Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај читај наназад и ќе дознаешA za koe kr. delo ke ja obvinuvaat?
Незнам зошто мене ме цитираш, истото го имам напишано горе под кои услови и како се изрекува мерка притвор. Нормално дека ќе се злоупотребува тоа, има најразлични основи, може да се манипулира..Како доказ во обвинителниот акт е наведен видео клипот кој бил доставен до обвинителството од страна на родителите на бебето. Нема тука никакво youtube, facebook и глупости. Запазена си е постапката, судијата на претходна постапка земајќи го во предвид доказот утврдил дека е потребно да биде изречен притвор на осомничената поради постоење на околности предвидени за изрекување на мерка притвор согласно ЗКП.
Јавноста има влијание ама не може судија да изрече притвор врз основа на притисок од јавноста. Во нашиот систем секојдневно се изрекува притвор како добро утро (што не е оправдан), а сите баш се фатија за овој случај со прашања зашто притвор, како притвор, не била водена постапка како што треба трт мрт.
Запуштање и малтретирање на малолетно дете од чл. 201 од КЗA za koe kr. delo ke ja obvinuvaat?
успешно?Blagodaram
Незнам зошто мене ме цитираш, истото го имам напишано горе под кои услови и како се изрекува мерка притвор. Нормално дека ќе се злоупотребува тоа, има најразлични основи, може да се манипулира..
Е сега незнам дали е запазена постапката, незнам ни дали со пријавата е приложен клипот како доказ, post festum нормално дека ќе има вакви изјави.
Никаде не реков дека врз основа на притисокот од јавноста некој донел таква одлука - незнам како го протолкува ова, реков дека многу веројатно не е водена комплетна постапка од многу причини.[DOUBLEPOST=1443393877][/DOUBLEPOST]
Запуштање и малтретирање на малолетно дете од чл. 201 од КЗ
Јас не викам не, треба да си ја добие казната. Јас се бунам за мерката притвор и зошто е така експресно доделена?Те цитирав од единствена причина само да ги појаснам работите на членовите на форумов кои не се правници.
Кога се работи за малолетно лице, односно за заштита на неговите права, секако дека постапката добива извесен приоритет и тежина, неговите права се de facto и de jure кренати на пиедестал во однос на правата на осомничената, како во овој случај така и во сите случаи во кои жртвата е малолетно лице. Судот ја прифатил снимката како доказ со образложение дека во прашање се права на малолетно лице (бебе кое не може да сведочи и кај кое е можен траен белег во развојот на личноста поради нанесените трауми).
Сега ги прашувам сите членови што аргументирале погоре: Која приватност е загрозена? За какво работно место станува збор? Дали била пријавена како дадилка со соодветен работен однос и како тоа лошите родители се криви зошто вработиле дадилка на црно и со тоа ја оштетиле државата.. Луѓе чукнете ги главите да му се сневиди!
Според тебе Princess Jessica кога треба да се одреди мерката притвор? При крај на постапката за да се разбие монотонија?Јас не викам не, треба да си ја добие казната. Јас се бунам за мерката притвор и зошто е така експресно доделена?
За снимката баш и немам време моментално да ти одговорам и да ти образложам што точно мислам и како мислам, а и ок, единствен доказ е во случајов, па ќе се помирам...
Определувањето на мерката притвор е непотребно. Притвор се определува како ОБЕЗБЕДУВАЊЕ точно три случаи.
Во конкретниот, не се исполнува ниту една од алтернативите наведени во зкп....величествен правнику.
Притвор определуваат ко летки на плоштад.
Здраво сакам да прашам во врска со откажување на договор за вработување.
Значи вработен сум во една фирма но не ми се допаѓа фирмата поради несериозност и сега им кажав пред 3-4 дена дека не сакам повеќе да работам но тие ми чекаа 15 дена и сега треба да чекам до 10ти но меѓутоа јас не сакам да чекам до тоа време па би сакал да знам дали имам право одма да си одам?
Го прашав газдата дека сакам одма да си одам тој ми вели и измислува дека демек по закон морало 15 дена и дека неможе одма.
И ајде сега што да правам со ваков преверант и неодоговорен газда?
За работа одма не зима а после работа е недостапен.
Незнам, од почеток кога се вработив не ми дадоа ниту да го прочитам.Што е предвидено во договорот за работа за отказот?
Здраво сакам да прашам во врска со откажување на договор за вработување.
Значи вработен сум во една фирма но не ми се допаѓа фирмата поради несериозност и сега им кажав пред 3-4 дена дека не сакам повеќе да работам но тие ми чекаа 15 дена и сега треба да чекам до 10ти но меѓутоа јас не сакам да чекам до тоа време па би сакал да знам дали имам право одма да си одам?
Го прашав газдата дека сакам одма да си одам тој ми вели и измислува дека демек по закон морало 15 дена и дека неможе одма.
И ајде сега што да правам со ваков преверант и неодоговорен газда?
За работа одма не зима а после работа е недостапен.
Треба не постаро од 6 месециДали уверенијата за државјанство имаат рок на траење?
Имено сакам да аплицирам за работа, а во огласот се бара уверение, но не е наведено колку старо.
Мојот примерок е од 2006.