ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли некој од прва година на правни студии, ако сака да ми каже до каде стигнале со предавањата, што треба да се учи.. или барем од прилика до која страна, ако може за сите предмети, вовед во правото, историја, социологија и економика.
И да, благодарам однапред.

Зависи која група, кај кој професор.

Ние што сме кај Астеруд, вовед во право, имаме поминато теории за настанок на државата и белези на државата (следно е облици на владеење). Економика (Гроздановски) завршивме со првите 4 глави, заклучно понуда и побаручавка. Социологија на право (Бачовска) го завршивме првиот дел, сега сме таму до историскиот развиток бла бла. Историја на право (Мишо) сме кај Египет, неделава завршуваме со првата книга.

Kaaaade be so prvata kniga haha, kaj kogo ste?
Nie filmovi analiziravme :icon_lol:
Tristan, Troja, Sparta :-D hahaha

Јас мислам дека новиов начин за полагање за бруцошите е потежок, се им зависи од испитот. Ке имаме само еден колоквиум на кој ке нема поени ке пишува само положил или не положил, а ќе се состои од 20 прашања. Така да се ке се сведе на испитот што сметам јас дека е потешко и мислам дека ние како здружение на студенти можеме да пробаме да издејствуваме да ни се врати стариот начин со 2 колоквиума и испит... пишете важе мислење.

Секогаш се се сведува на испит...
И 3 колоквиуми да полагаш, ако глас не пуштиш на испит ќе паднеш...

Него дај кажете шо е со вториот кол. по вовед во право на еу ? :D

Јас па сум чул дека првиот колоквиум по стварно право бил многу опасен.:DАли чудното е шо овие муабети се ги слушам од луѓе кои немаат навика редовно да си го греат столчето.И лани така ме плашеа со економика,римско,Астеруд,граѓанско..Учи и не слушај шо ти зборат други.

Taskovska vchera listashe nekoja kniga i dodeka objasnuvashe reche deka toa kje sme si go nashle vo knigata, kazhala nesto po drugive grupi dali e gotova za da ja kupime?
Inaku istorija kaj Popovska ja zavrsivme denes prvata kniga
ekonomika sme do 5ta tema

Секогаш се се сведува на испит...
И 3 колоквиуми да полагаш, ако глас не пуштиш на испит ќе паднеш...

Него дај кажете шо е со вториот кол. по вовед во право на еу ? :D
да ама сега немаш поени од колоквиум само ти е услов ако го положиш да можеш да идеш на испит...

да ама сега немаш поени од колоквиум само ти е услов ако го положиш да можеш да идеш на испит...

Тоа ќе зависи од професор до професор. Пример, Мишо Докманоиќ (историја на право) рече дека поените од колоквиум ќе ни ги вреднува за оценка.

Тоа ќе зависи од професор до професор. Пример, Мишо Докманоиќ (историја на право) рече дека поените од колоквиум ќе ни ги вреднува за оценка.
Добро е кај вас чим е така кај нас Кандикјан економика вика тоа само е услов за на испит ако го положиш да имаж право да идеж на испит,а поените од колоквиумот не влегуваат во оценката.

Добро е кај вас чим е така кај нас Кандикјан економика вика тоа само е услов за на испит ако го положиш да имаж право да идеж на испит,а поените од колоквиумот не влегуваат во оценката.

Нас асистентката Шапкова по економика ни рече дека катедрата по економика (тие три професори) треба да одлучат дали ќе ги рачунаат поените од колоквиумот. Ќе ни кажат наредната недела како и да е.

Дали некој знае како ќе е испрашувањето по облигации другава недела?Со кревање рака или треба да се пријавиш да одговараш, па да те испрашува професорката?(n)

Колеги дали во трета година правни студии се доделуваат ваучери за компјутер, и дали минатата година имало такво нешто?

Luge kazete mi po koi predmeti od 5ti semestar se pagjaat prasanja?

се паѓаат по сите предмети освен применета :confused:
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 15:56 ---
Колеги дали во трета година правни студии се доделуваат ваучери за компјутер, и дали минатата година имало такво нешто?

Да, лани даваа ваучери ама за оваа година не се знае треба да има соопштение и слични такви работи.... и мислам дека беше за сите години само треба да бидат некои барања како месечни примања во семејството, загрозени семејства и сл. значи не може било кој да земе ваучер.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom