Предлог за филм со кратка рецензија

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување
да да, јас филмов почнав да го гледам со другарка ми и брат ми.... за 20мин брат ми го исклучи бидејќи сметаше дека е досаден и без некаква цел...но јас бев упорна и при крајот сватив дека вредеше стрпливоста...

Не е точно. Гледајте го филмот па ќе сфатите дека филмот не вреди !
Ако го гледате овој досаден филм, сигурно нема да сфатите на крајот дека "вредеше да се гледа", туку ќе сфатите дека залудно сте изгубиле 2 часа и 16 минути.

П.С. Не е потребно да се замарате со филмови од пред 37 години !

П.П.С. Ако толку многу сакате да гледате некој филм, гледајте го The Killing Floor. Филмот е снимен во 2007 година и е фантастичен (за сите кои сакаат трилери). Јас филмот го изгледав пред 10 минути, и можам да кажам дека ќе ве изненади на крајот !!!

Поука до AnaMercury: Не се пишува "сватив" туку "сфатив"

добро, тоа е сепак твое мислење, но ако филмот е снимен пред 37год не значи дека не е квалитетен
П.С. не ми требаат поуки од тебе

za filmot Clockwork Orange treba da imate posebno rasplolozenie da go gledate , ne e nekoja akcija ili komedija pa vo sekoe vreme da sednes i da go gledas cisto od razonoda , jas ednas go gledav pred 4 god i dosta mi bese . Bez razlika so e sniman pred 37 god , toj ima kulten status .

П.С. Не е потребно да се замарате со филмови од пред 37 години !

Со колку филмови од пред 37 години си се замарал досега? Јас се замарав со еден филм од пред 37 години, Love Story (1970) и сега филмот официјално ми е во ТОП 5 романси на сите времиња. Исто така сум се замарал и со Breakfast at Tiffany's (1961) , Casablanca (1942),
b.gif
Gone with the Wind (1939) и сите беа супер. The Godfather (1972) e според сите анкети најдобар филм на сите времиња.

Колку е стар филмот нема врска, се зависи од расположение и вкус. Многу постари филмови имаа скапи преработки кои беа полоши од оригиналите. Новиот The Omen (2006) и стариот
b.gif

The Omen (1976). Новиот
b.gif
The Hitcher (2007) и стариот The Hitcher (1986). Новиот Get Carter (2000) и стариот Get Carter (1971)... Огромна разлика во корист на предходниците...

Не е проблемот со некој филм дали е стар. Уствари некогаш и е, има луѓе што воопшто не гледаат стари филмови па кога треба да се предложи филм треба да се спомне и годината, да не се изнервира некој после. Проблемот со филмови како оние на Cubrick e што може да воодушеват некого ама исто толку да разочараат некој друг. Тие се специфични и треба да се каже тоа кога се предлагаат за да не се излаже некој кој очекува сосема нормален филм а ќе види нешто друго. Вакви “ги сакаш-или-ги мразиш“ филмови се обично сите филмови на Cubrick, сите филмови на Tarantino и Rodriguez, сите филмови на Guy Ritchie, сите филмови со Jason Stathaм, сите филмови со Owen Wilson...

А за постарите филмови, обавезно замарајте се малку со нив. Ако ви се допаднат, ќе изградите сопствен вкус за филм, ќе знаете и какви филмови од новите ви одговараат и кои треба да ги избегнете. Ако не ви се допаднат, никому ништо, продолжете со вашиот избор да се изгледа се што е актуелно. И онака нема време за се...

Se soglasuvam so tebe , kolku prerabotki imam videno od nekoj filmovi toa e neso neverovatno , a ni eden ne e ni priblizno dobar kako originalot . Ke go zemam kako primer Get Carter , originalniot film so Michael Caine e zakon , prerabotkata so Sylvester Stallone bese katastrofa i dozivea celosen debakal , duri i bese niminiran za zlatna malina za najlos rimejk i najlos akter .

Se soglasuvam so tebe , kolku prerabotki imam videno od nekoj filmovi toa e neso neverovatno , a ni eden ne e ni priblizno dobar kako originalot . Ke go zemam kako primer Get Carter , originalniot film so Michael Caine e zakon , prerabotkata so Sylvester Stallone bese katastrofa i dozivea celosen debakal , duri i bese niminiran za zlatna malina za najlos rimejk i najlos akter .

Точно. Инаку и во преработката глумеше Мајкл Кејн (ама друга улога).
Истото можи да се кажи и за Кум. Колку и да се добри кецот и двојката, тројката е за класи полош.

Toa ti e , ili losi prodolzenija ili losi prerabotki , retko da najs nekoe dobro prodolzenie ili pak prerabotka , takov e slucajot so X men , prvite 2 filma bea zakon , 3-ot iako zaraboti mnogu pari , od fanovite bese iskritikuvan poradi slabata sodrzina . Spored moe mislenje fanovite se vo pravo , vo filmot bea staveni mnogu licnosti i nikoj od niv ne bese soodvetno obraboten , i ne e samo ovaj film , drug primer se filmovite za Supermen , Roki i sl .

Najbolje film e transporter.Koj go nema gleano neka go zeme odma.
Toa e mnogu dobra akcija,a baska na toa ima i 1 i 2.
Ne se znae koj e podobar.

Najbolje film e transporter.Koj go nema gleano neka go zeme odma.
Toa e mnogu dobra akcija,a baska na toa ima i 1 i 2.
Ne se znae koj e podobar.

Уф...:kesa:

Еден ден кога ќе изгледаш многу филмови и кога ќе се сетиш што си мислел за Транспортер има да паднеш од смеење :pos2:

За сега уживај во Транспортер и слични филмови, тоа е нормално за твоите години.

Поздрав и добредојде на форумов!

Ако сакате да умрете од смеење мора да ме послушате... Гледајте го dont be a menace to south central while drinking juice in the hood... Главни ликови се Waynes, (браќата) што глумат во Scary Movie и Little man.. Ќе пукнете од смеа...Мора да ме послушате

Ако сакате да умрете од смеење мора да ме послушате... Гледајте го dont be a menace to south central while drinking juice in the hood... Главни ликови се Waynes, (браќата) што глумат во Scary Movie и Little man.. Ќе пукнете од смеа...Мора да ме послушате

E aj ke te poslusam , a jas da ti go predlozam Bulletproof so Adam Sandler i Damon Wayans i How High so Redman i Method Man ! Dvata filmovi se zakon !

E aj ke te poslusam , a jas da ti go predlozam Bulletproof so Adam Sandler i Damon Wayans i How High so Redman i Method Man ! Dvata filmovi se zakon !

Булетпруф е глуп.
Хау Хај е закон комедија (црнци наркомани и стомак дате фати од смеа).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom