Правите ли споредба?!

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
како што сум приметил девојките (некое лично искуство) не пропуштаат да споредат со бивши ама ниту една шанса! ке правите муабет и на крај за да ти уништи вечерта „ех со него неможев така да правам муабет тој мислеше само на ОНА и такви муабети” (наведено како пример)

Додека ние машките најчесто споредбите ги правиме на нивните мани!
Јас лично секогаш во таа што сум ги наогам најдобрите страни и по секоја цена се трудам тие страни да и преовладуваат.(можеби ке ме нарече себичен некој,ама јас со тоа сметам дека и правам нејзе услуга) и ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ не ја споредувам со претходните!
Знам колку мене ме навредува кога сум спореден со претходните..а моево пусто добро срце никому да не згреши..можеби и грешка ми е тоа што секогаш се сите пред мене а не јас самиот да се ставам на прво место!.
А машките разговори се одвиваат на следниов начин (се надевам дека понежниот пол нема да ми замери ке користам цитати и фрази од разговори)
- Брат КАКВА ПИЧКА СУМ ФАТИЛ ЕЈ! НАЈБОЉА МИ Е ДОСЕГА!
- Еј да видиш оваа сегапнава колкави Цицки има..да ти е мерак да месиш!
-Абе ајде пушти ја бившата глеј ја оваа колку е поубава!
-Еј брат онаа да видиш како се ЕБЕ ..а не со онаа со која бев летоно само лежи и ти Бутај ако си немаш работа!

* ова се цитати од разговори кои сум ги наслушнал или сум бил присутен таму! само да напомнам дека ниту една од фразите не се мои нити пак се употребени од моја страна!
Леандра се надевам ти доловив еден машки муабет за споредби!
Како што приметуваш ниту еден од фразите не ја цени душевната состојба ниту карактерот!
епа тоа е тоа..ФРАЕРИ! (уф колку го мразам тој збор)

Хм,не не сакам да споредувам.Никогаш не сум сакала,зашто секој човек - своја приказна.Не ни сакам да се потсеќам на тоа каков бил бившиот па да го споредувам со сегашниот.Си има причина зашто е бивш.А во принцип никогаш не сакам да се навраќам во минатото,зашто е тоа завршена приказна и не сакам да си чепкам по стари рани.
А,ако ми се случи да го споредувам бившиот со момчињата кои ги запознавам,значи сеуште на некој начин имам чувства и ми значи,а во тој случај воопшто не би ни влегла во врска,затоа што сметам дека не би било фер кон другата страна.
Зашто ни мене не би ми било сеедно,доколку партнерот ме споредува со бившата.Не мора на глас да ме споредува,еве и во себе нека биде тоа.Иако нели нема да дознаам дека ме споредува:) сепак и самата помисла дека ме споредува не би ми пробудило убави чувства.:)

навистина не би сакала да наликува на предходниот зошто ако веќе не сме заедно значи нешто не било како што треба, па затоа следниот пат се трудам да најдам подобар и успеав па со него сме 3 год

Како што кажа Кучката :), сигурно нема да барам некоја што ќе ме потсеќа на неа. Ко прво илузија ќе е,ко второ навреда за новата партнерка и сваќате понатаму... Ќе ги разгледувам нејзините доблести и мани (на новата :) ) , ако ми одговара ќе се трудам околу неа, ако не да сме здрави и живи двајцата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom