Преболена љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Tender Girl
  • Време на започнување Време на започнување
Но никој не нагласи дека кога љубиш, секогаш постои ризик да бидеш повреден...

Зар треба да се нагласува?..
Мислам дека таа лекција секој ја има научено, а и повторено едно милион пати... :smir:

Зар треба да се нагласува?..
Мислам дека таа лекција секој ја има научено, а и повторено едно милион пати... :smir:

Да, но јас мислев дека после долго време страдање за една иста невозвратена љубов, после можеш да продолжиш да сакаш но без да те боли веќе, да ти биде преболено.:)
Но, не бива тоа.Сега сфатив.:pipi:

Да, но јас мислев дека после долго време страдање за една иста невозвратена љубов, после можеш да продолжиш да сакаш но без да те боли веќе, да ти биде преболено.:)
Но, не бива тоа.Сега сфатив.:pipi:

Болката не можи да пресуши :smir:

NIsto ne se preboluva dodeka se sekavas deka imalo nesto, znaci dodeka ti e negdeka u memoria ne ti e preboleno i nikogas nema da bide. Edna rabota ima, sto i da mislis dali e preboleno ili ne samo ako veruvas vo toa kolku e i da ne e vistina kolku i da znaes deka samiot si se lazes, ke dojde vreme koga toa ke stane stvarnost. Vgradeno nie vo mozok zelbata za zivot, i koga i da e ke sfatis kolku te boli i znaes deka moras da veruvas deka e kraj za nekad u bliska ili dalecna idnina ke pomine, deka taa ljubov od novo ke se pojavi vo nekoja druga osoba i ke bides pak sreken. Toa e dobrata ili surovata vistina. Veruvaj i ke stane vistina. Po moe nikogas nemoze da se preboli ljubovta ,ako znaes deka iskreno si sakal i deka taa osoba iskreno deka te sakala i nisto ne bilo namerno napraveno duri i da se slucilo ne daj boze namerno deka moze da se prosti ili resi problemot. No tuka doaga prasanjeto dali imas sila za toa, dali sakas da imas sila za toa, znaci pak na kraj moras vo nesto da pocnes da veruvas. Ako veruvas deka nemas sila taka i ke se custvuvas. No sekogas pred sto i da odlucis treba da ja pobaras vistinata na rabotite vo sebe i vo taa osoba sto si se zaljubil. Kako i zosto i sto se slucilo, a po toa mozes da pocnes da veruvas vo toa so ke go pocustvuvas ( ova za mene e pozelno zatoa sto barem togas 100% bi mozel da si siguren/na deka vo toa sto ke odlucis da veruvas e vistinskoto). Za mene e baraj gi pricinite i vistinskata vistina pa odluci. Vo globala se sveduva na edna stvar vo sto i da veruvas koga togas ke stane tvoja vistina (od tebe zavisi so kolkav rizik si pocnal da veruvas vo toa ), no vo globala golemi sansi da ne e pravata vistina ( kako i da e rizik, znaci mozes i da ja pogodis, a moze i ne, zosto da ne go namalis toj rizik). VO ljubovta ili dva zivota se soedinuvaat vo sreka i vo nov zivot, ili vo taga, povredi i bolki, kako i da e nikogas nema da bideme isti.

Мислам дека сепак, љубовта е многу приватна работа и секој различно ја доживува. За љубов кон партнер, ако некогаш сум сакала некого, ќе го сакам секогаш, без разлика на што. Можеби само начинот на љубов ќе се смени, кон пријателска љубов, како почит и т.н.

Еј, интересна дискусија сте разврзале тука, баш убави мислења прочитав. Преболена љубов за мене е кога ништо не ме потсетува на таа љубов, не чувствувам тага што не ни успеало и што не сме заедно, а чувствувам олеснување и подготвеност да сакам повторно. Целосно ослободување на мислите, чувствата, размислувањата.
Многу е убаво кога ќе го почувствуваш ова, болка нема. Како повторно раѓање.

Преболена , значи болела додека траела...Значи нечинела...Преплетена е со еден куп погрешни емоции за погрешна личност, каења, грешки, замарања, оптоварувања на духот и психата....Замор, тежина...Едноставно те тиштела и убивала, но "убавината" сам си ја создавал...
Значи, ако била вистинска љубов, не постои преболување...Таа вечно постои и не сакаме да ја преболиме.

Да не се повторувам во целост се согласувам со Crazy in Love и The Goddess

Ако решиш да ја преболиш неам веќе емоции ти преостануваат само спомени и рамнодушност кон таа особа.

Непреболена љубов мислам дека е сосема јасно што значи но...преболена љубов?

Како би ја објасниле вие ? Сепак е љубов нели?
преболена љубов би кажал дека е кога некоја љубов веќе си ја преболил заборавил поретко помислуваш на неа а додека непреболена е кога не си веќе со љубовта а постојано ти е во мисли кога помислуваш на неа ти летаат пеперутки во стомак и то...:toe:

Се согласувам со некои од горните коментари...преболена љубов е некоја љубов која си ја заборавил,за кој/а не чуствуваш повеке ништо...сум имала такви ситуации,тие моменти се најтешки додека не ја заборавиш личноста која си ја сакал.

Преболена љубов: го сакам, ама сум се помирила дека никогаш нема да бидеме заедно. Едноставно сум сфатила дека не можам да бидам среќна со него заради суштински несогласувања во карактери или проблеми кои сме се обиделе да ги надминеме, но не сме успеале.

Наместо да дадам сопствено мислење - ја цитирам екс машина.

VO ljubovta ili dva zivota se soedinuvaat vo sreka i vo nov zivot, ili vo taga, povredi i bolki, kako i da e nikogas nema da bideme isti.

Иако поради латиницата, единствениот пасус и долгите не многу поврзани реченици тешко ти се доловува поентата - убав пост.
Последнава реченица ми остави впечаток. Многу добро кажано.

Prebolena ljubov - "ljubov" koja sto ne bila ljubov.

Вистинската љубов неможе да се преболи,може само малце да зарасне раната,ама целосно да се преболи тешко.

pa spored mene prebolena ljubov e taa sto veke kon doticniot niee sees no i ne se zamaram za nisto vo vrska so nego ni dali ima devojka ne niso ednostavno se e oladeno; a za neprebolene e taa sto uste me maci kako sto sega mi e periodov kade sto iako nesme zaedno vise 6 meseci jas use go sakam iako sum imala vrska posle nego niedna ne bila kako taa i nikoj mislam deka nema da zasakam kako nego iako ne sme zaedno od xx pricini.Toa e zivotot ponekogas surov ni nametnuva nekogas drugi pravila:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom