значи дека ако периодов се прават пари на Лејди Гага, Лејди Гага ќе се пушта по кафичи.

Тезгата е основа!Секој така почнува.....Шо се фурате овде,вие сте профи па ајде стигнавте да делите совети за тезгариве....Сакате да кажате Дамјан Пејчиноски и Јордан Манов или некои други не вредат што свират по тезги.....Тоа е за преживување, опрема...Дебитант музичар?ОДма да прави концерт на Градски ?
А без некои хитови свирка неможе да помине....Е сеа 70ти и 80ти...ќе ги свират тие песни бидејќи вредат...Што да ги свират денешниве срања???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom