Предавање Бошевски и Тентов

• Креатор на темата Креатор на темата goca
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ке снимам, не е проблем! Се надевам само дека ќе најдам добро место, и дека нема да го затемнуваат амфито за проекции.....

Ako snimanjeto ne ti e problem, javi mi se na lichni, za da se dogovorime.

Treba da imame i kontrola, back up. Nekoj drug?

Bilo kako bilo, onoj koj shto mozhe da snima, neka donese oprema za sekoj sluchaj.

Ајде апдејт, како минавте?

Кога снимките?

Кој се беше присутен?

На најкрато: Тентов и Бошевски се маестрални.Генијални.

Со право коментираа дека едино математичари и тоа Македонци може да го дешифрираат средниот текст од Каменот од Розета.
Маестрално го објаснија писмото, начинот на истражување, граматичките ситуации....едноставно, да не сквернавам, се надевам дека во скоро време некој ќе дигне на нет снимка, сите да видите.

Еднакво, се надевам дека ова беше само Генерална проба, и како што ми рече професорот, размислуваат (т.е. добиваат сугестии) дека треба ова да го направат и поофицијално пред поголем аудиториум.

Најавија понатамошни активности, не застануваат тука.

А амфитеатарот на ФЕИТ беше преполн, со луѓе од секакви профили и возрасти.

Браво за маестралните научници и нивниот труд!

Кога може да се очекува денес презентираните најнови истражувања да бидат објавени на нивната веб страна, дали нешто спомнаа за тоа ?

Јас не чув, барем.. Ама (подоцна разбрав дека камерманот пред мене бил) АнгПу (:)) веројатно ќе аплоудира материјал.

кажаа на А1 на вести
имаше извештај за настанот
фала богу што им текна
само сега да излезе целосна снимка од настанот да чуеме и ние нешто што не сме биле

Ako snimanjeto ne ti e problem, javi mi se na lichni, za da se dogovorime.

Treba da imame i kontrola, back up. Nekoj drug?

Bilo kako bilo, onoj koj shto mozhe da snima, neka donese oprema za sekoj sluchaj.
Јас бев, ама ништо од снимањето, у последен ред бев и многу слабо се гледаше и многу слабо се слушаше горе. Многу гужва беше....
А момците се феноменални, секоја чест!

dobro be vo ova kibernetsko vreme na sred elektrotehnicki nemase moznost vakva rabota da se snimi kako treba????.... jasno i glasno i veke da bede na net... znaete li be kakva inekcija na moral e toa za site makedonci sekade vo svetot...,ako e onaka strucno i kvalitetno napravena rabotata na dvajcava criptografi....i ako se spakuva vo asalna forma....

КОнретен, не барај муа во супата, влакно во јајцето, ем ќе се испосереме од мувишта купој, ем ќе сплетеме сто рала џемпери од влакната колку што сме килави, а само се фалиме на цела уста без потреба, причина или merit!

јас се извинувам, од моето место, и со мојот фото апарат успеав само толку да снимам... инаку беа присутни и телевизиски камери, еден владика, еден водител на тв програма, мислам дека беше на канал 5, еден администратор од кајгана форумот, еден новинар од „Македонско сонце“, и мнооогу „прост“ народ, меѓу кој бев и јас...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom