Преболена љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Tender Girl
  • Време на започнување Време на започнување
Дивајн...само нешто да те прашам: Може ли истовремено да сакаш некој но и да ти биде преболен? Или тоа се дисјунктни поими?:) Ако го сакаш-не ти е преболен...ако ти е преболен-не го сакаш? :)
Значи не се разбираме и не:podsmev:
Туку, неможе да сакам некој и да ми биде преболен и неможам да преболам некој што го сакам сеуште. Незнам каде не се разбираме.
Еве малку подетално ... ако некого сакам, па ете од икс причини раскинуваме, секако дека извесен период после тоа ќе ме боли без оглед на тоа кој кому згрешил. Љубовта не се гаси преку вечер, па нормално ќе боли некое време и ако очигледно нема шанси за враќање во истата врска ќе се трудам да го преболам. Откако ќе го преболам јас тој човек повеќе не го сакам. Ќе се сеќавам на него понекогаш со радост или тага, но јас кон него сум рамнодушна од моментот кога сум го преболела. Тоа не е момент секако, но ете така да се каже ...

Не сакам темава да ја претворам во дискусија за тоа дали јас сум ја преболела таа личност или не, но сепак...во корист на темава е да разјасниме некои работи.:)
Ако го прочита мојот пост во којшто кажав што значи за мене преболена љубов, сеуште мислиш дека се залажувам, дека посакувам да биде преболена а не ми е?
Да не се враќаме отпочеток, за мене оваа ситуација има еден одговор ... ако јас мислам на некого постојано, а додека мислам нешто во мене не е мирно - јас не сум го преболела без оглед што кажувам или мислам.

Уште нешто...ако некоја љубов е заборавена т.е. чувствата исчезнале, избледале (ватевр :)) не значи и дека е преболена.За да преболиш нешто...како прво и основно треба да те боли, за потоа да кажеш дека си го преболил.А секоја љубов што заради х причини, припаѓа на минатото, не мора да значи дека е преболена.Можеби не ни дошло до болка, или до таа јачина на болка што доведува до преболување...Можеби љубовта исчезнала без предтоа да осети било каква болка...
Да де, така е. Ама нели зборуваме за љубов која болела. Значи таквата не постои откако ќе се преболи.

А што значи? Дека можеби го сакаш како брат?:)
Демн...сепак, мислев на љубов поинаква од другарска, братска, родителска...љубов меѓу маж и жена.

Откако ќе го ( не мислам на тебе лично ) преболиш, не постои повеќе љубов, посебно не љубов како “онаа“ помеѓу маж и жена. Откако ќе преболиш некој, местото за маж во приказната ќе го заземе некој друг.
Не може ти ем да го преболиш и да си продолжиш со животот, ем да го сакаш сеуште.:)

ако јас мислам на некого постојано, а додека мислам нешто во мене не е мирно - јас не сум го преболела без оглед што кажувам или мислам.

Да, не е мирно, сеуште е присутна љубовта но не и болката што некогаш си ја чувствувала поради таа љубов.Затоа велам-преболена љубов.

зборуваме за љубов која болела. Значи таквата не постои откако ќе се преболи.

Покрај тоа што болела, таа љубов исто така ти пружила и прекрасни моменти исполнети со неизмерна радост.Откако ќе ја преболиш, може да продолжи да постои но веќе не боли.Негативните чувства (не знам како поинаку да се изразам) како што е болката (а понекогаш и очај, презир...) ќе исчезнат и ќе останат само позитивните.Може да заврши-не велам не, но не мора.

Се извинувам ако станав досадна со репликите, но сепак ова е форум нели.Нема причина да чуваме страници.:)

Да, не е мирно, сеуште е присутна љубовта но не и болката што некогаш си ја чувствувала поради таа љубов.Затоа велам-преболена љубов.

Покрај тоа што болела, таа љубов исто така ти пружила и прекрасни моменти исполнети со неизмерна радост.Откако ќе ја преболиш, може да продолжи да постои но веќе не боли.Негативните чувства (не знам како поинаку да се изразам) како што е болката (а понекогаш и очај, презир...) ќе исчезнат и ќе останат само позитивните.Може да заврши-не велам не, но не мора.

Се извинувам ако станав досадна со репликите, но сепак ова е форум нели.Нема причина да чуваме страници.:)

Ако си ја преболил, значи дека повеќе не е присутна, а не може да биде присутно нешто што го нема. ( :pos: )

И МОРА да заврши, па да бидеш сигурен дека си ја преболил личноста, ако не заврши значи дека сеуште постојат чувства некакви.

И конечно мислам дека те разбрав што кажуваш.:)
Ти викаш дека преболување е само кога нема да има повеќе тага, болка, празнина и кога ќе остане само она убавото.
Преболување не значи само да исчезнат негативните чувства, туку и позитивните. Барем јас така го гледам, како нешто кое спомените ги прави само спомени и притоа истите не ти причинуваат никакви чувства.:)

П.С. Се извинувам што непрозвана реплицирав.:smir:

Ако си ја преболил, значи дека повеќе не е присутна, а не може да биде присутно нешто што го нема. ( :pos: )

И МОРА да заврши, па да бидеш сигурен дека си ја преболил личноста, ако не заврши значи дека сеуште постојат чувства некакви.

И конечно мислам дека те разбрав што кажуваш.:)
Ти викаш дека преболување е само кога нема да има повеќе тага, болка, празнина и кога ќе остане само она убавото.
Преболување не значи само да исчезнат негативните чувства, туку и позитивните. Барем јас така го гледам, како нешто кое спомените ги прави само спомени и притоа истите не ти причинуваат никакви чувства.:)

П.С. Се извинувам што непрозвана реплицирав.:smir:

Токму така.Ќе се сеќаваш на таа личност,но нема да имаш чувства.Е сега ако сака човек да се залажува и да си вика да така се преболува...само лошото ќе го нема,а добрите чувства ќе останат,тоа е друго.

Ако некој сеуште го сакаш не е преболување.Ако и по 3-4 години,сеуште ти фали,го сакаш - тоа е љубов и не,не си го преболела.

Кога нема веќе емоции - Преболување

А вистинска љубов не се преболува.

Што е дискутабилно прашање и времето покажува дали е вистинска љубов!

Како и да е...мило ми е што конечно сфативте што зборам цело време :)

Секој си има своја теорија за љубовта.:smir:

Така е! Секој си ја сфаќа љубовта на свој сопствен начин а врз основа на тоа и се што е поврзано со неа.Така што тоа што за мене е преболена љубов за тебе не е а за некој трет не е ни моето ни твоето така да секој со своето :smir:

Сега веќе се разбираме малку повеќе, но сепак не може и вака да се формулира тоа. Има болка и болка. Има болка поради тоа што не си заедно повеќе со партнерот, има болка која тој ти ја нанел и која може да биде различна итн. Сепак, која и да е, неможе да се преболи, па преку неа повторно да се сака чисто како некогаш. Не се живее од лошите спомени, но ако ги има, тешко дека некој и може без нив. Незнам, не мора да значи дека е така кај секого, сепак јас си тргнувам од себе.

А не. Еве едноставен и посекојдневен пример. Сме се сложувале многу, сме имале супер врска, но ете во даден момент тој ме изневерува од било кои причини. После тоа мене ме боли, па кога ќе го преболам тоа, повторно да чувствувам љубов кон истата личност?
Љубовта пружа прекрасни моменти да, но знаеш како оди ... тешко е да се изгради нешто убаво, а истото за еден миг може да го уништи еден погрешен момент, а посебно личната болка.
Сепак и ова не мора да е некое правило ... пак ќе кажам, има болки и болки и болки ...:toe:

Во никој случај. Досадно е кога нема околу што да дискутираме т.е. разменуваме ставови и мислења.:smir:

Беше некогаш некој што го ценев многу,му верував,го сакав како никој и уживав во моментите со него..по извесно време се претвори во минато,заборав ...Сепак не ја преболев љубовта кон него..не ги преболев тие убави моменти ...едноставно никогаш нема да ја преболам таа љубов, секогаш ќе остане во мене,во моето срце и во моите мисли!Само што ќе бидат заборав убавите моменти...Сега му ставив крај,ЦРТА зашто нејќам да се повредувам уште...и постигнав он да сфати како е кога некој си игра курташак* ..Му значам ама изглеа касно ќе сфати што губи...Можам да кажам само дека СЕКОГАШ ќе остане во мене!и никогап таа љубов нема да успеам да ја заборавам..секогаш ќе ми значи!!!!!!!:pipi:

Posle teskata i bolna 1 ljubov mislev se mi se srusi bev vo teska depresija mnogu vreme se sekavam dobro na prvite 2 nedeli ne stanuvav od krevet ,ne se mijav lice ne sakav da vidam nikoj mislev umiram .po nea dojde i 2 ljubov daleku podobro ja prebolev i sega veke nemam custva za ljubov uspesno se operirav 2 pati dosta mi e.sakam samo da kazam deka veremto leci se kaj nekoj porano kaj nekoj pokasno ali ke bide..........

Сега дури почнувам да се согласувам со Дивајн, Crazy in Love, Маwечко и со сите други што си стоеја на ставот дека не можеш да преболиш некого, ако се' уште го сакаш.

Се додека сакаш некој, постои веројатност да бидеш повреден поради таа љубов.Никогаш не можеш со сигурност да кажеш дека нема да има повеќе болка, штом љубовта не си е отидена.Колку и да си страдал претходно, повторно може да те заболат некои работи поврзани со дотичната личност, нема да останеш рамнодушен...:pipi:

Преболена љубов значи дека не постојат емоции спрема личноста која си ја сакал/а. Преболена љубов можеби би ја ставила во групата голема љубов ашто можеби и да била голема но со текот на времето страстите згаснале. Не би ја ставила во групата на вечна љубов и љубовта на мојот живот зашто тука не постојат емоции. Мада ако веќе станува збор за преболена љубов тука не станува збор за некоја си огромна љубов зашто ако си сакал/а премногу и со цело срце неможеш да ја преболиш саканата особа.

...преболена љубов е тогаш кога во себе ќе расчистиш дека нема веќе емоции кога и да го видиш :toe:[/quote]

se sto sakav jas da kazam...:smir:

Пред малку одговарав на темата Голема љубов.И покрај тоа што реков дека таа што ја имав-заврши, сепак се замислив за нешто...дали всушност завршила или фактот што ја преболев ме наведува да мислам така.

Непреболена љубов мислам дека е сосема јасно што значи но...преболена љубов?

Како би ја објасниле вие ? Сепак е љубов нели?

Јас после ќе се изјаснам.
:salut:

Не знам дали е баш љубов.. Јас сум од оние луѓе кои веруваат дека ако еднаш се заљубиш, никогаш не можиш да заборавиш.
Така што, преболена љубов за мене не би била љубов, туку некој занес или страст спрема одредена личност.
Ако си ја преболила личноста, значи не си ја ни сакала вистински.

преболена љубов е тогаш кога во себе ќе расчистиш дека нема веќе емоции кога и да го видиш :toe:

se sto sakav jas da kazam...:smir:

Да, речиси сите тоа го рекоа, но никој не нагласи дека кога љубиш, секогаш постои ризик да бидеш повреден...Љубовта не е болка, во никој случај, но болката лесно може да се појави кога има емоции (од х причини).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom