N
Nessa Alcarin
Гостин
Колку само површно гледаш на работите, тоа е чудо ...Па она е бре пантеист. Не ја глеаш?
Треба нешо од WoW да имаш аватар и ник и готово, пантеист си.

Но не ни сакам да ме запознаеш, што всушност сум јас...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Колку само површно гледаш на работите, тоа е чудо ...Па она е бре пантеист. Не ја глеаш?
Треба нешо од WoW да имаш аватар и ник и готово, пантеист си.

Би му акнала еден бокс да можеш?Колку само површно гледаш на работите, тоа е чудо ...
Но не ни сакам да ме запознаеш, што всушност сум јас...

I'm a Lover, not a Fighter...Би му акнала еден бокс да можеш?![]()

Што е тоа пантеист?
За да ги љубиш сите, не ти се потребни факти и докази, доволни ти се делата, ставовите, мислењата.....Што да ми веруваш? Дека ги (пак ќе го искористам изворниот збор на форумџијката -) љубам луѓето?
Немој да ми веруваш. Нема верување. Има само научни докази и суви факти. Ако тие тебе ти велат дека сум религиозен шовинист и мизантроп - тоа и сум, a овде изглеа лажно се претставувам лажно како некаков хуманист.
Ако моите постови тебе ти делуваат така - тогаш така е. Вербата е измислена работа, нешо електрични празнења у кора од мозок и слични ствари.

Роуг? Друид? Дете од неколкунаесет годинки?Но не ни сакам да ме запознаеш, што всушност сум јас...
I'm a Lover, not a Fighter...![]()
Те копка а?Роуг? Друид? Дете од неколкунаесет годинки?
кој би рекол....Те копка а?
Не играм WOW, играм DotA и имам 27 години
Па затоа што ограничениот ум ја гледа жената на 27 години како мајка со маж и две деца ... А да и да не заборавам, да биде потчинета на мажот ...кој би рекол....
Оваа тема е започната се со цел да видиме што преставува Православието.
Дали оди паралелно со она кое Библијата го вика, и да се види до каде одат нивните нововерства.
--- надополнето: Nov 15, 2011 11:07 AM ---
Прашање
дали може објаснување за крштевање на мали бебинња? Од каде се појавува тоа? бидејќи Библијата е јасна за воденото Крштевање
хахах и ти не си лош/a
--- надополнето: Nov 15, 2011 1:59 PM ---
Овој тип на дискусија ми се допаѓа.
вака прво ако пишеш дека нешто пишува во Библијата пиши каде се наоѓа.
второ Зошто Исус се крштеваше?
- Матеј 3:
13
Тогаш Исус дојде од Галилеја до Јордан при Јована, за да се крсти од него.
14 А Јован го одвраќаше, велејќи: „Јас имам потреба да се крстам од Тебе, а Ти доаѓаш при мене?”15 А Исус му одговори: „Позволи го сега тоа, зашто така ни прилега да ја исполниме сета правда.” Тогаш тој Му позволи.