Ipsissimus
P.I.
Само тие?! Зарем Исус не ви наложи да ги сакате и непријателите?Нема омраза кај сите.
Ја ги љубам ( - го користам твојот израз) сите кои го прифатија Господ Бог Исус Христос за свој личен спасител.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Само тие?! Зарем Исус не ви наложи да ги сакате и непријателите?Нема омраза кај сите.
Ја ги љубам ( - го користам твојот израз) сите кои го прифатија Господ Бог Исус Христос за свој личен спасител.
Никаде не го имам во постот зборот "само".Само тие?! Зарем Исус не ви наложи да ги сакате и непријателите?![]()
Ај да ти верувам, иако според твоите постови, не добивам таков впечаток.Никаде не го имам во постот зборот "само".
На пример: - Ако кажам дека ја почитувам науката, не значи дека ништо друго не почитувам.
И тие се луѓе како нас, и да разговарам со нив, не значи дека ќе се сложам. Според мене вистински Христијанин се води само по Библијата (стар и нов завет), бидејќи тоа е суштината на тоа верување. Е сега ние што сакаме малце да ја превртиме верата како нас ни одговара, за материјални или духовни добра ...Каде јас се декларирав како верник? Прочита некаде?
И ако ти си неверник(еве јас не знам што си) од кај знаеш каков треба да биде верникот? Да не имаш разговарано со Митрополитот струмички Наум или пак со пасторот Иван Грозданов или со некој друг?
Ако ги љубиш сите, љуби ги... Не поставувај услови ... Според ова горе, ти чуствуваш омраза кон Атеисти, Пантеисти, Евреи, Будисти, Сатанисти, Исламисти, и други -исти кои не го делат твоето мислење.Нема омраза кај сите.
Што да ми веруваш? Дека ги (пак ќе го искористам изворниот збор на форумџијката -) љубам луѓето?Ај да ти верувам, иако според твоите постови, не добивам таков впечаток.
Што е тоа пантеист?Погоре Мики1 спомна дека звучам како Протестант, не сум Протестант, Пантеист сум... А тоа што повеќе ги почитувам Протестантите со нивната верба е факт, бидејќи навистина знаат во што веруваат.
Па јас...Што е тоа пантеист?
Одговор је у шишу*:Ако ги љубиш сите, љуби ги... Не поставувај услови ... Според ова горе, ти чуствуваш омраза кон Атеисти, Пантеисти, Евреи, Будисти, Сатанисти, Исламисти, и други -исти кои не го делат твоето мислење.
Само тие?! Зарем Исус не ви наложи да ги сакате и непријателите?![]()
Никаде не го имам во постот зборот "само".
На пример: - Ако кажам дека ја почитувам науката, не значи дека ништо друго не почитувам.
Па јас...![]()
Па она е бре пантеист. Не ја глеаш?Тоа не помага многу. Сакам да ми објаснеш што е тоа пантеист...
![]()
Ме зезаш или да?Тоа не помага многу. Сакам да ми објаснеш што е тоа пантеист...
![]()
Не се нервирај де ...ПРВОСЛАВ БОГА.
МОЖЕШ ДА ПРОЧИТАШ. Е ОД ТАМУ Е ИМЕТО.
ПРВИ КОЈ ГО СЛАВЕЛЕ БОГА.
СВ.ПАВЛЕ ЗАШТО СЕ РАЗИШОЛ СО СВ.ПЕТАР.
РАДИ НАС. НАС ПРВ НИ ПРЕНЕЛ СЛАВЕЊЕ НА БОГА.
ЗАТОА ИМАМЕ ЕДНО ЦРКВИЧЕ ВО ВРАНИШТЕ,СТРУГА Од 1 ВЕК.
ЗАТОА ИМАМЕ 4 БАЗИЛИКИ од 1-4 ВЕК.
ВО МАРВИНЦИ. 2 век.
ПА ТИ ГЛЕДАЈ ПОТЕКЛО НА ИМЕТО.
ДЕНЕШНОТО СЛАВЈАНСТО ПРАВОСЛАВСТВО. Е МНОГУ ПОРАН ТЕРМИН.
А ПРЕСЕЛБАТА НЕ Е НА НАРОДИ. ТУКУ НА КУЛТУРА. ОД ТУКА ПА НАТАМУ.
Џабе пишуеш со големи букви коа фонтот не ти е барем 22-ка.ПРВОСЛАВ БОГА.
МОЖЕШ ДА ПРОЧИТАШ. Е ОД ТАМУ Е ИМЕТО.
ПРВИ КОЈ ГО СЛАВЕЛЕ БОГА.
СВ.ПАВЛЕ ЗАШТО СЕ РАЗИШОЛ СО СВ.ПЕТАР.
РАДИ НАС. НАС ПРВ НИ ПРЕНЕЛ СЛАВЕЊЕ НА БОГА.
ЗАТОА ИМАМЕ ЕДНО ЦРКВИЧЕ ВО ВРАНИШТЕ,СТРУГА Од 1 ВЕК.
ЗАТОА ИМАМЕ 4 БАЗИЛИКИ од 1-4 ВЕК.
ВО МАРВИНЦИ. 2 век.
ПА ТИ ГЛЕДАЈ ПОТЕКЛО НА ИМЕТО.
ДЕНЕШНОТО СЛАВЈАНСТО ПРАВОСЛАВСТВО. Е МНОГУ ПОРАН ТЕРМИН.
А ПРЕСЕЛБАТА НЕ Е НА НАРОДИ. ТУКУ НА КУЛТУРА. ОД ТУКА ПА НАТАМУ.
И тие се луѓе како нас, и да разговарам со нив, не значи дека ќе се сложам. Според мене вистински Христијанин се води само по Библијата (стар и нов завет), бидејќи тоа е суштината на тоа верување. Е сега ние што сакаме малце да ја превртиме верата како нас ни одговара, за материјални или духовни добра ...
Погоре Мики1 спомна дека звучам како Протестант, не сум Протестант, Пантеист сум... А тоа што повеќе ги почитувам Протестантите со нивната верба е факт, бидејќи навистина знаат во што веруваат.
--- надополнето: Nov 15, 2011 3:15 PM ---
Ако ги љубиш сите, љуби ги... Не поставувај услови ... Според ова горе, ти чуствуваш омраза кон Атеисти, Пантеисти, Евреи, Будисти, Сатанисти, Исламисти, и други -исти кои не го делат твоето мислење.