Предлог за серии и кратки рецензии

• Креатор на темата Креатор на темата Акаша
  • Време на започнување Време на започнување
Да предложите некоја серија со добра драма, споричко дејство, убаво искарактеризирани ликови, ама серијата да не биде обична драма, туку да има и нешто додатно дејство во плотот, нешто друго што ќе го движи дејството напред. На пример да не биде некоја крими серија што само ќе има сцени од убиства, истрагата, туку да се задржува повеќе на ликовите и нивните меѓусебни односи.

Другар, без навреда, ама избегавај да даваш препораки :D

Океј другар, ај сеа ја да ти кажам нешто. Иди игнорирај ме и ти и на сите што ви пречам за да не ми ги читате препораките. Фала :pipi:

Изгледана ми е прва сезона, ако не ти текнува зборевме за втора претходно во темава. :)

Мислам дека ја немаше во списокот во наредниот пост, за тоа ја ставив

Моја грешка на @invader бил списокот

Ја завршив и Continuum втора сезона и Breaking Bad , нема шо да се гледа сега... препорака? Некое добро Sci-Fi или тешка работа o_O ?

Ја завршив и Continuum втора сезона и Breaking Bad , нема шо да се гледа сега... препорака? Некое добро Sci-Fi или тешка работа o_O ?

X-Files, Twilight Zone (серијалот од 60-те) Firefly, The Outer Limits....

Првиот пост од страната, не оваа копијата на Psy

Ај не ме бунете сега :D :P

Фала и на двајцата и извинете шо замарам, ама само уште едно прашање :) Оргинал сериите по кои е правена The Killing (данска верзија мислам дека беа?) вреди да ги симнувам?

Фала и на двајцата и извинете шо замарам, ама само уште едно прашање :) Оргинал сериите по кои е правена The Killing (данска верзија мислам дека беа?) вреди да ги симнувам?

Не не замараш, уживај :)

Јас не сум ја гледал, зависи дали претпочиташ Американски, или Европски базирани серии, јас не би ја гледал, ако веќе сум ја гледал Американската, искрено. Исто така, ако не си стрикно за вакви серии, има многу други кои идат во етер, и вредат да се гледаат во зависност од тоа кој жарн го претпочиташ.

Според мене вреди, јас ги имам гледано и двете верзии, американската верзија е со изменета содржина и нема да имаш проблеми кога ќе го гледаш оргиналот :) За секој случај може да одмориш малку со друга серија па после да ја пуштиш данската верзија на серијата :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom