Edno prasanje do pravnicite. Denes mi stigna pismo od izvrsitel za nekoja si kazna od 2010 god. kade navodno ja sum parkiral vozilo kaj biser na parkingot no ne sum stavil parking bilet. Kolata e slikana i od nazad kaj registracijata i kaj saltablata deka nema bilet. Sega prvo tuka imam nejasnotii, pa neli za takvo nesto se stava kazna na sofersajbna ili ti lepat nalepnica na vozackiot prozor i ti stavaat kandza i dodeka ne platis nema vadenje. Toa e prva nejasnotija. Drugo e sto jas nemam nikakva kazna i vo toa vreme imav sluzben telefon i sekogas sum si pustal poraki posto i taka mi e bezpari. No tuka ima uste nesto, navodno oni mi pratile nekakvo pismo faktura za uplata no nema nigde deka ja sum primil ili bilokakov izvestaj od posta za primeno ili vrateno-nenajdeno lice. Tuzen sum preku advokatska kancelarija uste vo 2012 no nemam nisto ni za toa, tuku direktno op pismo od izvrsitel i vo nego iljada sumi, de glavnina de danok de nagrada za advokat pa notar pa neznam sto ne vekje. E sega seto ova prvo mi e somnitelno posto denes go izvozev cel toj parking nekolku pati i ne vidov mesto kaj sto mi e slikana kolata (odnosno slicno mesto na toa). Prasuvav tamu od tie no i tie se cudat kako toa slikano a ne e viknato niti da mi se stavi sepa niti pajak vo nekoi slucaevi vikale. Taka da me interesira koi se moite prava ponataka ? Vi blagodaram.