Нема врска големината на колата со погонот,имаш Е36 компакт со заден погон,имаш серија 1 со заден погон па не е лимузина,имаш Мазда МХ3 двосед со заден погон,СЛК Мерц итн.
Скоро сите коли имаат систем за стабилност што пролизгувањето е скоро невозможно,кај мене кога е уклучено АСЦ нема шанси да пролизга колку и да држиш на гас,така да тој страв од пролизгување е само мит и го имаат тие што никогаш не седнале да возат кола со заден погон.
аллександар Секоја кола што е наменета за агресивно возење и големи брзини се со заден погон,почни од Ферари,Ламбо итн.Огромната моќност мора да се пренесе на тркалата преку кардан или 4х4 заради подобра тракција.
Предна дава сигурност некоја,ама тој understeer у кривина те носи право у провалија или банкина,за разлика од задна што ке напраиш само круг од 180 степени.
Мој совет е сите што имаат лошо мислење за кола со заден погон е да седнат да повозат,слободно нека исклучат и системи за безбедност и да видат дека при нормални вожњи нема никаква разлика дури па и во лоши временски услови.Мене зимно време сите ме прашуваат како по снегот,па нели е зезнато,па незнам што,од тоа гледам дека многу луѓе имаат страв од заден погон а не ни седнале да возат.Само добри гуми,соодветни и нема да имате никакви проблеми.