ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
па на се паѓаа ваљда..... :D

лани од 35 прашања ми се паднаа некои 20тина... зборам за втор колоквиум, за прв не памтам точно ама имаше, не беше без ич....
од таа трета година памтам дека прашања немаше по МПП ниедно и по Финансово и ГПП за прв колоквиум ниедно.... другиве, ако памтам добро скоро се се наоѓаше!

Јас па сум чул дека првиот колоквиум по стварно право бил многу опасен.:DАли чудното е шо овие муабети се ги слушам од луѓе кои немаат навика редовно да си го греат столчето.И лани така ме плашеа со економика,римско,Астеруд,граѓанско..Учи и не слушај шо ти зборат други.

Па со оглед на тоа шо иам 9ка стварно и навистина го учев предметот
за првиот колоквиум се препотив 3 пати, излегов со последните двајца , не' влечеа од компјутер и тоа само 11 поена земав
сјебано е препрочитувајте по 3 пати прашањето

П:С КАКО ДА ПОЛОЖАМ ТРУДОВО? фала хаха XD

Па со оглед на тоа шо иам 9ка стварно и навистина го учев предметот
за првиот колоквиум се препотив 3 пати, излегов со последните двајца , не' влечеа од компјутер и тоа само 11 поена земав
сјебано е препрочитувајте по 3 пати прашањето

П:С КАКО ДА ПОЛОЖАМ ТРУДОВО? фала хаха XD

Хах, тоа не е ништо. Пробај да извадиш 9ка на писмен испит со тросмислени прашања ко што беше порано. Сеа ви е малку полесно:)
Инаку, чим кај Родна си извадила 9ка, трудово ќе ти биде прелесно

Хах, тоа не е ништо. Пробај да извадиш 9ка на писмен испит со тросмислени прашања ко што беше порано. Сеа ви е малку полесно:)

Не би рекол иопште дека трудово е лесно. На писмен испит професорот зема по 3 поени заради лош ракопис, па сеа види какви им се критериумите.
И да, четвртиот семестар по нашиов нов систем(компјутерски + завршен испит) испадна нај underrated семестар. Од претходните генерации сите со прашања поминувале и ние според нивни совети - не се замаравме, ама на крај испадна изгор семестарот. Казнено колку души паднаа на усен тоа е страшна работа. А богами и трудово и административно шиткаа ептен.

тоа е иронијата
паѓам трудово веќе два пати :D

Не би рекол иопште дека трудово е лесно. На писмен испит професорот зема по 3 поени заради лош ракопис, па сеа види какви им се критериумите.
И да, четвртиот семестар по нашиов нов систем(компјутерски + завршен испит) испадна нај underrated семестар. Од претходните генерации сите со прашања поминувале и ние според нивни совети - не се замаравме, ама на крај испадна изгор семестарот. Казнено колку души паднаа на усен тоа е страшна работа. А богами и трудово и административно шиткаа ептен.

Јас никогаш не учев од прашања а бев по стариот систем. Со исклучок на применета економика(овој ме мрзеше да го учам). На додипломски никогаш немав усен испит. Сега на мастер пола испити ми се усно па можам да направам компарација помеѓу двата метода. Усно дефинитивно е полесно, те прашуваат две рандом прашања и ти ставаат оценка. Писмено треба да се убијам од пишување, мн е ригидно(не можеш да напишеш се' што знаеш поради недостаток на време а ова е многу фрустрирачки)

Јас никогаш не учев од прашања а бев по стариот систем. Со исклучок на применета економика(овој ме мрзеше да го учам). На додипломски никогаш немав усен испит. Сега на мастер пола испити ми се усно па можам да направам компарација помеѓу двата метода. Усно дефинитивно е полесно, те прашуваат две рандом прашања и ти ставаат оценка. Писмено треба да се убијам од пишување, мн е ригидно(не можеш да напишеш се' што знаеш поради недостаток на време а ова е многу фрустрирачки)

Epa so ovoj nasiov sistem 70% od predmetite se pismeno, na cel materijal. A toj ispit nosi 60-70 poeni(zavisi koj), a od tie moras da izvadis barem 40 poeni za polozuvanje. Cel materijal znachi.
Kolku sto znam kaj vas povekje predmeti odnapred vi dadat temi za esei. I koa polagame so nekoi ood prethodna generacija im daavat 3 temi da si izberat koja mislat.
Dodeka apdolutno se slagam deka gragansko i stvarno po stariot sistem e kade kade potesko(poradi kolicinata na prasanjata), samo problemot e sto site drugi predmeti po noviot sistem se dosta oteznati, za razlika od prethodniot sistem.
Pozdrav i poraka do onie vtora godina - ne go potsenuvajte cetvrtiot semestar, ne e kako sto izgleda.

Decki, da ne znaete koj od prasanjata za prv kolokvium se pagaat od 3 semestar ( meg, javno pravo, pravona drustva, politicki sistem, voved vo eu) , slusnav deka politicki i drustva se pagale, a po drugive predmeti?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom