Предлог за серии и кратки рецензии

• Креатор на темата Креатор на темата Акаша
  • Време на започнување Време на започнување
Моментално го завршувам Dexter, а ја почнувам The Killing, ама ми треба некоја препорака за комедија што ќе ја гледам напоредно со овие :)
Гледани ми се
Cheers
Frasier
Friends
Two and a half men
Community
2 Broke girls
TBBT
HIMYM
Louie сум до втора сезона, а остатокот го чувам за во зима (не знам зошто :))

Моментално го завршувам Dexter, а ја почнувам The Killing, ама ми треба некоја препорака за комедија што ќе ја гледам напоредно со овие :)
Гледани ми се
Cheers
Frasier
Friends
Two and a half men
Community
2 Broke girls
TBBT
HIMYM
Louie сум до втора сезона, а остатокот го чувам за во зима (не знам зошто :))
Kомедии со пријатели/друштва:
Seinfeld
It's Always Sunny in Philadephia - Seinfeld on crack
Coupling (UK)
Workaholics
The League (не знам дали има луѓе што ја гледаат серијава на форумов, добра е...многу јако се ругаат другарите меѓу себе, а и голем дел е импровизиран)

Aко Kомјунити и ТББТ ги гледаш ради гиковите - The IT Crowd, Chuck, Spaced, Freaks and Geeks, Flight of the Conchords (најдобар awkward црн хумор, плус музика) и Scrubs

Црн хумор, различни, паметни и сличните што идат ко предлог после Луи:
Lucky Louie
Curb Your Enthusiasm
Аrrested Development
Weeds
Bored to Death
Extras, An Idiot Aborad, The Ricky Gervais show и сите други проекти поврзани со Ricky Gervais, Stephen Merchant и Karl Pilkington

многу ти изнадавав, ако те мрзи сите да ги проверуваш, тогаш само болдираните :)

Seinfeld ја мислам веќе некое време,ми текнува нешто малку на серијава од времето кога ја вртеа по телевизииве, така да дефинитивно доаѓа во предвид. It's always sunny in Philadelphia - имам фатено неколку епизоди на Fox Life мислам дека беше, не ми легна нешто многу, али ќе и дадам втора шанса само ради описов (Seinfeld on crack) :D

Coupling ми е гледана, сум заборавила да ја пишам, исто и Scrubs

Ќе ги проверам сите, а најверојатно ги симнувам првите две и повеќе од последнава категорија, ама тие таму декември/јануари за после Луи :)

Фала на опширниот одговор

Малечката невеста :D

Станува збор за едно девојче што се мажи на 10 години за исто толку старо момче. Од кога ќе се омажи таа живее мачен живот со својата свекрва, а воедно и се бори за да го заврши своето образование. На крај таа одкога ќе порасне таа ќе биде изневерена од својот маж и целиот нејзин живот станува сосема поинаков…:D

Се измачив психички дур го читав ова.

Па макар и заебанција да е :)

Pluh заборави да ти ја вметне и Parks and Recreation. Има да се смееш на глас и не губи на квалитет со тек на време, туку се појака станува. :)

Предлог за некоја трилер серија во која се поврзани епизодите. The Walking Dead ја гледав првите две сезони и беше прилично добра дали после и паднал квалитет?
Гледани серии breaking bad, GoT, Dexter, The Sopranos, Person of interest, The Americans, Homeland, House of cards, Fringe, Lost...

Дали навистина не ти се гледани The Wire и Boardwalk Empire ? :)

Овие две серии се култни и имаат армија на обожаватели низ светот, и овде на форумов :D
The Wire е комплетирана, и би препорачал да ја гледаш прво неа.

Во моментов секој понеделник излева (торент од) новата епизода од четвртата сезона на Boardwalk Empire (уживање во траење на 40-50 мин секој понеделник) па подобро ти е да си почнеш со The Wire, за потоа на раат и другава да ја гледаш, кога ке се комплетира 4 сезона.

п.с. Не се откажувај после првите 2-3 епизоди. Тоа е дури да ти ја стават дозата, одкога ке те дрогираат со серијата, нема да можеш да се откачиш :D

Pluh заборави да ти ја вметне и Parks and Recreation. Има да се смееш на глас и не губи на квалитет со тек на време, туку се појака станува. :)
Не ми се почнуваше со мокјументарис, ќе требаше многу да предложам :D
Одлична е Паркс н Рек како и да е

цепки се, знаев дека ќе ми се допадне овој ситком, мислам дека Fox држи во раце добри серии за сезонава . Инаку ако сакате поинтересен да ви биде пилотот не го глеајте трејлерот :D Ќе се гледа и ова, добра екипа се!

Дојде време и ја да барам серија :)

Гугл веќе не помага, почнаа да се повторуваат истите предлози. Еве ви листа на се што имам изгледано

10 Items Or Less
30 Rock
Aliens In America
American Dad
An Idiot Abroad
Anger Management
Angry Boys
Arrested Development
Better Off Ted
Bob's Burgers
Bored to Death
Brooklyn Nine-Nine
Chuck
Clark and Michael
Community
Coupling
Curb Your Enthusiasm
Death Valley
Derek
Dog Bites Man
Dorm Life
Eastbound & Down
Entourage
Episodes
Extras
Family Guy
Flight of the Chonchords
Freaks and Geeks
Friends
Futurama
Go On
How I Met Your Mother
It's Always Unny in Philly
Joey
Learn English With Ricky Gervais
Life's Too Short
Louie
Lucky Louie
Modern Family
Monty Python's Flying Circus
My Name is Earl
Outsourced
Parks and Recreation
Party Down
Peep Show
Reno 911
Running Wilde
Scrubs
Seinfeld
South Park
Spaced
Suits
Summer Heights High
That '70s Show
The Big Bang Theory
The IT Crowd
The League
The Office (UK, US)
The Ricky Gervais Show
The Simpsons
Trailer Park Boys
Two and a Half Men
Undeclared
We Can Be Heroes
Whose Line Is It Anyway
Workaholics
Има и многу серии што сум ги разгледал и не сум почнал да ги гледам...

Не сакам да има смеење во позадина, не предложувајте воопшто ако има.

Сакам да биде што е можно по реална. Шегите и настаните не ни мора да бидат реални, туку delivery-то (?) да биде природно...значи да им дозволуваат на актерите да импровизираат. Tресење камера е плус. Да бидат поврзани шегите, да не се чекаат актерите меѓу себе за кој попрво да си ја каже својата шега. Сакам дарк атмосфера, црн хумор, Луи-стајл. Да не биде клише или cheesy се разбира...

Не сум разгалена принцеза што многу пребира, знам дека многу работи набројав :D Давајте што и да е, само да нема смеење во позадина и ако можете базирајте го предлогот на овие што ги имам изгледано+критериумите..
Мокјументари џабе не предложувајте, ја знам веќе :D

Heres your pat-on-the-back, you approval junkie. *tap-tap*

A Bit of Fry and Laurie (sketchevi so haus u fraj)
Yes /prime Minister (pak angliska, mene mi se dopadna)

Od moite komedii, samo ova nemas izgledano. Sorreh.

A za kraj, there's always good humor in doctor who.. ovaj, the banana stand, the banana stand.

да стаев линк од episodecalendar, ќе се уплашевте.. :D

The Larry Sanders Show не ти ја пишуе, а ко шо се сеќавам негде спомна дека си ја глеал, или сум се помешал... како и да е, мојата омилена серија од жанр комедија

Portlandia
Knowing Me, Knowing You with Alan Partridge
Изгледав само прва сезона и прекинав. Не ми се свиѓаше

Ќе ја проверам Порталндиа, фала

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom