Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Би сакал да ни раскажеш нешто повеќе во врска со тоа...мислам дека имам доволно, барем за нешто од тоа
Струмикс.. мислам и останатите...
дај нешто што има закон или сеедно за нарушување на приватноста, следење, психичко малтретирање, досаѓање на телефон и замарање?
како оди постапка и такви ствари... ?
мхм.. а неможе ништо помалку комплицирано?
ете заш си го мразам факултетот.. ебате све мора да се искомплицира...
инаку Агора нејќеш да знаеш верувај
еве боза прашање за правнициве.
Каква е процедурата за купување на недвижен имот кој е во сопственост на повеќе сопственици .
Дело од мало значење, така да...нема кривично дело, нема основ за гонење...а види и од кога почнуваат да важат новите цени.OK, da prasam nesto: Pred nekoj den odev za Veles i na patarinata pred Veles i za nazad nakaj Skopje mi naplatija po 80 denari za patarina. Ja znaev deka patarinata trebase da se namali na 60 denari ama ne bev siguren i si premolcav. Denes gledam deka od toj den trebalo a naplatuvaat po 60 denari. dali ima osnov za tuzba nekoja ili da odam sluzbeno samo preku MVR za krivicna prijava nekoja za nezakonsko rabotenje. Toa ce treba da podnesam Sl. Beleska do moite da gi izvestam za nastanot ama veruvam deka ce ja zataskaat rabotata posto se raboti za drzavna firma. Dali imam ja osnov da gi tuzam za izmama da receme na nekoja pogolema suma. Da pomnozime sumata na izmama so 1000 i ce dojdeme do nekoj dogovor. Cekam od kolegite pravnici sovet. Ne mi e jasna rabotava, posto mene me ostetile ama dali imam pravo da baram pogolema suma za osteta. Vaka mi imaat ukradeno 40 denari. Ama i tie ce si gi baram, moi se![]()
Епа...не си надлежен да гониш по други закони, кога во другиот закон има одредено надлежност на некој друг орган.Kolku sto vidov do sega po zakonive, vo zakonot za javni patista stoi kazna za firmata ako ne izdade smetka za patarinata i za liceto ako ne ja cuva smetkata od patarinata ili ako ne plati. Ama za vakov slucaj nema nisto kazna u zakonot. Znaci ce treba po drug zakon da gi gonam. A nadlezni za kontrola se kolku sto razbrav od zakonot Inspektorat za transport ( valjda taka se vikase ) od Ministerstvo za transport.
Баш ме интересира како го откри?можам да го тужам комшијата што со месеци ми крадел интернет и кабловска?
а мене баш ме интересира до коа ќе те трпат со твоите глупави коментари.Баш ме интересира како го откри?