Правите ли споредба?!

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Слична на него/неа и споредување

Сигурно сте биле во врска со личност која сте ја сакале и сте ја прифатиле онаква каква што е (изглед, карактер). Но, ете за жал доаѓа крај, без разлика од кои причини (но доволни за крај).
После извесно време одлучувате да се фрлите во акција да си најдете нов/а партнер/ка.

- Колку ви влијае потрагата по нов партнер она кое ви се допаѓало кај претходната/претходниот?
- Дали се трудите да барате личност слична на нејзе?
- Дали после извесно време поминато со новата личност во вашиот живот ви се случило да си кажете: "Ми недостасува ова и ова од карактерот на бившата/бившиот", "Не е како него/нејзе" и слично?

Се надевам на искрени одговори.

Ако веќе сум го оставила, би ми сметале слични на него. Воопшто не барам такви ... што поразличен да е.

Добро тоа е случај ако си го оставила ти. А што ако те оставил тој? Под претпоставка дека го сакаш, ти одговараат неговите карактеристики, но ете ти раскинува.

FortunE напиша:
Добро тоа е случај ако си го оставила ти. А што ако те оставил тој? Под претпоставка дека го сакаш, ти одговараат неговите карактеристики, но ете ти раскинува.

Тогаш ... ако го сакам ќе го сакам него, иако не верувам ... така повеќе би била разочарана од него, и уште повеќе не би сакала да најдам сличен, за да не ми го повтори истото ... по некоја си логика така би му дошло.
А стварно ... двајца слични не ми биле кога ќе размислам ... значи ни по грешка:icon_lol:

pa u nekoi sluchajevi mi se sluchuvalo da odbiram bash partnerka shto imala nekoi osobini na predghodnata ts na taa shto sum ja sakal ako me svakate

Апсолутно мора да си личиме. Пред неколку дена ми го донесоа моето ново внуче и веднаш си го засакав затоа што е убав како мене. Мислам дека е пресудно дали сме слични или не.
:)

Збориме за љубовен партнер, а не за роднини:icon_lol:

ThA-BiTcH напиша:
Збориме за љубовен партнер, а не за роднини:icon_lol:
Не гледаш колку лоша кучка си??? И после се чудиш што сонуваш дека ќе умриш за 3-4 дена!
Е па немој да се чудиш!:baeh::pos::pos::pos:

Него за темава...
Ако партнерот мене ми раскине сигурно нема да барам некој сличен како него ни по карактер ни по физички изглед... Истото ќе се случи ако јас му раскинам него. Нема да сакам никој друг да ме потсеќа на бившиот, затоа што тоа ми е глупо и ми доаѓа ко нешто веќе поминато и видено.
Значи, во никој случај не гледам идниот да личи на бившиот.:icon_lol:

Види сеа, нормално е да после врска кво која си сакал некого да бараш партнер сличен на претходниот, не од што сакаме така да биде туку потсвесно само ко демек да го заборавиме претходиот ќе се обидеме да најдеме партнер нов, а сепак ќе личи во одредени моменти на претходниот. Јас сепак за таа варијанта не сум, ама некогаш тоа е посилно од мене...хм...живот

Treba tvojot instinkt da ti gi poznae tie referentni karakteristiki, vnatresniot kompjuter koj za nekolku sekundi kazuva da ili ne. Vo toa e tajnata na dobrite odnosi megju mazite i zenite, da go "treniraat", a potoa slusaat instinktot.

Slicna se razbira (barem koga se raboti za brak). Sto poslicna umstveno, vrednosno i fizicki, toa se pogolemi sansite za uspeh na brak i dolgorocen seks.

Dobro,u princip,ke sakam pozitivnite raboti da gi najdam pak,kako smisol za humor i sl. nekoj sitnici koi mozat da bidat sushtinski... nemozam da baram nekoj so losh smisol za humor samo zasho prethodniot ne treba da lichi na nego... totalen apsurd... ke gledam samo u losite raboti da ne go pronajdam.... kako na primer ljubomora ili pasivnost u vrska :) sho znam jas bar taka mislam :)

Никогаш не би го барала бившиот партнер во наредниот, ни по изглед ни по карактер. Сепак штом сме се разделиле значи карактерно не сме одговарале па ваљда не сум луда да барам уште еден со кој нема да си одговарам карактерно и истата грешка да ја повторувам. Секогаш гледам да е различен од бившиот.

Nikad ne se navrakam na stara ljubov bez razlika dali sum j sakal ili ne ... i toa samo od edna pricina ... Sekogas ima podobro od najdobroto!!!!!

Zbratko напиша:
Nikad ne se navrakam na stara ljubov bez razlika dali sum j sakal ili ne ... i toa samo od edna pricina ... Sekogas ima podobro od najdobroto!!!!!

Подобро од најдоброто? Може поразлично да е, ама подобро ... :raz: :)

Ako navistina si ja sakal taa prethodnata kolku i da baras potsvesno se ke ti se vraka i potsvesno ke baras nekoj(a) slicna na nea(nego)...a deka pravime sporedbi....pravime non-stop i ako ne sakame da go priznaeme toa...toa e i sustinata ustvari....ako e nekoja so slicen karakter kako prethopdnata....znaci deka gi ima istite raboti so vi se svigjaat ali i site onie raboti koi ve nervirale porano...samo malku razlicno...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom