Правна помош и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Како доказ во обвинителниот акт е наведен видео клипот кој бил доставен до обвинителството од страна на родителите на бебето. Нема тука никакво youtube, facebook и глупости. Запазена си е постапката, судијата на претходна постапка земајќи го во предвид доказот утврдил дека е потребно да биде изречен притвор на осомничената поради постоење на околности предвидени за изрекување на мерка притвор согласно ЗКП.

Јавноста има влијание ама не може судија да изрече притвор врз основа на притисок од јавноста. Во нашиот систем секојдневно се изрекува притвор како добро утро (што не е оправдан), а сите баш се фатија за овој случај со прашања зашто притвор, како притвор, не била водена постапка како што треба трт мрт.
Незнам зошто мене ме цитираш, истото го имам напишано горе под кои услови и како се изрекува мерка притвор. Нормално дека ќе се злоупотребува тоа, има најразлични основи, може да се манипулира..

Е сега незнам дали е запазена постапката, незнам ни дали со пријавата е приложен клипот како доказ, post festum нормално дека ќе има вакви изјави.
Никаде не реков дека врз основа на притисокот од јавноста некој донел таква одлука - незнам како го протолкува ова, реков дека многу веројатно не е водена комплетна постапка од многу причини.[DOUBLEPOST=1443393877][/DOUBLEPOST]
A za koe kr. delo ke ja obvinuvaat?
Запуштање и малтретирање на малолетно дете од чл. 201 од КЗ

Незнам зошто мене ме цитираш, истото го имам напишано горе под кои услови и како се изрекува мерка притвор. Нормално дека ќе се злоупотребува тоа, има најразлични основи, може да се манипулира..

Е сега незнам дали е запазена постапката, незнам ни дали со пријавата е приложен клипот како доказ, post festum нормално дека ќе има вакви изјави.
Никаде не реков дека врз основа на притисокот од јавноста некој донел таква одлука - незнам како го протолкува ова, реков дека многу веројатно не е водена комплетна постапка од многу причини.[DOUBLEPOST=1443393877][/DOUBLEPOST]
Запуштање и малтретирање на малолетно дете од чл. 201 од КЗ

Те цитирав од единствена причина само да ги појаснам работите на членовите на форумов кои не се правници.

Кога се работи за малолетно лице, односно за заштита на неговите права, секако дека постапката добива извесен приоритет и тежина, неговите права се de facto и de jure кренати на пиедестал во однос на правата на осомничената, како во овој случај така и во сите случаи во кои жртвата е малолетно лице. Судот ја прифатил снимката како доказ со образложение дека во прашање се права на малолетно лице (бебе кое не може да сведочи и кај кое е можен траен белег во развојот на личноста поради нанесените трауми).

Сега ги прашувам сите членови што аргументирале погоре: Која приватност е загрозена? За какво работно место станува збор? Дали била пријавена како дадилка со соодветен работен однос и како тоа лошите родители се криви зошто вработиле дадилка на црно и со тоа ја оштетиле државата.. Луѓе чукнете ги главите да му се сневиди!

Те цитирав од единствена причина само да ги појаснам работите на членовите на форумов кои не се правници.

Кога се работи за малолетно лице, односно за заштита на неговите права, секако дека постапката добива извесен приоритет и тежина, неговите права се de facto и de jure кренати на пиедестал во однос на правата на осомничената, како во овој случај така и во сите случаи во кои жртвата е малолетно лице. Судот ја прифатил снимката како доказ со образложение дека во прашање се права на малолетно лице (бебе кое не може да сведочи и кај кое е можен траен белег во развојот на личноста поради нанесените трауми).

Сега ги прашувам сите членови што аргументирале погоре: Која приватност е загрозена? За какво работно место станува збор? Дали била пријавена како дадилка со соодветен работен однос и како тоа лошите родители се криви зошто вработиле дадилка на црно и со тоа ја оштетиле државата.. Луѓе чукнете ги главите да му се сневиди!
Јас не викам не, треба да си ја добие казната. Јас се бунам за мерката притвор и зошто е така експресно доделена?
За снимката баш и немам време моментално да ти одговорам и да ти образложам што точно мислам и како мислам, а и ок, единствен доказ е во случајов, па ќе се помирам...
Определувањето на мерката притвор е непотребно. Притвор се определува како ОБЕЗБЕДУВАЊЕ точно три случаи.
Во конкретниот, не се исполнува ниту една од алтернативите наведени во зкп....величествен правнику.
Притвор определуваат ко летки на плоштад.

Не јa гледaм ни јa oпрaвдaнoстa нa притвoрoв aкo знaеме декa притвoр се oпределувa aкo пoстoи oпaснoст oд пoвтoрувaње или дoвршувaње нa делoтo, прикривaње нa трaгите или влијaење нa сведoците и при oпaснoст oд бегствo.
Ај сеa не сме дo тoлку зaпoзнaени сo случaјoв и неaм прoверенo шo е предвиденaтa кaзнa зa oвa делo шo сте гo спoмнaле тукa oд член 201, aмa не верувaм бaбaвa дa сaкaлa дa избегa или дa влијaелa нa сведoците. Единo пoвтoрувaње нa делoтo изгледa мoжнo aмa требa тoa вo предлoгoт нa oбвинителствoтo дa биде oбрaзлoженo, штo бaш би сaкaл дa гo прoчитaм, мaдa знaеме декa кaј нaс ни oбвинителствoтo ни пa судијaтa нa претхoднa пoстaпкa не ги oбрaзлoжувaaт решенијaтa зa oпределувaње нa меркaтa притвoр.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Јас не викам не, треба да си ја добие казната. Јас се бунам за мерката притвор и зошто е така експресно доделена?
За снимката баш и немам време моментално да ти одговорам и да ти образложам што точно мислам и како мислам, а и ок, единствен доказ е во случајов, па ќе се помирам...
Определувањето на мерката притвор е непотребно. Притвор се определува како ОБЕЗБЕДУВАЊЕ точно три случаи.
Во конкретниот, не се исполнува ниту една од алтернативите наведени во зкп....величествен правнику.
Притвор определуваат ко летки на плоштад.
Според тебе Princess Jessica кога треба да се одреди мерката притвор? При крај на постапката за да се разбие монотонија?
Од друга страна, се согласувам дека притвор се изрекува како добро утро во голем број на случаи, што претставува реален проблем.
Ке си најдеш одговор на твојата полемика која е причината за одредување на мерка притвор во Решението со кое се определува притворот на кое одбраната има право на жалба.

П.С. Како што може да се види од твоите мислења си доста пристрасна према дадилката-монструм, ке се сфати пристрасноста ако ти е роднина или нешто блиско, ама ако сериозно ја браниш дека „не го тепала туку погрубо го љуљала“....без коментар останувам.

Последно уредено:
Здраво сакам да прашам во врска со откажување на договор за вработување.

Значи вработен сум во една фирма но не ми се допаѓа фирмата поради несериозност и сега им кажав пред 3-4 дена дека не сакам повеќе да работам но тие ми чекаа 15 дена и сега треба да чекам до 10ти но меѓутоа јас не сакам да чекам до тоа време па би сакал да знам дали имам право одма да си одам?

Го прашав газдата дека сакам одма да си одам тој ми вели и измислува дека демек по закон морало 15 дена и дека неможе одма.

И ајде сега што да правам со ваков преверант и неодоговорен газда?

За работа одма не зима а после работа е недостапен.

Значи вработен сум во една фирма но не ми се допаѓа фирмата поради несериозност и сега им кажав пред 3-4 дена дека не сакам повеќе да работам но тие ми чекаа 15 дена и сега треба да чекам до 10ти но меѓутоа јас не сакам да чекам до тоа време па би сакал да знам дали имам право одма да си одам?

Го прашав газдата дека сакам одма да си одам тој ми вели и измислува дека демек по закон морало 15 дена и дека неможе одма.

Што е предвидено во договорот за работа за отказот?

Само усно им соопшти дека сакаш да си одиш?
Обично, периодот за отказен рок е 1 месец, најмногу до 3 месеци според ЗРО.

Дали уверенијата за државјанство имаат рок на траење?
Имено сакам да аплицирам за работа, а во огласот се бара уверение, но не е наведено колку старо.
Мојот примерок е од 2006.

Дали уверенијата за државјанство имаат рок на траење?
Имено сакам да аплицирам за работа, а во огласот се бара уверение, но не е наведено колку старо.
Мојот примерок е од 2006.
Треба не постаро од 6 месеци

me interesira dali ako podnesam tuzba protiv nekoja kompanija bidejki od nejzina strana uslugata koja mi ja nudi nemam informacija deka taa usluga koja mi ja nudi kompanijata se naplaka i od koga mi ja dava uslugata taa kompanija mi stiga faktura deka treba da platam za taa usluga a pred da ja koristam taa usluga nikade ne mi e nitu naglaseno nitu informirano od kompanijata deka taa usluga se naplaka

dali ako prilozam dokazi i podnesam tuzba protiv taa kompanija bi mozel da bidam nesto obesteten?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom