Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За апсолвенти и мастер се мисли на апсолвенти сега што ќе бидат оти јас ќе бидам сега трета или не вие што беа годинава? Можр е глупаво прашањево ама не разбрав а и факсов наш е една цела мистерија хахаха ништо не се знае ..[DOUBLEPOST=1536753282][/DOUBLEPOST]Понекогаш не се поднесуваат во исто време.
Има на страната баш вчера ставија за уписи што како ако немаш фатено има објаснето. Отворуќи си и видиСакам да прашам, немам фатено услов за 3 семестар и сега немам право да го запишам. Па што како е процедура за да имам право да ги полагам испитите во јануари од 2 семестар??
Таа за апсолвенти ќе биде за тие што веќе имаат поминато 6-семестар.[DOUBLEPOST=1536754184][/DOUBLEPOST]За апсолвенти и мастер се мисли на апсолвенти сега што ќе бидат оти јас ќе бидам сега трета или не вие што беа годинава? Можр е глупаво прашањево ама не разбрав а и факсов наш е една цела мистерија хахаха ништо не се знае ..[DOUBLEPOST=1536753282][/DOUBLEPOST]
Има на страната баш вчера ставија за уписи што како ако немаш фатено има објаснето. Отворуќи си и види
Ќе треба да запишеш Е-2.Имаш информации на вебсајтот,а можеш и на Студентски Прашања да си прашаш.Сакам да прашам, немам фатено услов за 3 семестар и сега немам право да го запишам. Па што како е процедура за да имам право да ги полагам испитите во јануари од 2 семестар??
Прашај на студентски, ова е тотална новост на факс кај нас, не верувам да знае некој точно...Ај уште едно прашање. Пријавив испит за во прва декада не стасав и нема да отидам дали ќе можам да го пријавам и полагам во втора декада или ќе ми направат проблем ? Според мене не би требало ама не знам....
Да знам ама на сите др. факултети што функционираат на овој принцип можело или па да му пишам мејл на професорот ?Прашај на студентски, ова е тотална новост на факс кај нас, не верувам да знае некој точно...![]()
Вака,за секој испит имаш три редовни сесии и казнени измеѓу нив во кои можеш да го полагаш.Ако некој предмет не го полагаш додека ти е во рок,значи во ни една од три редовни сесии во зависност од тоа дали ти е предмет од зимски или летен(за зимски семестар-Јануари,Јуни и Септември,за летен семестар-Јуни,Септември и Јануари),тогаш мора да го презапишеш и сумата варира во зависност од тоа колку кредити носи предметот.Ај уште едно прашање. Пријавив испит за во прва декада не стасав и нема да отидам дали ќе можам да го пријавам и полагам во втора декада или ќе ми направат проблем ? Според мене не би требало ама не знам....
Не прашува за тоа, има новост на Правен, две декади.Вака,за секој испит имаш три редовни сесии и казнени измеѓу нив во кои можеш да го полагаш.Ако некој предмет не го полагаш додека ти е во рок,значи во ни една од три редовни сесии во зависност од тоа дали ти е предмет од зимски или летен(за зимски семестар-Јануари,Јуни и Септември,за летен семестар-Јуни,Септември и Јануари),тогаш мора да го презапишеш и сумата варира во зависност од тоа колку кредити носи предметот.
Најдобро пиши меил и појди на студентски, зошто стварно не би знаеле да ти одговорат овде на форумот...Да знам ама на сите др. факултети што функционираат на овој принцип можело или па да му пишам мејл на професорот ?
Никој не контролира кој присуствува на предавања. Слободно можеш да си слушаш предавања дури и да не си студент.Да прашам, дали се губи право да се следи наставата со запишување Е-2 за 5 семестар?
Никој не контролира кој присуствува на предавања. Слободно можеш да си слушаш предавања дури и да не си студент.
Пишано е на прошлата страна. Ќе биде испратено барање по кое ќе се одлучи на ННС на крај на месецот. Не научивте и не научивте дека за казнена се одлучува последната недела од тековниот месец.Ke ima li kaznena sesija za dodiplomski po redovnava?