Предлог за филм со кратка рецензија

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување
Драма трилер и мистерија, Немам никаква веза со хорор освен она на крајот повеќето е драма, трилер
Го спомнав во хорори пошо генерално е то според мене. Е сега ако сакаш да кажиме поточно шо е, тогаш е - драма, мистерија, трилер, фантастика, хорор.
Глупости.
Или сакаше да се напрајш паметен дека ме закопа, дека си џамбоџет ако ова е хорор? :muhaha:

Го спомнав во хорори пошо генерално е то според мене. Е сега ако сакаш да кажиме поточно шо е, тогаш е - драма, мистерија, трилер, фантастика, хорор.
Глупости.
Или сакаше да се напрајш паметен дека ме закопа, дека си џамбоџет ако ова е хорор? :muhaha:

Хмм... не се правам паметен ти го кажа како хорор а нема веза ја само тоа додадов дека не е хорор ако Stigmata e хорор тогаш Se7en ќе испадне дека е акција а не е, а не е ни хорор пошто ти се правиш паметен а незнаш да разликуваш жанрови

Хмм... не се правам паметен ти го кажа како хорор а нема веза ја само тоа додадов дека не е хорор ако Stigmata e хорор тогаш Se7en ќе испадне дека е акција а не е, а не е ни хорор пошто ти се правиш паметен а незнаш да разликуваш жанрови
Важит. Ајт уш еден оф топик да видам.
Плус - Стигмата спаѓа во хорори, не се секирај. Она шо ти го кажа е ко од цела вреќа цицки, ти за курот да се фатиш.

Аман. Личните класификации си се лични.
Drama/Horor/Mystery.. ако се определи некој за хорор, негово мислење.

Он: American History X, сношти по втор пат го гледав.
Must see филмче. Само.. Нортон незнае да плаче, сум забележал повеќекратно.
Сепак 10/10.

ау супер беше тој филмот "киднапирање на автобусот 17" пред некоја вечер што играше на А1. од порано чекав да дадат некој поубав и ете ми ја исполнија желбата :pipi:

The Chaos Experiment - Трилер филмче, еден лудак ги затвара 6 души у сауна и за 2 саата ќе умрат ако не ги ослободат, оде во медиумска куќа и вика да објават некој текст, тие неќат го пријавуваат во полиција... и така... оцена 6/10... (не ми се свиѓаше мене ногу, многу е шизофренички)

Firewall (so harrison ford) - Добро филмче... му ја заробуваат фамилијата, а тој треба да им префрли пари на сметка и има фешти :smir:

The Covenant.

.

Тинејџери, мистично нешто, магија и одмазда, добар филм...

State of Play, нешто навистина добро последниве месеци, па и години. Сега видов дека и Скарфејс34 го препорачува.

Филмот е одличен. Кога само ќе се види кој го режира (Кевин Мекдоналд), сценографите како и главните актери, самото дејство...нема промашување.

Кој е обожавател на трилери, corporate affairs поврзани со конгресмени...Расел Кроу (the best), Бен Афлек, Рејчел МекАдамс (cute :wink:) и веќе подостарениот но одличен Џеф Даниелс...и уште доста познати и проверени имиња...квалитетот на филмот од овој жанр беше редок во последно време.
Денеска го гледав и морав одма овде да реагирам :), препорака 9/10

2agoyt.jpg

Едино очекувам да го стигне во популарност (повеќе заради актерите) The taking of Pelham, но тој е трилер со подруг заплет и дејство...

Кога сме веќе кај филмови, дали некој го гледал The Informers (2009) и дали би го препорачал? Го ѕирнав трејлерот, но едно е трејлер, друго филм.

Feast of love
feast_of_love.jpg

Многу ми се допадна филмов,мислев дека е обична,досадна драма,ама испадна интересна приказна за љубовта,среќата,несреќата,животот и како е сето тоа совршено и несовршено во исто време.Ако сакате вакви филмови,гледајте го,навистина вреди.Јас му давам 10-ка.:smir:

Дајте некој психолошки трилер/драма. Значи филмче некое кое ке те остави во неизвесност до крај.

The Chaos Experiment - Трилер филмче, еден лудак ги затвара 6 души у сауна и за 2 саата ќе умрат ако не ги ослободат, оде во медиумска куќа и вика да објават некој текст, тие неќат го пријавуваат во полиција... и така... оцена 6/10... (не ми се свиѓаше мене ногу, многу е шизофренички)
Добро што испадна на крајот? Халуцинираше, се случило во минатото или? :raz:

Го гледал некој новиов филм District 9 (2009)

8.8/10 на ИМДБ за сега одлично котира ..неочекувано гледам многу добри критики ..

Ако некој го изгледал нека каже импресии :tv:

http://www.imdb.com/title/tt1136608/

Го гледал некој новиов филм District 9 (2009)

8.8/10 на ИМДБ за сега одлично котира ..неочекувано гледам многу добри критики ..

Ако некој го изгледал нека каже импресии :tv:

http://www.imdb.com/title/tt1136608/
Чекај го на уба снимка уш некое време. Ваков филм на срање снимка не се гледат:). Јас барем не го гледам дур не излезит добар дивиди рип.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom