ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Дали ке се продолжи рокот за упис на мастер?Да можр да се фатат уписите после казнена
Ако не се запишеш во Септември-Октомври, кгоа беше уписот, имаш право на втор рок во јануари.

Дали некој знае во која просторија на Правен може да се најде Мики Бишкоски,одговорниот за IKNOW системот на Правен или барем негов email ?

Дали некој знае во која просторија на Правен може да се најде Мики Бишкоски,одговорниот за IKNOW системот на Правен или барем негов email ?
Горе во деканат, одма десно е. Ма да мислам дека не е веќе Мики, туку некој Александар.
А за меилови слабо, најдобро е да појдеш лично.

Горе во деканат, одма десно е. Ма да мислам дека не е веќе Мики, туку некој Александар.
А за меилови слабо, најдобро е да појдеш лично.
И двајцата се за тие работи.Бар до скоро,ако не се сменило нешто во меѓувреме.
И си мислев лично да појдам,да зборам.
Фала ти ! :)

Луѓе некој да не присуствувал на испитот по конституционализам да ми каже како се одвива и на што да обрнам внимание?

Дали знае некој казнената сесија што ќе биде во ноември дали ќе важи и за апсолвенти, бидејќи сега од 1ви до 12 октомври има казнена само за апсолвенти и студенти на мастер ?

Луѓе некој да не присуствувал на испитот по конституционализам да ми каже како се одвива и на што да обрнам внимание?
Кај Јелена ли? Писмено е колку што знам, можно е Марко Кртолица да го спроведува, имаш прашања. Кој и да е, нема да е ептен лесно, така што научи го убаво. ЗАдржи си се повеќе на институциите (Собрание, Влада, Уставен суд итн).

ps: шу и да ти треба за политички ако си, пиши ми слободно.

Уставот треба да го знаеш.Секако и целата книга,скрипта(што и да имаш материјал за учење) од А до Ш.Детално познавање на права и слободи.

Колеги, дали некаде можам да најдам постара литература, конкретно книгата граѓанско право од професорот Асен Групче ?

Кај Јелена ли? Писмено е колку што знам, можно е Марко Кртолица да го спроведува, имаш прашања. Кој и да е, нема да е ептен лесно, така што научи го убаво. ЗАдржи си се повеќе на институциите (Собрание, Влада, Уставен суд итн).

ps: шу и да ти треба за политички ако си, пиши ми слободно.

ќе треба да го презапишам, ама незнам која ми е подобра опција Јелена или Марика...Инаку да на политички сум и фала ти многу :)

ќе треба да го презапишам, ама незнам која ми е подобра опција Јелена или Марика...Инаку да на политички сум и фала ти многу :)
Ти имаат ли и двете предавано предмети ?
Врз основа на тоа одлучи си.
Ако ти се погоди Марко Кртолица на испит и уште ако он ти го прегледува напишаното,убаво ќе си поминеш.
Како и да е,солидно знаење ти треба ! :)

Некој од вас што е запишан на мастер студии по деловно право или на финансово право ќе може да ми каже искуство, како се предметите за полагање професорите и сл.? Ми претстои упис па се мислам меѓу овие два смера. Благодарам однапред :)

Бегај кај Марика ако можеш, ептен полесно ќе пројдеш... Единствен проблем ќе биде само да ја најдеш, ама за оцена е океј.
Јелена ако сакаш да си приумреш, океј, мачи се... :D Јас еве во петок ќе одам да ме тортурира... :place:[DOUBLEPOST=1537895041][/DOUBLEPOST]Да прашам, имам изборен предмет: Право и институции на ЕУ, кај Татјана Петрушевска.
Како е кај неа, лесно или замара со детали и тешко се положува?
Знам само дека начинот на договарање е телефонски, друго ништо не знам. Секое инфо би ми било од корист. Фала однапред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom