ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Завршувам трета година ама имам некои предмети од прва и втора кои морам да ги презапишам нели, веќе почнав со одмалуваље али пред некој ден земав тоа водичот да го разлистам што ни го даваа во прва година и внатре прочитав дека апсолвентите кои немаат положено на време треба да ја презапишат предметната програма. Е сега откако го видов тоа сум во некој филм дека можда треба сите предмети наеднаш да се презапишат а тоа не е малце ако имаш неколку, некој да ме демантира во мислава да бидам раат? :) Си презапишуваш поединечно кога сакаш, така? :)
Презапишуваш кога сакаш, иам колеги кои предмети од прва година уште немаат презапишано. Е сеа ти можеш и догодина да си презапишеш некој предмет, ама така и си го одложуваш дипломирањето :icon_mrgr:

Можеби не е баш најпогодно време, но дали може некое инфо. за факултетов.
Дали вреди да се студура на Правне? Дали е тежок? Кои студии се добри (правни, политички, новинарски, односи со јавност)? Дали е признаен во странство ?
Благодарам однапред :) ( Бидејќи сега сум матурант, секоја информација добро би ми дошла)

Последно уредено:
Nekoi kolegi mi imaat kazano deka posle diplomiranje pak mozelo da se prepolagaat nekolku predmeti od dodiplomski, drzi voda toj muabet?

Nastrana od toa, me interesira dali za prepolaganje vo kaznena mora da se ponistuva i da se prezapisuva nesto ako ocenata ne e vo indeks tuku samo vo elektronsko?
Fala :)

Nekoi kolegi mi imaat kazano deka posle diplomiranje pak mozelo da se prepolagaat nekolku predmeti od dodiplomski, drzi voda toj muabet?

Nastrana od toa, me interesira dali za prepolaganje vo kaznena mora da se ponistuva i da se prezapisuva nesto ako ocenata ne e vo indeks tuku samo vo elektronsko?
Fala :)
So zakonov koj e protiv ustaven (poso e so retroaktivno dejstvo i vo brzo e mozno da padnit na ustaven) mozis da polagas maksimum 5 predmeti od koga ke diplomiras. 100 evra predmet i trebit da se dogovoris so profesorot predhodno pred da polagas.

Mail од проф. Јорданка Галева?
Евентуално да не знае некој/а каде и` е кабинетот и кога и` е приемно време?

Има некој искуство со ненавремено заверување на семестар?

Здраво колеги :)
Не бев подолг период во Македонија,така да ме интересира ако може да ми кажете повеќе информации за праксата по прва година?
Задолжителен статус ли ужива,до кога е рокот за пријавување и дали може во наредните денови,доколку можам - да започнам,или пак си зависи од соодветната фирма каде би одела на пракса?
Знам дека треба да се пополни и завери на студентски прашања.
Однапред ви благодарам! :)

Има некој искуство со ненавремено заверување на семестар?
не се плаши,кога ке фатиш услов тогаш ке си го завериш семестарот,иначе ова со казнава само така зборат,не се плака казна од 500 ден,дури и да го завериш семестарот после 2 месеци[DOUBLEPOST=1436099639][/DOUBLEPOST]
Здраво колеги :)
Не бев подолг период во Македонија,така да ме интересира ако може да ми кажете повеќе информации за праксата по прва година?
Задолжителен статус ли ужива,до кога е рокот за пријавување и дали може во наредните денови,доколку можам - да започнам,или пак си зависи од соодветната фирма каде би одела на пракса?
Знам дека треба да се пополни и завери на студентски прашања.
Однапред ви благодарам! :)
по правило треба,но сведок сум бил дека може да се запише година и без потврда од пракса,со тоа што на студентски прашања ке ти кажат да ја донесеш подоцна.најдобра опција е ако не ти се оди на пракса,да си најдеш некој адвокат да ти стави печат на потврдата.
иначе треба да се посетува пракса 30 ден.

Прашање што можеби било поставено, но сепак ке го поставам, завршив во гимназија, каде што немав скоро ниту еден предмет поврзан со правото, дали ако се запишам на Правен ми треба некаква основа (предходно знаење) или можам да почнам од почеток и со редовно учење да постигнам?

Прашање што можеби било поставено, но сепак ке го поставам, завршив во гимназија, каде што немав скоро ниту еден предмет поврзан со правото, дали ако се запишам на Правен ми треба некаква основа (предходно знаење) или можам да почнам од почеток и со редовно учење да постигнам?
Што смер си бил во гимназија (јазично-уметничко, природно-математичко или општествено-хуманистичко) и што смер планираш да идеш на правен факултет (правен, политички, новинарство или односи со јавност)?

Што смер си бил во гимназија (јазично-уметничко, природно-математичко или општествено-хуманистичко) и што смер планираш да идеш на правен факултет (правен, политички, новинарство или односи со јавност)?
Природно математички смер, ПРАВНИ СТУДИИ.

Природно математички смер, ПРАВНИ СТУДИИ.
Хмм, право да ти кажам не знам баш.
На пример кај мене на политички студии имам колеги и колешки што биле на природно-математички или уметничко школо, но за на правни студии, навистина не знам.
Белким ќе те влезеш, нема да имаш толку проблеми

Хмм, право да ти кажам не знам баш.
На пример кај мене на политички студии имам колеги и колешки што биле на природно-математички или уметничко школо, но за на правни студии, навистина не знам.
Белким ќе те влезеш, нема да имаш толку проблеми
Благодарам на одговорот, ке пробам бидејки не сум сам (со пријатели што учеле правен смер во „Васил Антевски Дрен“), па ако неможам да постигнам ке се преместам на друг. Само ме интересираше дали е морално да го имаш тоа предзнаење.

Нема да имаш гајле, ја иам колеги шо имаат средно медицина завршено па еве на правен супер им иде ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom