ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Бруцоши, не бидете идиоти. Промената ви е на добро, и сите што мислат дека стариот (2 колоквиуми од 15, испит од 60 и 10 од активност) систем е боље, треба да се застрела на лице место.

Ја повеќе зборев генерално, не баш за римско право. Ќе видиме што и како ќе биде, па ќе си видат и професорите каков успех ќе имаат студентите (не им е во прилог ако се намали процентот на пролазност). Во тој случај, верувам дека ќе го вратат вториот колоквиум.

Немој да се плашиш за Римско право и слично.Професорот ни го подели така материјалот за да ни ја олесни работата и сигурна сум дека ќе најдит начин и дека и вас ќе ви излезит во пресрет.Го сменаја системов баш заради малата проодност што значи дека вас ви е полесно и сигурно поголем успех ќе имате.
Bojan Van Buuren со среќа учењето за втор колоквиум Европска Унија :icon_lol:

Немој да се плашиш за Римско право и слично.Професорот ни го подели така материјалот за да ни ја олесни работата и сигурна сум дека ќе најдит начин и дека и вас ќе ви излезит во пресрет.Го сменаја системов баш заради малата проодност што значи дека вас ви е полесно и сигурно поголем успех ќе имате.
Bojan Van Buuren со среќа учењето за втор колоквиум Европска Унија :icon_lol:

Чекај бе може и за нас нема да има втор колоквиум :icon_mrgr:
А шо е иначе проблемот со вториот колоквиум за правона еу ?

П.С да не дојде до забуна, за променава не зборам дека е лоша ни па дека е добра неутрален сум дур не видам што и како ќе се промени, само кажувам дека може да биде лоша само по римско ако не си направат свои модификации професорите.

Го прашав Van Buuren, ама не беше сигурен. Мишо Докмановиќ, историја направо, еден плус му значи еден поен? :D

Колеги, дали казнената сесија се брои за полагање, односно дали влегува во оние три пати право за пријавување колоквиум?
Јунска не пријавив, септемвриска не поминав колоквиум и не знам дали казненава се смета за трет пат или ке може пак во јануари да пријавам граѓанско?

Колеги, дали казнената сесија се брои за полагање, односно дали влегува во оние три пати право за пријавување колоквиум?
Јунска не пријавив, септемвриска не поминав колоквиум и не знам дали казненава се смета за трет пат или ке може пак во јануари да пријавам граѓанско?

Ќе можеш

римско ќе го јадете на колоквиуми све е латински реченици и цитати ментална работа е особено за тие што не учеле латински во средно
И за нас трета година не важат промените а и боље некако сеа таман се уходавме а и некако повеќе бодови може да си ивадиш од колоквиум да те спасат коа ке треба и коа ке го сјебеш испитот а новиов систем све ти зависи од испитот

Промените за колоквиумите важат само за бруцошите зошто другите студенти главно сакале да полагаат 2 колоквиуми

Има ли некој од прва година на правни студии, ако сака да ми каже до каде стигнале со предавањата, што треба да се учи.. или барем од прилика до која страна, ако може за сите предмети, вовед во правото, историја, социологија и економика.
И да, благодарам однапред.

Има ли некој од прва година на правни студии, ако сака да ми каже до каде стигнале со предавањата, што треба да се учи.. или барем од прилика до која страна, ако може за сите предмети, вовед во правото, историја, социологија и економика.
И да, благодарам однапред.

Вовед у право уше не била испечатена книгата.
Историја на право сме до Стара Грција, барем тие шо сме кај Гризо.
Економика мислам дека до економски системи - кај Стојков.
Социологија до методи/методологија.

Јас мислам дека новиов начин за полагање за бруцошите е потежок, се им зависи од испитот. Ке имаме само еден колоквиум на кој ке нема поени ке пишува само положил или не положил, а ќе се состои од 20 прашања. Така да се ке се сведе на испитот што сметам јас дека е потешко и мислам дека ние како здружение на студенти можеме да пробаме да издејствуваме да ни се врати стариот начин со 2 колоквиума и испит... пишете важе мислење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom