ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе може некој да ми каже октомвриска сесија кога почнува од прилика и дали може од 2, 4, и 6 семестар да се полага во мартовска казнена? :)

Ќе може некој да ми каже октомвриска сесија кога почнува од прилика и дали може од 2, 4, и 6 семестар да се полага во мартовска казнена? :)
Може да се полагаат мислам.
А октомвриска почнува одма после септемвриската, негде прва недела октомври сигурно. Докај 10ти би требало да почне.

Знае ли некој дали се полага есеј по Општ дел на граѓанско и дали може да се полага ако немаш положено испит ? :confused:

Искуства од полагање усно трудово право?Се навлегува ептен во детали како граѓанско и стварно?

Знае ли некој дали се полага есеј по Општ дел на граѓанско и дали може да се полага ако немаш положено испит ? :confused:
Есеј полагаа од старата програма, тие што полагаа електронски со 80 прашања. Освен ако нешто не измениле Родна и Тина.

Искуства од полагање усно трудово право?Се навлегува ептен во детали како граѓанско и стварно?
Кај Каламатиев си? Бар со тие што полагаа денеска, чув дека он бил доста построг од Лазар (не знам дали навлегувал во детали или не).

Обично е строг ама ја пример супер поминав кај него. Ако те запамтил од предавања како активен нема да си имаш проблем.

Има некој овде што има полагано меѓународно трговско право? :giggle:

Ај ако може да ми каже некој како оди процесот со ставање на факсот во мирување?
Дали се плаќа нешто, колку, како?
И да, што е подобро, да се стави во мирување или пак да се иде на вонредно?

Дали некој може да ми каже што мислите за проф. Александра Максимовска по Финансово право? :)

Zdravo na site. Imam prasanje za onie koi stignale do nekade so pravniot fakultet. imam zavrseno eden fakultet, rabotam, sakam da se zapisam na praven i da go studiram vonredno. dali e mozno da se sovlada i razbere materijalot bez odenje na predavanja? samo od knigi? dali se dostapni profesorite i asistentite za sorabotka i konsultacii?dali mozam da dobijam informacii za ispiti i kolokviumi na samiot sajt,,i sl...?

Zdravo na site. Imam prasanje za onie koi stignale do nekade so pravniot fakultet. imam zavrseno eden fakultet, rabotam, sakam da se zapisam na praven i da go studiram vonredno. dali e mozno da se sovlada i razbere materijalot bez odenje na predavanja? samo od knigi? dali se dostapni profesorite i asistentite za sorabotka i konsultacii?dali mozam da dobijam informacii za ispiti i kolokviumi na samiot sajt,,i sl...?
Можеш. Јас еве ја завршувам втора година (не е некој успех хахах ама сѐ на време чистам) не одам на предавања, се информирам преку групите на фб што се. На вебот имаш сѐ кога се колоквиуми испити и слично. Професори ко професори различни се, некои ги има некои ги нема ама се наоѓаат. Повеќето асистенти се наоѓаат на фб,маил враќаат фини се. ( со исклучоци на занесените)

Колеги може ли да кажете шо се паѓало од предходните сесии по историја на право кај Билјана Поповска?

Ај некој поупатен нека ми каже... дали може постдипломските/мастер студиите да се запишат вонредно?

Завршувам трета година ама имам некои предмети од прва и втора кои морам да ги презапишам нели, веќе почнав со одмалуваље али пред некој ден земав тоа водичот да го разлистам што ни го даваа во прва година и внатре прочитав дека апсолвентите кои немаат положено на време треба да ја презапишат предметната програма. Е сега откако го видов тоа сум во некој филм дека можда треба сите предмети наеднаш да се презапишат а тоа не е малце ако имаш неколку, некој да ме демантира во мислава да бидам раат? :) Си презапишуваш поединечно кога сакаш, така? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom