Пречекот на кошаркарите - впечатоци

• Креатор на темата Креатор на темата _Тони_
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе присуствувате на пречекот на Македонските кошаркари?

• Вкупно гласачи
    246
  • Гласањето е завршено на .
Ле јас гледав на ТВ, прејјако.. посебно она „Лестер Бо Меккелеб ОООО “ и моментот кога рече „ Да живее Македонија“. Клипот си го гледам по 10 пати на ден..
Не се влажни на тоа толку...10 пати ја гледам тројката на Илиевски со Литва.:D

makedonski-kosarkasi-300.jpg

v218254p0.jpg

Kako je Makedonija pratila i proslavila istorijski uspeh svojih košarkaša

Borče Mekejleb kao Aleksandar Veliki

http://srb.time.mk/read/8324c4be32/ee57dd5239/index.html

Браво за тебе.Но во некои други градови,албанците го славеа поразот на Македонија.Свиреа со коли и извикуваа;-Шпанија,Шпанија''.
Just sayin...

Жалам за тоа..Ни јас не го сфаќам нивното однесување а во никој случај ниту го оправдувам. Сепак се надевам дека преовладуваат оние со мислење и ставови како моите при што би сакала навистина да дојде тоа време кога сите заедно би се подрудиле да изградиме една подобра иднина во којашто ќе се радуваме на успесите на другиот и повеќе ќе се подржуваме.

Иначе, да се вратам пак на темата..Сител најави дека ќе ги има кошаркарите како гостини на вестите во 19 часот, но беше само Самарџиски :(, очекував да бидат сите или барем некои од нив.

П.С. прочитав и негде погоре дека некој го бараше делот каде што кошаркарите ја пеат песната Излези момче..Еве едно видео превземено од веб страната на Сител.

http://www.sitel.com.mk/video/maked...e-izlezi-momche-pravo-na-terasa-na-ploshtadot

Стара и нова историја(http://zoriv.blog.mk/)

colorcopy1656x506.jpg
Слика 1

Река од Французи ги пречекува и поздравува победничките сојзнички војски поминувајќи низ триумфалната порта во Париз на 25 Август, 1944 година, денот на ослободувањето на Париз
capturewiz011w.png
Слика 2
Река од Македонци ги пречекува и поздравува Македонските херои поминувајќи низ тримфалната порта во Скопје на 19 Септември, 2011 година(y)(y)

Браво за тебе.Но во некои други градови,албанците го славеа поразот на Македонија.Свиреа со коли и извикуваа;-Шпанија,Шпанија''.
Just sayin...
Или со вакви работи по весници:
http://www.botasot.info/def.php?gjuha=0&category=12&id=136604
А sweetzzinna фала ти искрено за честитките и за ова шо го пиша.Сите сме луѓе изгледа ,некој појќе некој помалку.

Да не си правиме бајрами на мозокот 99,9 % од шипците во Македонија славеа кога изгубивме од Шпанија.Кога победивме против Литванија деловите кајшто живеат шипци беше штама.Кога победивме против Литванија имаше мавање со камења кај Калето(Стара чаршија)

Браво ЕСМА!
Есма е позната како голем патриот, и уметник кој љубовта кон својата земја ја нагласува на сите настапи низ светот. Блиски пријатели на Реџепова велат дека била многу возбудена и гласно навивала за време на целиот напревар. "Есма со нацртано македонско знаме на лицето, скокаше и викаше заедно со сите нејзини помлади колеги, ", велат пријатели на фолк кралицата. Откако нашите кошаркари загубија од руските, Есма неколку пати повторила: "Нема тагување, голема е Македонија."
A23C1C35FB5BE44E8A0787B86329EC86.jpg

http://www.vest.com.mk/?ItemID=29A7912167CFE142A5DF05DEB100E4C7

Ја како што приметив во Куманово коа се славеше победа на Македонија против Литванија имаше доста албанци кои отпозравуваа за победата дури имаше и некои кои носеа МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ што е првпат да гледам и ми беше чудно-дури и знам лично некои кои цело време навиваа првпат баш како и МАКЕДОНЦИТЕ!! Браво. Сега знам дека уште огромен дел од нив не ја чувствуваат МАКЕДОНИЈА како своја ТАТКОВИНА меѓутоа баш сум среќен што гледам дека веќе и тие почнуваат полека како идат новите нивни генерации да сваќаат дека и тие треба да се грижат за државата у која живеат. У секој случај за поздравување е што се гледа некој напредок у нивните ставови!!!
Инаку пред едно 10 години бев на Македонија -Египет пријателска во Куманово и сите албанци навиваа за Египет!! Сега ова што го гледав овие денови -има напредок некој макар и минимален -БРАВО!!
Меѓутоа мора да ги пофалам и СРБОМАНИТЕ кои полека се трансформираат у Македонци-ПАТРИОТИ! Баш ми беше убаво коа не видов ни едно српско знаме за разлика од порано коа на митинзите на Бране во Куманово 60% беа СРПСКИ ЗНАМИЊА.

Јас бев на аеродром и се беше супер организирано, на плоштад останав кратко имаше премногу гужва, али сеа ми е ептен криво шо не останав до крај, ги глеав на тв вечерта али не е тоа- тоа, посплотен и повесел тим не сме имале, вреди да се слави за нашите херои. најак перо антиќ го прашуваат како е да се биде згоден, успешен и Македонец и он најладнокрвно : најважно е да си Македонец, се друго може да се среди. Најак, а со Бо ми се супер тандем ко браќа.

Излези Милчин право на тераса
да видат сите каква си гнаса
Македонија знае дека си кодош
грчки шпиун и најголем олош

Излези Најчевска право на тераса
затвори ја нечистата уста
ќе си останеш сама и пуста.

Излези Секуловска право на тераса
и не ја треси празната глава
ти се смее народ, гуска си права

Излези Беличанец право на тераса
фашисти барај кај Сорос
ти си негов најголем орос(пија).

10 пати ја гледам тројката на Илиевски со Литва.:D

јас од кога се одигра мечот секој ден по 10тина пати ја гледам тројката. де на јутуб со српски , германски , англиски коментатор + со гласот на зверот игорче трпески . после се префрлувам на последниот напад , кога промашуваат за победа литванците . го гледам 100 пати. пратам секој наш играч како реагира , па нашите навивачи како реагираат .Милина , не знам што да кажам , да ме оставиш до крајот на животот би ги гледал тие мигови.

Моментот кога Илиевски збрцува тројка за водство , и кога скока во рацете на Антич :vozbud:

п.с "ау , ој какуј кашмар , он забил , ета Владо Илиевски забил триечка" - рускиот коментатор по тројката на Илиевски .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom