Правна помош и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Жал ми што толку касно го прочитав твојот проблем. Јас бев на две судски рочишта против Градски паркинг и сликите не беа никаков доказ, ниту пак имаа доказ дека ми врачиле фактура, казна, известување.... На второто рочиште се повлекоа и ги превземаа сите трошоци.
Од 700ден доплатна карта трошоците стигнаа до 12000ден + судски трошоци
Не ми е јасно мислењето на твоите адвокати.

Ma brat vise u ovaa drzava nisto ne mine jasno. Pred nova godine mi bese vracena kazna od UJP za plakjanja na sudski trosoci od 1050 den. za sto nekoj policaec navodno mi pisal pusulce od kazna vo koe go nema mojot maticen broj samo kolata i moeto ime i prezime. E sega toa navodno se slucilo kaj kasarna ilinden i tamu sum vrtel polukruzno na puna linija. Znam prvo deka za toa se odzema vozacka. Drugo e sto bilo na den na mojata svadba a togas ne sum bil ni vo blizina na mestoto. E sega navodno me proglasile za nevin no so uslovno, za samo da platam sudski troskovi. Togas istoto se sluci sega pak. Kaj koj i da e advokat da otidev mi vikase plati za da ne imas problemi so drzavava bidejki ti odzima bez da prasa a ako se tuzis samo mozes da izgubis.

Здρаво,ајде неκој поисκусен адвоκат или нотаρ неκа ми одговоρи.се ρаботи за договоρ за заем κој е заведен пρед нотаρ и е помината датата за вρаќање на сумата, односно се гледа во самиот договор втасаноста на обврската а се уште не е вρатена.Пρашањето е дали тој договоρ може да се пρедаде на извρшител за извρшување или тρеба пρво да се тужи на суд или да се поднесе до нотаρ за дозвола за извρшување.[DOUBLEPOST=1422524911][/DOUBLEPOST]

нема никој ?????????
a zošto koga praveše dogovor za zaem ne pobara garancija so stavanje hipoteka na nekakov imot na dolžnikot do vraćanje na dolgot ?? ... nedvižnina, kola, akcii...zavisno od vrednosta na dolgot...

Дали може да се тужи работодавачот кој отпуштил работник пред да им истече договорот за работа?
Еден другар кој имал договор од 6 месеци по еден месец му кажале да не доаѓа на со изговор дека немало толку многу работа. И го принудиле да потпише дека тој лично бара прекинување на договор.

Дали може да се тужи работодавачот кој отпуштил работник пред да им истече договорот за работа?
Еден другар кој имал договор од 6 месеци по еден месец му кажале да не доаѓа на со изговор дека немало толку многу работа. И го принудиле да потпише дека тој лично бара прекинување на договор.
I dali potpisal posle taa prinuda?

Treba da ide da vidi dali taa firma vrabotila nov vraboten na toa isto rabotno mesto. Zasto ako go zatvorila toa rabotno mesto kako takvo i ne postoi vekje golema sansa ima da go izgubi sporot na sud bidejki tie mozat da se vadat deka toa rabotno mesto ne e rentabilno ne se isplati da go drzat kako vraboten itn. itn. Megjutoa ako ima nov vraboteno na toa mesto togas 99% go dobiva sporot

Treba da ide da vidi dali taa firma vrabotila nov vraboten na toa isto rabotno mesto. Zasto ako go zatvorila toa rabotno mesto kako takvo i ne postoi vekje golema sansa ima da go izgubi sporot na sud bidejki tie mozat da se vadat deka toa rabotno mesto ne e rentabilno ne se isplati da go drzat kako vraboten itn. itn. Megjutoa ako ima nov vraboteno na toa mesto togas 99% go dobiva sporot
Значи вака фирмата имала оглас за 80 вработени, а примила само 35 по што Македончето сака еден да работи за тројца и овој другарот сега им дошол како вишок и го избркале. А нов со сигурност немало, другите вработени сега што останале ја вршат неговата работа.

Sepak jak pravnik i kje kaze tocno sto i kako. Ima sansa da se dobie no se zavisi i od dogovorot i mnogu drugi raboti bidejki se e mozno vo nasata ni cudesna Makedonija.

Видете вака: имама договор за подарок кој е напревен пред 12 години и се беше во ред до сега кога катастарот реши да ми го поништи валиден имотен лист по кој основ катастарот го поништув имотниот лист кога си жив ај да си починат разбирам ама жив здрав од само нив познати причини ми го поништија, и една парцела од договорот преку ноќ ја дуплира квадратурата и судот ти вика ќе делиме шо да делиме бе му ги доставувам сите документи што ги имам и ми викаат не е така и со намера сакаат да ми го растурат договорот и како можи парцела преку ноќ да ја дуплира квадратурата и во катастар секој запишува како што му одговара спојуваат парцели по нивен ќев поништуваат имотни листови кога ќе им текни итн и сега судот ме дели на нешто што не е за делење, во катастар никој нејќи да корегира се понашаат како шерифи исто и во судот имотот кој што ми е во договорот го пишале на друго име а нивното на мое.
Изгледа треба да имаш вујко владика за да исправи нешто а ние шо немаме ќе не дриблаат како што сакаат. А во 2007/08 кога беше земјено мерење тој исти катастар го потврди договорот и имотниот лист со дадените димензии и сега викаат не е така.
Неко решение?

За жал и катастарот е една од институциите која не функционира како што треба:(
Како и здраството,образованието,претпоставувам и земјоделието:(
Има ли нешто во оваа Држава што функционира,како што треба:(
Секој со своја мака и свое искуство:(

Видете вака: имама договор за подарок кој е напревен пред 12 години и се беше во ред до сега кога катастарот реши да ми го поништи валиден имотен лист по кој основ катастарот го поништув имотниот лист кога си жив ај да си починат разбирам ама жив здрав од само нив познати причини ми го поништија, и една парцела од договорот преку ноќ ја дуплира квадратурата и судот ти вика ќе делиме шо да делиме бе му ги доставувам сите документи што ги имам и ми викаат не е така и со намера сакаат да ми го растурат договорот и како можи парцела преку ноќ да ја дуплира квадратурата и во катастар секој запишува како што му одговара спојуваат парцели по нивен ќев поништуваат имотни листови кога ќе им текни итн и сега судот ме дели на нешто што не е за делење, во катастар никој нејќи да корегира се понашаат како шерифи исто и во судот имотот кој што ми е во договорот го пишале на друго име а нивното на мое.
Изгледа треба да имаш вујко владика за да исправи нешто а ние шо немаме ќе не дриблаат како што сакаат. А во 2007/08 кога беше земјено мерење тој исти катастар го потврди договорот и имотниот лист со дадените димензии и сега викаат не е така.
Неко решение?
Ке отидеш во катастар и ке извадиш историјат и ке видиш на кој основ е запишано право на сопсвеност на друго име, ако има некоја грешка најверојатно ке ја исправат од катастарот т.е ако неосновано ти е сменето нешто, ако не правац адвокат и тужба, имавме ние сличен случај но катастарот си ја поправи грешката.[DOUBLEPOST=1423075706][/DOUBLEPOST]
Не.

овие работи се е од бајаги поодамна, замени на парцели, менување на броеви на парцели да се направи забуна, поместување на меѓи... одамна има такви работи со пријатели во општина, катастар само аминува...

ИТНО ИТНО ИТНО
Ми стигна налог за извршување од извршител од осигурителна компанија за долг со пресуда од 2008 година.Дали имам право да се повикам на застареност??????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom