Правите ли споредба?!

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
The_Grim напиша:
Ako navistina si ja sakal taa prethodnata kolku i da baras potsvesno se ke ti se vraka i potsvesno ke baras nekoj(a) slicna na nea(nego)...a deka pravime sporedbi....pravime non-stop i ako ne sakame da go priznaeme toa...toa e i sustinata ustvari....ako e nekoja so slicen karakter kako prethopdnata....znaci deka gi ima istite raboti so vi se svigjaat ali i site onie raboti koi ve nervirale porano...samo malku razlicno...:)

Tacno e deka potsvesno baras nekoja slicna ili ista na taa sto si ja sakal ... ali kolku dolgo .... dodeka ne najdes nekoja devojak koja e totalno razlicna od taa sto si ja sakal i ima mala promena vo tvoeto i nejzinoto ponasanje za da se dojde do nekoj balans vo taa vrska!

DIVNE definitvno PODOBRO A I PORAZLICNO ( od moe licno iskustvo zboram)

The`bItCh напиша:
Нема да сакам никој друг да ме потсеќа на бившиот, затоа што тоа ми е глупо и ми доаѓа ко нешто веќе поминато и видено.

Devilish Angel напиша:
Никогаш не би го барала бившиот партнер во наредниот, ни по изглед ни по карактер.
Сакате да кажете дека никогаш не ви се случило да речете: Добро, во ред е, но нешто не оди, не е како него, тој вака правеше, тој така правеше?..
Devilish Angel напиша:
Сепак штом сме се разделиле значи карактерно не сме одговарале па ваљда не сум луда да барам уште еден со кој нема да си одговарам карактерно и истата грешка да ја повторувам. Секогаш гледам да е различен од бившиот.
Во ред е тоа.. Но, што ако еден ден и со тој кој не е сличен на него раскинете од иста (или слична) причина? Нема да си речеш: "Ист е како него"?

Ај да не ја тупам многу, обично сите бивши партнери се исти, додека моменталниот партнер е совршен. Значи се што ке ми е бившо ке е ист како претходниот :baeh:

FortunE напиша:
Сакате да кажете дека никогаш не ви се случило да речете:Добро, во ред е, но нешто не оди, не е како него, тој вака правеше, тој така правеше?..

Не никогаш.. може затоа што и никогаш не сум го барала идниот во бившиот. Секогаш биле тотално различни во се. Ако бившиот бил плав идниот е крајно црн.:icon_lol:

Zbratko напиша:
DIVNE definitvno PODOBRO A I PORAZLICNO ( od moe licno iskustvo zboram)

Абе нормално тоа, него муабетот ми беше една ќе ти е најдобра дефинитивно ... после неа ќе немаш подобра ... млад си и шмизл, така да не скокај одма, имаш уште ниви за орање (што би рекол Ненад:pos: ):je: :wink:

Од моето досегашно искуство можам да кажам дека единствена сличност би била само една-детаљ од физичкиот изглед, или поточно црни машки. Не знам зошто но плави дечки не ме привлекувале воопшто.
Инаку, кај сите луѓе колку и да бараме сличности или разлики, сепак се индивидуално посебни. Не ми се случило да споредувам карактери кај бивши и идни, но ми се случило да споредувам нечие однесување. Ако некое ужасно однесување ми сметало кај бившиот, секако дека прво што ќе ми дојде на ум е тоа да го нема кај идниот:kafe:

Секогаш нешто различно ...

divine напиша:
Ако веќе сум го оставила, би ми сметале слични на него. Воопшто не барам такви ... што поразличен да е.
:wub: Се стремам кон тоа , секој мој партер да биде во нешто посебен , различен од предходниот и од следниот.На тој начин секогаш ќе можеш да селектираш и да знаеш што ти се допаѓа , а што не!
Секогаш се обидувам да додадам нешто разнолико во мојот живот , од скејтери до мистични момчиња!:costumed3

Па зависи,понекогаш да барам некој сличен на него но некогаш цакам нешто друго....шо знам.:icon_lol:

Сличноста или разликите ниту се бараат ниту пак свесно се одбегнуваат.Изборот на идниот партнер не се наметнува врз основа на селекција на `сакам-неќам`-карактеристики,туку на љубов. И тогаш не се размислува кој кому е сличен или различен,туку се чувствува...љубовта!
Споредувањето не е во ред.Ако веќе се случи споредување,тоа покажува дека сме рационални во релацијата,а не вљубени.
На таква релација пиши и крст-веднаш!!!

eve na primer kaj mene se slucuva toa!!!kaj drugo momce gi baram osobinite koi gi imase mojot bivs,ama tesko mi odi,pa ima vreme neli?od kaj znam mozebi ke najdam duri i podobar:nesvest:

Правите ли споредба на партнерите со кој досега сте биле, кој бил подобар во кревет?
И дали се осудувате тоа да му го кажете на партнерот ако не е прв на таа листа "The best"?
И како реагирал ако досега сте го направиле тоа?
Додека сте во врска секогаш моменталниот е најдобар (го сакаш,убаво ви е бла бла),но од кога ќе раскинеш некој претходен (не мора да си бил во врска) секогаш испливува на површина,кога ќе помислите на секс.
Ако за момент ја оставиш љубовта настрана,за кого би рекол "Овој/оваа ме растури",со некој едноставно заедничко може да ви биде само перфектен секс и взаемна симпатија.
Повелеле...

...ima edna poslovica sto vika:"dobro ebavanje - dugo sekavanje"...ali vaka ja u vrska so temava da si kazam mislenje i da se uozbilam malce poshto e tema koje e interesna i premnogu golicava pogotovo za mashkoto ego i gordost...ako mu kazete na nekoe mashko deka e dobar ke mu znachi mnogu veruvajte-ili ako mu kazete deka ne go biva-ke go upropastote skroz na skroz...hahahaaaa,zatoa sto e taka...e sega u vrska so zenite i del od temata,jas lichno ne gleam taka na toa deka nekoja bila podobra ili ne tehnichki gledano,toa sto me interesira vo seksot se emociite i nachinot na celosno predavanje taka da bi dodal deka razlika postoi ne samo od razlicni partneri tuku i od seksot so eden partner poveke priliki...zavisi od mnogu raboti i okolnosti i pravila nekoi nema...glavno pravilo e deka nema pravila...samo treba da se pogodi momentot na dvajcata partneri i da bide bi kazal-NEZABORAVNO...toa...

Правите ли споредба на партнерите со кој досега сте биле, кој бил подобар во кревет?
И дали се осудувате тоа да му го кажете на партнерот ако не е прв на таа листа "The best"?
И како реагирал ако досега сте го направиле тоа?
Ми паѓаат на памет сами по себе таквите споредби, но никогаш не седнувам да размислувам за тоа со некоја цел. Тие што мене помалку ми одговарале не го дознале тоа, а тој што бил д бест, прибидејќи е еден, секако си дознал. Што да правам кога ми е полесно да го кажам убавото ... башка, не мислам дека ако некој не ми е добар мене, не е добар и за друга ... нема потреба да омаловажам некого на некој начин со таков муабет.
Си тргнувам и од себе во тој случај како и во повеќето ... не би сакала некој да ми каже дека сум петта или десетта после некоја друга најдобра ... секако би ми било лошо, а на луѓе со послаба самодоверба, најверојатно тоа би ги фрлило и во тешка депресија, која би резултирала со лоши последици. Сум за вистината, но овие работи подобро е да се премолчат со прекинување на врска, доколку ептен не оди, нели.

Додека сте во врска секогаш моменталниот е најдобар (го сакаш,убаво ви е бла бла),но од кога ќе раскинеш некој претходен (не мора да си бил во врска) секогаш испливува на површина,кога ќе помислите на секс.
Не баш ... и кога сум во врска не забегувам од реалноста и можам да проценам дали некој претходно бил подобар ... ако имало подобар од моменталниот, секако ако не се промени ништо за кратко време, би ставила крај.

Нормално е во глава да си направиш споредба(барем ние жените) со кој како ти беше.Но кога си во врска,не сакаш да признаеш пред другите дека бившиот беше феноменален во сексот( а кога си била со него муабетот бил само тоа со другарките),и дека сегашниов е добар,но само бледа сенка на бившиот во секс,а за се друго е подобар.
Ако зборам за мене,мене моменталниот ми е совршен во сексот и секогаш му го кажувам тоа.Имав среќа,налетав на градација:pos:
Но мене ме интересира како машките споредуваат,како што кажа Љупчо,не правел споредби.Но зарем не сте биле со некоја што само шири нозе и лежи,ништо друго неправи(ова го имам повеќепати слушнато од другарите).Како може со неа да е исто добро како и со некоја што неможе да се сопре од акробации и техники(вклучувајќи и орал).

Дефинитивно правам споредби.Мислам,едноставно сами ми се наметнуваат.Но, сепак ги задржувам само за себе. Никогаш не би си дозволила директно пред партнерот да го споредувам со бившите, или па уше помалку да му кажам дека со некој друг ми било подобро. Нити па јас сакам да слушнам нешто такво од него.Да оставиме искреност и принцип на страна....факт е дека никој не би се осеќал добро во врската доколку егото му е повредено или доколку се осеќа помалку вредно.Така да, ако ми каже дека со друга сексот му идел боље, дефинитивно би се осеќала итекако лошо.
Инаку досеа љубовта кон некој, не направила да имам заблуди околу квалитетот за нашата сексуална врска. Затоа што за мене сексот е нераздвоив и битен сегмент од врската, не требало да раскинам со некој за да согледам дека истиот не ни идел.И да, ако сметам дека дефинитивно не се слагаме у кревет, тогаш не би продужила со врската.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom